Gosiek33 27.03.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 dardurdka dzień dobry Tobie też zapachy przynoszę http://lh6.ggpht.com/_ms5LDRO-Qns/SYcRYxfTAOI/AAAAAAAAAt4/wuNv9kfaE-E/s800/bez%20Meyera%20%281%29%20%5BRozdzielczo%C5%9B%C4%87%20Pulpitu%5D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 27.03.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 coffee82[/b]]Dardurdka witam cie z rana poranną kawą Poczytałam sobie Ciebie dzisiaj kobieto Spac nie mogę bo mnie gardlo boli (niestety jak wiele osob dalam sie czemuś lekko zarazic i przeziębiona chodzę ) Z takimi artukulami o dworkach jakie zamieściłaś u siebie juz mialam kiedys do czynienia i wszystko brzmi ładnie pięknie tylko kogo na to stać???Ja mam np. dosyć dużą działkę bo 21 arów ale to i tak za mało przecież zeby sobie zafundować aleję do domu ze starodrzewiem.. druga sprawa- to przeciez nawet jak ktos ma taka mozliwość to chyba tylko milionerzy prawdziwi mogą sobie pozwolic na wyłożenie takiej alejki np. kostką granitową czy tez starobrukiem.....U mnie z projektu wychodzi 250m kostki do ułożenia i nawet nie chcę mysleć ile to będzie kosztowało... Poza tym świat idzie do przodu - czemu więc nie korzystac ze zdobyczy techniki, kto powiedzial ze nie mozne łączyć stylow? Konkluzja moja jest taka, że gdybyśmy nie mieszali stylów to wszystkie domy byłyby tak podobne ze aż nudne.... A z innych rzeczy....to instalacje w domu robicie z miedzi czy pcv? Nie chce cie broń Boże straszyc, ale pcv potrafi pęknąć juz po paru latach i kuj tu sobie czlowieku ściany (tak było u moich rodziców po 5 latach mieszkania.....) A jeszcze jedno. Piszesz ze chcesz schować mikrofale w kuchni. Właśnie tak jest u mnie. Zerknij na zdjęcia. Nad piekarnikiem jest szafka i własnie w niej jest mikrofala. Duzym plusem takiego rozwiazania jest to ze nie musisz kupowac drogich wypaśnych modeli do zabudowy i jak sie zepsuje to nie rozpaczasz tylko wyrzucasz i kupujesz nową. Poza tym faktycznie w klasycznej kuchni mikrofala niekoniecznie powinna byc na wierzchu. Jedyna rzecz na jaką warto zwrócic uwagę to to ze jezeli szafka będzie otwierana zwyczajnie do góry, to musi byc na takiej wysokości, zeby twoj mąż czasami glową o nią nie zawadzil. U mnie to rozwiązanie sprawdza sie w 100%. No nic - pozdrawaim cie serdecznie [/img] : Dokładnie o tym pisałam już gdzieś w kwestii dworków (i chyba w kuchniach), że nie można tylko naśladować stylów, ja w 100% popieram eksperymenty mieszania różnych stylów a tym samym tworzenia swoich!!! W końcu ktoś też się kiedyś wyłamał, żeby stworzyć ten czy inny styl!!! Mój dworek, to takie trochę zaprzeczenie dworku, choć konstrukcyjnie wszystko się zgadza. A nowoczesność (technologie) trzeba iść do przodu!!! Tak jak Ty kocham side by side'y (teraz nie wiem czy mi się zmieści), a mikrofalę chcę schować właśnie ze względu na brak ładnego doboru do piekarników... W końcu nie po to budujemy nasze nowiutkie domy, żeby zrobić z nich muzeum zabytków Ogród: u mnie nie będzie żadnej alejki, zresztą te typowo dworkowe ogrody mnie się nie podobają Myślę o jakiejś ładnej kompozycji (kształtnym podjeździe- jak u Ciebie w projekcie), a kostka brukowa jak najbardziej, ale to za jakiś czas Lubię różne dekoracje ogrodowe, które raczej do należą do romantycznego stylu wiejskiego (choć też planuję dekory w domu takie trochę stylowe, ale to będzie zależało od dostępnych funduszy), np. takie jak tu... (na pewno znajdziesz coś dla siebie http://www.schaefer-boutique.pl a i dziękuję za kawusię a, Coffee zapomniałabym... instalacje robimy w miedzi i życzę zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gosiu, bardzo ładne zapachy przyniosłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 27.03.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 U mnie z projektu wychodzi 250m kostki do ułożenia i nawet nie chcę mysleć ile to będzie kosztowało... Dlaczego nie myśleć?? Pomyśleć około 40 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 28.03.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Chyba, że się kupi nieregularną kostkę.My taką planujemy, 45zł/tonę zamiast 350zł.Wygląda fajnie ,nie tak grzecznie jak regularna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 28.03.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 a co to za kostka (producent, gdzie kupujecie?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.03.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Chyba, że się kupi nieregularną kostkę.My taką planujemy, 45zł/tonę zamiast 350zł.Wygląda fajnie ,nie tak grzecznie jak regularna. tylko, że ta tona to bardzo niewiele, bo to ciężkie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 28.03.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Myślę, że regularna kostka nie jest dużo lżejsza.Wystarczt wklepać na allegro.I wtedy 160m2 masz za ok.tysiaka.Znacznie mniej niż 40tys.,prawda?Np.http://www.allegro.pl/item593005083_nieregularna_kostka_granitowa_lupek_zimowa_cena.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.03.2009 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 wg mnie jest ładniejsza niż ta regularna i na prawdę dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 28.03.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Mi też się wydaje ,że jest fajniejsza.Choć nie jestem przekonana czy nie straciłam obiektywizmu z powodu ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 28.03.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Bierzemy ją na maksa.Już nic tańszego nie znajdę.Marzą mi się jeszcze z tej kostki ogrodowe murki tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 28.03.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Zanim kupicie ten łupek to najpierw znajdźcie kogoś kto Wam go w rozsądnej cenie ułoży................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 29.03.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Tomcioo nie wiesz o jakiej kostce myślę......ach ci faceci...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.03.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Zanim kupicie ten łupek to najpierw znajdźcie kogoś kto Wam go w rozsądnej cenie ułoży................ ułożyć można samemu - to nie jest wielka filozofia, tylko pracochłonne zajęcie i sprzęt trzeba wypożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 29.03.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 ułożyć można samemu - to nie jest wielka filozofia, tylko pracochłonne zajęcie i sprzęt trzeba wypożyczyć Taki właśnie mamy plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 29.03.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jak puzzzle, tylko elementy cięższe i jest ich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.03.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jak puzzzle, tylko elementy cięższe i jest ich więcej no i podłoże trzeba dobrze przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.03.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 zagęszczarki i skoczki do ubijania można wypożyczyć za małe pieniądze, a i pomoc do układania można tanio zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 29.03.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Bierzemy ją na maksa.Już nic tańszego nie znajdę.Marzą mi się jeszcze z tej kostki ogrodowe murki tu i tam. jankama - dajcie znac jezeli faktycznie zamowicie! jak sie u was sprzedawca sprawdzi to my tez sie skusimy, bo ladne i cena normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 29.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 dardurdko, tak sobie siedze i wciaz mysle o tych twoich oknach no i sobie wymyslilam, ze moze daj ty sobie spokoj z tymi ozdobami bo po pierwsze, skoro sie nie da, to nic na sile a po drugie architekt tego projektu to sie chyba lepiej zna niz my i ta orginalna wizualizacja juz w sobie jest bardzo ladna. Takze stawiam na szprosy - bedzie gucio, miam, miam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.03.2009 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 dardurdko, tak sobie siedze i wciaz mysle o tych twoich oknach no i sobie wymyslilam, ze moze daj ty sobie spokoj z tymi ozdobami bo po pierwsze, skoro sie nie da, to nic na sile a po drugie architekt tego projektu to sie chyba lepiej zna niz my i ta orginalna wizualizacja juz w sobie jest bardzo ladna. Takze stawiam na szprosy - bedzie gucio, miam, miam Andżeluś, KOCHANA JESTEŚ!!! Może i w tym coś jest Bo robiłam wizualizację elewacji i te z ozdobami nie wyglądają dobrze, zwłaszcza na górze... dużo okien tarasowych w dodatku ciężko zgrać, żeby listwa ozdobna wszędzie była na tej samej wysokości Coraz bardziej przekonuję się do szprosów, a dzięki takim głosom jak Twój (bardzo dla mnie cenny) jeszcze bardziej się do tego przekonuje Wszystko dzięki Tobie bo spytałaś o rzuty elewacji!!! Zeskanowałam do dziennika i tym samym przestudiowałam je na nowo i doszłam do takiego samego wniosku, jak Ty... że architekt wiedział co robi projektując elewację!!! I chyba na tym poprzestanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts