Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Dobry pomysł! Zwłaszcza, że często dostępne klamki są tylko w 1 egz. a lepiej mieć od razu koplet do wszystkich drzwi :wink: Tylko się zastanawiam, w których drzwiach najlepiej zastosować taką klamkę??? Tych w wykuszu??? (byłoby najlepiej od razu na przestrzał domu) czy w tych od bocznego tarasu??? Są osłonięte balkonem, więc nic by się z nią nie działo :roll:

najlepiej w jednych i drugich

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale macie już bliżej niż dalej. My o kanalizacji jeszcze nie myśleliśmy, tzn. o instalacji w domu.

Ale za to podjęliśmy decyzję co do okien. Myślę, że wtym tygodniu podpiszemy umowę. Firma, której okna oglądaliśmy w sobotę, przesłała wycenę o 6 tys niższą niż OknoPlast, no i nie trzeba płacić 100% przy składaniu zamówienia. Trochę nas ta wcześniejsza zapłata w OknoPlaście niepokoiła.

Ale macie już bliżej niż dalej. My o kanalizacji jeszcze nie myśleliśmy, tzn. o instalacji w domu.

Ale za to podjęliśmy decyzję co do okien. Myślę, że wtym tygodniu podpiszemy umowę. Firma, której okna oglądaliśmy w sobotę, przesłała wycenę o 6 tys niższą niż OknoPlast, no i nie trzeba płacić 100% przy składaniu zamówienia. Trochę nas ta wcześniejsza zapłata w OknoPlaście niepokoiła.

No to gratuluje!!! Ja też miałam z oknoplastu dużo wyższą ofertę, a 6tys. to duża różnica zwłaszcza, że wygląd ten sam :wink: Najprawdopodobniej zamówimy za miesiąc w miejscowej firmie (jakieś 23-24tys.). A o kanalizację się nie martw, bardzo szybka sprawa :lol: u nas zaczęli o 8.30 a już tylko przebić się na zewnątrz zostało :lol: Zresztą koszt też niewielki, gorzej z centralnym :roll:

My jeszcze nie wiemy ile nas to będzie ksoztować. W każdym razie wodę, kanalizację i centralne będzie nam robić jedna firma, ale jeszcze z nimi nie rozmawialiśmy.

Tyle, że nie mamy wyboru - musimy ich wziąć, bo właściciel pracuje w gminie i to on potem dokonuje oficjalnego odbioru robót i zbyt często się zdarza, że nie chce zatwierdzić robót, jeśli robi je inna firma. Trochę to wygląda jak mafia. :evil:

eee lekka przesada, wszystkiego sam by nie zrobił, pewnie mnóstwo firm płaci mu za przybitą pieczątkę przy zgłoszeniu (u nas tak jest); a wszystko też robi jedna firma... nie ma się co poddawać, jeśli wszystko będzie jak trzeba to odbiór musi być, a na pewno ta jego (tego z gminy) firma do najtańszych nie należy :roll: Nie daj się zastraszyć! Szukaj dobrej firmy, ale nie drogiej. Mamy podobne domki, więc będziesz mogła się mniej więcej zorientować z cenach... jak chcesz to Ci wyśle naszą wycenę?

Witam wszystkich serdecznie, humor mi dopisuje :lol: :lol: :lol: :lol:

Wprawdzie łzy mi ciekną, ale to przez ten katar :( Właśnie wróciłam z budowy, robota wrze... Bob Budowniczy nie źle się spisał :D Aby patrzeć jak będziemy mieli wodę!!!! Zdjęcia wkleję później bo zostawiłam aparat w samochodzie :oops: wszystko przez listonosza, przez którego musieliśmy szybko wracać do domu... ale chociaż przywiózł mi winobluszcze :wink: Teraz muszę je wsadzić, więc zdjęcia wkleję później :lol: Słowo :p