dardurdka 17.03.2009 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 my już mamy bo też byłby ból... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 17.03.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 dardurdko Co do kuchni, kilka lat temu robilem remont mieszkania i przy okazji zamowilem kuchnie. Kuchnia jest w miare ladna, ale jak zaobaczylem w jaki sposob ja zlozono (2 osoby w 3 dni),i policzylem ceny materiałów to sie wkurzylem. Przepłacilem ok 50%, mimo iż cena była konkurencyjna. Moj plan jest taki (mniej wiecej tak jak robi 90% firm, nie wiem czy bede mial sily i czas na to): kupic drewniane gotowe fronty - najdrozsza czesc, sprawdz na allego, jest kilka firm oferujacych fronty, boki szafek z plyty mdf (tak jak zrobila u mnie firma) - plyta jest dosc tania, w wiekszosci stolarni dodatkowo potna ci na takie wymiary jak sobie zarzyczysz. Reszta - korona, zawiasy itd kupisz w specjalistycznych sklepach z akcesoriami do mebli kuchennych, sprawdz taki sklep w okolicy, Policz sobie koszt mdf, frontow itp i porownaj z ofertami firm. Jestem pewien, ze wyjdzie ci 50% taniej. Nie wiem tylko co maz na to? Fronty/szafki maja standardowe wymiary: 30cm/45/60cm. Mozna takze dostac gotowe polokragle elementy na ozdobne kredensiki. To tyle co moge poradzic w sprawie marzeń ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.03.2009 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Bardzo rozsądna rada DZIĘKUJĘ Tylko rzeczywiście chyba mąż nie będzie zadowolony, ale... odkąd jest ze mną ciągle przed nim nowe wyzwania, więc i może temu podoła A swoją drogą, jak budowa??? Bo że wytyczony to oczywiście wiem Pozdrawiam P.S. Fajnie, że wpadłeś........................ .....................................................i dałeś mi do myślenia z marzeń nie zrezygnuję a czytałam, już gdzieś na forum o kuchniach robionych własnymi rękami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.03.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Taki pomysł nie do końca może się sprawdzić Też mamy zamiar w podobny sposób zaoszczędzić, niestety ceny materiałów - drewno, zawiasy i kupowane normalnie w sklepie ceny mają detaliczne, a tacy producenci hurtowe i jeśli się tego nie lubi robić to można wyjść jak Zabłocki na mydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.03.2009 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 To też prawda, ale można zlecić zwykłemu stolarzowi, a piękne fronty dokupić i wynegocjować ceny zresztą trzeba by było to wszystko skalkulować i wtedy byłoby wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.03.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 my już mamy bo też byłby ból... no, to co macie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.03.2009 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 prawie to co było... tylko odmłodzone przesiedliśmy się z sharana na alhambrę... niestety van na 7os. musi być (potrzebny mężowi na wyjazdy zagraniczne) ja bym wolała a6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 19.03.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 http://www.woodweb.com/knowledge_base_images/ms/raised_panel_wainscoting_1.jpgJakie piiięękne schody , gdzie można znależć projekt z takimi schodami?Jak je zobaczyłam to się ucieszyłam, że nie kupiłam jeszcze projektu.Takie schody to ozdoba całego domu. nie mają stopni tzw. zabiegowych , cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.03.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 [z dziennika budowy] Wejdź sobie na stronę szultka furniture.Tam są klimaty w których gustujemy:) kupiłam u niego zestaw stołowy,komody,oraz konsole.Między innymi zestaw który kupiłam jest wklejony jako zdjęcie u Ciebie w dzienniku:) Tam też są żyrandole i różne inne jest tylko jeden minus ...CENY Pozdrawiam.Agnieszka http://forum.muratordom.pl/uzytkownik47367.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.03.2009 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zgodzę się z Tobą że schody to ozdoba domu... ale uwierz mi, że z każdych schodów można zrobić coś wyjątkowego chociaż warto pomyśleć o schodach już na etapie wybierania projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.03.2009 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 [z dziennika budowy] Wejdź sobie na stronę szultka furniture.Tam są klimaty w których gustujemy:) kupiłam u niego zestaw stołowy,komody,oraz konsole.Między innymi zestaw który kupiłam jest wklejony jako zdjęcie u Ciebie w dzienniku:) Tam też są żyrandole i różne inne jest tylko jeden minus ...CENY Pozdrawiam.Agnieszka http://forum.muratordom.pl/uzytkownik47367.htm Agnieszko, stronę szultki przeglądałam chyba z milion razy, ale ceny są rzeczywiście wygórowane... raczej będę się inspirować ich wyrobami niż je kupować, choć nie wykluczam tego w przyszłości Chętnie zobaczyłabym Twoje mebelki, zawsze to można porównać, bo na tych ich wystawach wszystko wygląda idealnie... ciekawi mnie Twój domek, na pewno wnętrza baaardzo stylowe Może skusisz się i pokażesz choć kawałeczek swojego królestwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 19.03.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dardurdko uszy do góry- boćki już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.03.2009 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dardurdko uszy do góry- boćki już są Lilan, Kochana!!! Ja jeszcze nie widziałam U mnie sypie i wieje, że świata nie widać... a póki nie podeschnie to na bodowie zastój bo wjazdu nie ma utwardzonego, więc i wody na razie nie będzie Ale dziękuję za dobre wieści... może od Ciebie przylecą do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 20.03.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 U mnie też wieje, ale świadomość, że przyleciały podnosi mnie na duchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agaszka 20.03.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Zdjęcia pokażę, ale teraz po 2 latach mieszkanie w domu czeka mnie odnowienie kominka i malowanie salonu - bo mój Najwspanialszy i najkochańszy jedyny(no dobra koniec z cukrowaniem:) )mąż tak palił w kominku,że wstyd ludzi do chaty wpuszczać tak czarno.Termin malowania wyznaczony - to ważne .Też jeszcze troche pracy przed nami w tym roku chcemy zrobić ogrodzenie i brukowanie.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 20.03.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Dardulka no powiem szczerze że te schody z kamienia i kuchnia zrobiły na mnie wrażenie A telefonik taki ja mam tylko na wysokiej nodze i to działający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.03.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Monisiu, ten też jest działający Niestety go nie mam a schody... właśnie takie najprawdopodobniej będą bo inne po prostu nie wyjdą bądź kosztowałyby stanowczo za dużo a kuchnię, choćbym miała na nią jeszcze długo czekać, to będę mieć bo to moje marzenie Fajnie, że zajrzałaś Widziałam, że Ty też kombinujesz z kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 dzień dobry, dobre wieści w dzienniczku widzę jeszcze troszkę i będzie po zimie, jak tyle wytrzymaliśmy to i jeszcze troszkę wytrzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.03.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Aniu, mam taką nadzieję bo chyba jakaś depresja mnie bierze nic mi się nie chce Pomyślałam, że się przemogę i posprzątam dzisiaj w całym domu... może mnie to nie dobije... jakoś brak mi energii... Idę się brać za te porządki, bo strasznie nie lubię jak się nic nie dzieje, a u nas to już za długo trwa (budowę mam na myśli), albo po prostu za bardzo się uzależniłam od tego domu!!! Dobrze, że choć śnieg dzisiaj nie pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 20.03.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 a u nas caly tydzien swieci piekne slonce (18 st), ptaszki spiewaja, niebo niebieskie - normalnie mozecie mi zazdraszczac kobitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts