googulek 29.03.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 i tak trzymaj Iwonko ! beda piekne bo beda TWOJE! teraz sie bierz za kolejne wyceny, wybieraj profile, kolor ram, szerokosc szprosow; dzialaj najlepiej jak potrafisz kobitko a jak juz zakonczycie temat okien, twoj maz napewno stwierdzi ze jestes ''upierdliwa'' do bolu ale ze bylo warto po oknach, upatrzysz sobie kolejny ''temat'' i znow bedziesz go meczyc, w firmach jak bedziesz dzwonic po wyceny beda sie wlaczaly alarmy i nikt nie bedzie z toba chcial rozmawiac ale dobrniesz swego, bo my kobiety tak juz mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.03.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 i tak trzymaj Iwonko ! beda piekne bo beda TWOJE! teraz sie bierz za kolejne wyceny, wybieraj profile, kolor ram, szerokosc szprosow; dzialaj najlepiej jak potrafisz kobitko a jak juz zakonczycie temat okien, twoj maz napewno stwierdzi ze jestes ''upierdliwa'' do bolu ale ze bylo warto po oknach, upatrzysz sobie kolejny ''temat'' i znow bedziesz go meczyc, w firmach jak bedziesz dzwonic po wyceny beda sie wlaczaly alarmy i nikt nie bedzie z toba chcial rozmawiac ale dobrniesz swego, bo my kobiety tak juz mamy Na szczęście w tej wersji okien mam już wszystko ustalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 29.03.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 oj chyba poznaje szkice firmy ''BEMA'' a tak na powaznie, powtarzam sie ale wyjdzie bardzo dobrze, zobaczysz! a te drzwi, to maja byc cale drewniane czy po bokach jakies naswietla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.03.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 po bokach naświetla bo mają 170cm szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 29.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 No wlasnie, juz sprawdzilam w dzienniku. Ladne sa, BARDZO. Smialo mozesz sobie odpuscic szukania wzoru ale chyba nie bylabys soba co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 29.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Co do drzwi balkonowych, to nam w OknoPlaście też zaprojektowali z panelem na dole. Natomiast w tej drugiej firmie powiedzieli, że w oknach plastikowych takiego dolnego panelu zrobić się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 29.03.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 wydaje mi sie ze niektore firmy jak czegos nie potrafia to mowia kategorycznie ''tak sie nie da'' u nas pierwsi dekarze na biala podbitke powiedzieli ze sie nie da, stolarz na biale schody, ze sie nie da, kolejny stolarz na biale drzwi ''pani, ale tak sie nie da'' i co z tego wyszlo, mam biala podbitke, mam zamowione biale schody i wszystkie znaki na niebie wskazuja ze bede miala biale drzwi wniosek = WSZYSTKO SIE DA, TYLKO TRZEBA CHCIEC!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.03.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 otóż to!!! Ja zdecydowałam się na okna z panelem, bo jakoś tak przytulniej od podłogi... a i na rzucie elewacji to ładnie wygląda a drzwi zobaczymy, masz rację Adżeliko, bo jeszcze poszukam i raczej zdecyduję się na jakiś wzór gotowy, żeby było taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 29.03.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 po bokach naświetla bo mają 170cm szerokości Przy takich rozmiarach pomyśl o drzwiach dwuskrzydłowych .Wyszły by piękne ,chyba ,ze nie masz dostatecznie doświetlonego holu.Przy zamawianiu okien tarasowych nie zapomnij o zrobieniu klamki od zewnątrz!Ja to przegapiłam Sama wiem ,jak ciężko podjąć ostateczna decyzję,ale jaka radość jest w momencie ,kiedy już sie ją podejmie I na pewno będzie najlepsza,zobaczysz!!życzę Ci tego z całego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.03.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 iwonko doczytałam jeszcze o oknach otwieranych na zewnątrz,ale weż pod uwagę,że nasze babcie miały przymocowane do nich haczyki ,aby nie fajtały na wietrze (po otwarciu były dzięki temu przytwierdzone do ściany,pamiętam to dobrze ,bo babcia mnie często upominała że o tym zapomniałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.03.2009 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Przy takich rozmiarach pomyśl o drzwiach dwuskrzydłowych .Wyszły by piękne ,chyba ,ze nie masz dostatecznie doświetlonego holu.Przy zamawianiu okien tarasowych nie zapomnij o zrobieniu klamki od zewnątrz!Ja to przegapiłam Sama wiem ,jak ciężko podjąć ostateczna decyzję,ale jaka radość jest w momencie ,kiedy już sie ją podejmie I na pewno będzie najlepsza,zobaczysz!!życzę Ci tego z całego serca Beatko, dziękuję za dobre słowo... Myślałam o drzwiach dwuskrzydłowych, ale mnie zależy właśnie na tych naświetlach. Mam wiatrołap, więc nie będzie widać co dzieję się w domu, a ja bardzo lubię doświetlone pomieszczenia (w sumie jest duże okno w hollu, ale nawet ze względu na en wiatrołap chciałabym mieć doświetle (choć to jeszcze nie przesądzone bo tak po prawdzie to jeszcze nie orientowałam się aż tak bardzo za drzwiami A jeśli chodzi o klamki to muszę nad tym pomyśleć bo zastanawiam się czy taki zamek i klamka nie będą przepuszczały zbyt dużo chłodu, w końcu to pcv ale to dobry pomysł, zwłaszcza że nie mam w domku drugich drzwi... iwonko doczytałam jeszcze o oknach otwieranych na zewnątrz,ale weż pod uwagę,że nasze babcie miały przymocowane do nich haczyki ,aby nie fajtały na wietrze (po otwarciu były dzięki temu przytwierdzone do ściany,pamiętam to dobrze ,bo babcia mnie często upominała że o tym zapomniałam) Wiem, wiem... u mojej babci w domu nadal są takie okna Mnie tylko chodziło o ten wygląd po otwarciu, ale u mnie będą otwierane do wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.03.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Ja chyba jednak te drzwi tarasowe będę mimo wszystko przerabiać.Weż pod uwagę latem ciągłe wchodzenie i wychodzenie na taras i ogród ,a przeciągi i muchy? w ogóle to chyba praktyczniejsze sa przesuwane i tak mi doradzał stolarz ,ale ja nie chciałam o tym słyszeć ,bo jak to dworek z drzwiami przesuwanymi?ale teraz to chyba żałuję ,bo oprócz tego że dom ma być ładny ,to powinien być praktyczny i wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.03.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Beauty, nie żałuj - masz przepiękne drzwi, tylko faktycznie klamka zewnętrzna to b.ważna sprawa - muszę o tym pamiętać, bo ja najbardziej obawiam się włażących pająków i myszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 30.03.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A ja nawet nie pomyślałam o klamce zewnętrznej. Faktycznie jest przydatna?I co wtedy z zabezpieczeniem antywłamaniowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.03.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 muszę o tym pamiętać, bo ja najbardziej obawiam się włażących pająków i myszy Brrrr... Koniecznie te klamkę zaplanuj ,będę powtarzać ,aż do znudzenia.Miałam już próbkę jak to wygląda ,przy budowie kominka ,jak Panowie wchodzili i wychodzili, a drzwi sie miotały i obijały o ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.03.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 muszę o tym pamiętać, bo ja najbardziej obawiam się włażących pająków i myszy Brrrr... Koniecznie te klamkę zaplanuj ,będę powtarzać ,aż do znudzenia.Miałam już próbkę jak to wygląda ,przy budowie kominka ,jak Panowie wchodzili i wychodzili, a drzwi sie miotały i obijały o ścianę. już sie denerwuję na samą myśl, że mogliby mi tak obijać TAKIE drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.03.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A ja nawet nie pomyślałam o klamce zewnętrznej. Faktycznie jest przydatna? I co wtedy z zabezpieczeniem antywłamaniowym? no właśnie .myślę ,ze wtedy trzeba tylko zaufać alarmowi.My alarm mamy jakiś strefowy,można go uruchomić tylko w pewnej części domu a część wyłączyć.A w ogóle na złodziei to i tak nie ma sposobu.Wycinają bezszelestnie takie ładne dziurki w szybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.03.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Chyba muszę pomyśleć o tej klamce Beatko, a gdzie można dokupić taką ładną ozdobną żeby mi ją od razu zamontowali (tzn. razem z zamkiem, komplet)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.03.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 jeszcze nie szukałam ,ale myślę ,że w internecie coś się znajdzie.Ten mój stolarz kupuje klamki gdzieś w hurtowni w poznaniu,być może ,że w Bogucinie,o czym pisała mi Jankama,ż ejest tam wypasiona hurtownia.Ja narazie do wejściowych dam byle jaką ,ponieważ takie same bym chciała mieć w wewnętrznych drzwiach ,przynajmniej taki sam wzór.Tak mi poradził stolarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.03.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dobry pomysł! Zwłaszcza, że często dostępne klamki są tylko w 1 egz. a lepiej mieć od razu koplet do wszystkich drzwi Tylko się zastanawiam, w których drzwiach najlepiej zastosować taką klamkę??? Tych w wykuszu??? (byłoby najlepiej od razu na przestrzał domu) czy w tych od bocznego tarasu??? Są osłonięte balkonem, więc nic by się z nią nie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts