Dorfi 21.03.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Dardurdko a wycenę Wam już ktoś robił? Nam za instalację elektryczną zgodnie z projektem powiedzieli 9,5 tys., ale chcemy więcej gniazdek, więc pewnie wyjdzie drożej. Ile dokładnie jeszcze nie wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 21.03.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 nie iem czym..my też podobnie liczylismy, tzn do 12-15tys. max. .. prawie polowa to robocizna..nic specjalnego nie ma poza wyprowadzeniem kotła do garażu i zrobieniem wykopu..ale to 2500,- z szaleństw to chyba tylko wyłącznie światla górnego przy łóżku i przygotowanie na zaś do videofonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.03.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Niesamowicie duże kwoty podajecie Ja zamierzam się zmieścić w 6-7tys. - w tej chwili brat męża robił pełną instalację i zapłacił 6,5tys.(w tym piwnica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 22.03.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 no właśnie i dlatego wydaje mi sie ta suma u Piatki bardzo wygórowana.U nas jest naprawdę bardzo dużo gniazdek ,tv sat w kazdym pokoju ,w salonie to nawet w 2miejscach ,z racji tego,ze jeszcze nie wiem ,gdzie telewizor umieszczę.Do tego dochodzi dużo kinkietow ,wyprowadzenia do bramy i ogrodu ,podłączenie do pompy ciepła +garaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 22.03.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 to ja nie mam tv w każdym.. łącznie tzw. punktów uzbierało sie bodajże 188.. ile płaciłaś za pkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 22.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 nie liczyliśmy punktów ,zgadzaliśmy się kompleksowo za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.03.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 nie liczyliśmy punktów ,zgadzaliśmy się kompleksowo za całość. tak najprosciej i najkorzystniej uzgodnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.03.2009 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 nie iem czym..my też podobnie liczylismy, tzn do 12-15tys. max. .. prawie polowa to robocizna..nic specjalnego nie ma poza wyprowadzeniem kotła do garażu i zrobieniem wykopu..ale to 2500,- z szaleństw to chyba tylko wyłącznie światla górnego przy łóżku i przygotowanie na zaś do videofonu Właśnie Piąteczko ta robocizna coś strasznie drogo wyszła Dla porównania, bo elektryki jeszcze nie mam, hydraulika+c.o. ze wszystkim 27000 w tym 3000-4500 robocizna! Ja rozumiem, że pewnie po zakończeniu prac okaże się trochę drożej, ale nie jakoś drastycznie Nie wiem co Ci powiedzieć, może negocjuj jeszcze z nimi tę robociznę!!! A wcześniej nic nie mówili, że tyle wyjdzie??? U nas jest taki hydraulik, który początkowo miał u nas robić, ale jak się nasłuchałam, że najpierw mówi że się dogadamy a później wystawia cenę z kosmosu, w dodatku nie słowny to od razu odpuściłam... czasami lepiej dowiedzieć się od ludzi, u których wcześniej robił My nie znaleźliśmy nikogo zadowolonego (głównie odnośnie ceny i wywiązywania się z terminów) i szukaliśmy dalej... ten ma być o.k. A co z elektryką???!!! Dorfi, jeszcze nie liczyliśmy nawet mniej więcej ile to wyjdzie... Na pewno niewiele w porównaniu z hydraulikami... w końcu poniesiemy tylko koszty materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.03.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Wyliczyłam wstępnie kwotę za materiały elektryczne: Na przykładzie Piąteczki, gdyż powierzchnia domku prawie taka sama przewody: 500mb - 3x1,5= 500zł po ~100zł za rolkę (100mb) 300mb - 3x2,5= 480zł po ~160zł za rolkę (100mb) ---------------------------------------------------------------------------------------------------- = 980zł + puszeczki+skrzyneczki itd. max 2000/3000tys. całość Na razie tatko nakazał zakupić po 200mb każdego, żeby później dużo nie zostało... Tak więc chociaż ta jedna kwestia wygląda optymistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 22.03.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Jestem bardzo ciekawa ile nam za instalacje elektryk zaśpiewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.03.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 myślę, że te 9tys. jest bardzo rozsądne, w sporo mniejszych domkach wychodzi po 7tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 23.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 cześć nie wiem co mam napisać..z elektrykiem umowe spisywał mąż i trzymał rękę na pulsie, umówił się na kwotę za robociznę dom + garaż , który ma też prawie 90m2 i jest oddalony od domu o dobre 25m..furtka o 50.. mąż nie robi nic pochopnie..wiele przyłączy jest na ewentualne zaś..dom dla 6 osób.. materiały kupował elektryk na 7%..i tylko chyba łączna ich suma nas powaliła..to jest multum kabli .. przesyłowe między domem-garażem a słupem..to zestaw bezpieczników prawie 1000,- no i kabel wideofonu wejście i wyjście okazał się kosztowny..i tak łącznie.. ale z ich pracy jesteśmy b.zadowoleni..czysto, szybko i pochowane kable z myślą o tynkarzach..wolałabym nie dopuszczać myśli, że kantują.. pochopnie to ja mogłam pokazywac ile i gdzie chcę mieć swiatła przy obrazach..ale też z lekkim bólem skroiłam marzenia.. i dobrze, bo bym przesadziła.. zapłaciliśmy, my jesteśmy w porządku.. mało realne wydają się Wasze plany..tak jak okazało się to u mnie.. ale cóż z tego jeśli w świetle Waszych wypowiedzi pisze to nabrany inwestor dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.03.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Piąteczko, może rzeczywiście dużo tego było, dodatkowe budynki to także dodatkowy koszt... ja policzyłam na razie same kable i te puszeczki tak w zaokrągleniu... jeszcze dojdzie ta cała rozdzielnia itd. Nie liczę robocizny bo będzie robił mój tato. A może zakupiliście też od razu wszystkie włączniki??? bo to w tej chwili najwięcej kosztuje Zresztą każde takie podświetlenie obrazu to dużo zabawy dla elektryka, pewnie dlatego i cena adekwatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.03.2009 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dorfi, jeśli jeszcze nie zamówiłaś okien, może Cię troszkę zbałamucę na takie cudeńka Ja właśnie takie planuje, tylko jeszcze nie znam całkowitego kosztu... http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/3100000005226ff6/1/70/wzpRLzu86j_ocEDPfp6mF-4zjL5rRV-X.jpg a takie okienka ma Googulek http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/31000000046ae957/1/233/9lfbPLm86D95wiDGgb8J9Mmxy3MzOn5s.jpg PCV + dekoracyjne profile i listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 23.03.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dzięki Dardurdko, ale musimy liczyć się z kasą. Dzisiaj jedziemy jeszcze jakieś okna oglądać, które wyjdą nam taniej niż w Oknoplaście, tyle, że ich jeszcze nie widzieliśmy. Musimy wybrać najtańsze z możliwych. Nie możemy wydać na okna więcej niż 30 tys. A podejrzewam, że te ktore pokazujesz będą droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.03.2009 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dorotko ja max mogę wydać 28-30tys. ale liczyłam, że takie okna (mają mniej szprosów) i wychodzą niewiele drożej od tych naszych z wieloma szprosami w środku... ja chcę tylko z zewnątrz naklejane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 23.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 dorfi nie czytalam dokladnie jakich okien szukasz, ale jezeli moge cos podpowiedziec to nasze nie wyszly duzo drozej niz w wersji ze szprosami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 23.03.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 dardurdka dzięki za info o kolumnach, cena niezła, nie brałem do tej pory pod uwagę małych zakładów kamieniarskich poszukam w okolicy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.03.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Nie ma za co Trzeba szukać, dzwonić, bo pieniążki niemałe do zaoszczędzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 23.03.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dorfi, jeśli jeszcze nie zamówiłaś okien, może Cię troszkę zbałamucę na takie cudeńka Ja właśnie takie planuje, tylko jeszcze nie znam całkowitego kosztu... http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/3100000005226ff6/1/70/wzpRLzu86j_ocEDPfp6mF-4zjL5rRV-X.jpg a takie okienka ma Googulek http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/31000000046ae957/1/233/9lfbPLm86D95wiDGgb8J9Mmxy3MzOn5s.jpg PCV + dekoracyjne profile i listwy dardurdka bierz te są piękne !!!!!!.Nawet nie wiedziałam,że można takie okna dostać z pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts