dardurdka 22.04.2009 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Z tymi płytami to Ci Skarbie nie doradzę bo pojęcia nie mam Ale co do lip to wiem, że pasują do dworku, ale straszne śmieciugi są i owadów na nich pełno (kiedyś babcia miała przy wejściu do domu i strach było wchodzić, że zaraz coś ukąsi...) więc może jakieś inne podobne drzewo??? Ale to Twój wybór i lipy na pewno będą pięknie wyglądały Jeśli chodzi o ogród to u nas też na razie tak dla przyjemności, żeby choć wysepka do odpoczynku była... Priorytetem jest na razie wykończenie domu, więc mamy podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 23.04.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 No faktycznie imponujące zakupy Ja tez u siebie zauważyłam pewne niepokojące objay, zamiast odświeżyć garderobę ( czyt. poszaleć w sklepach) niby przez przypadek zagladam do ogrodniczego i siła woli powstrzymuję się przed zakupami. Jeszcze nie czas. A Ty kupujesz roslinki bo sie podobaja i gdzieś się je posadzi, czy wszystko zgodnie z planem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.04.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Kasiu, planu szczegółowego niestety nie mam, ale za to mam wizję ogrodu leśnego, który chcę mieć Z ciekawego artykułu zasięgnęłam różne gatunki roślin, które dobrze się czują w lesie sosnowym, to wszystko Tak na prawdę za ogród to chciałabym zabrać się w przyszłym roku, ale teraz chciałabym mieć na działce kącik do posiedzenia i odpoczynku A jeśli chodzi o zakupy ogrodnicze to ja też ostatnio byłam zdumiona, że to tak wciąga P.S. Cieszę się, że do mnie zaglądasz Podziwiam ludzi, takich jak Ty, którzy mają tak ogromne zdolności plastyczne (decoupage, dekoracja wnętrz itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.04.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Lista chciejstw (udzieliło mi się od forumowej Królowej Róż ) * Gajowiec żółty; * Marzanka wonna; * Miodunki plamiste; * Zawilce; * Kopytniki; * bluszcze hedera helix, gold heart... * i oczywiście funkie ------------------------------------------------------------------ 15130 Moze jeszcze parzydło lśniące, barwinek i runianka - też pasuje do tego zestawu http://www.krzewy.pl/Pachysandra_terminalis/pachysandra.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.04.2009 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Moniu, parzydło jest już zamówione,choć zaraz sobie obejrzę to lśniące (blekotolistne), runianki wkrótce a barwinek to świetny pomysł, zwłaszcza na skarpę go chciałam ale nie rozpędzam się na razie (czyt. w tym roku) choć pewnie na coś jeszcze się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 24.04.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 dzien doberek i miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.04.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witaj Jessi! Weekend na pewno będzie miły bo weselny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 24.04.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dardulko co słychać? jak postępy? z Twojej wizji ogrodu lesnego pewnie kiedyś skorzystam..jak posprzątam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.04.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Postępów Piąteczko, na razie brak a jeśli chodzi o ogród to służę pomocą choć niewykluczone, że to Ty pierwsza będziesz się nim cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 24.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 bądź dobrej myśli, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.04.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dziękuję Piateczko, ale jak tak patrzę na ogrom przestrzeni do zagospodarowania i w dodatku ten czas potrzebny na rozrośnięcie się roślin to trochę wątpię w pomyślność tego ogrodu... ale na pewno dam z siebie wszystko i prędzej czy później osiągnę zamierzony cel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 27.04.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 dzien dobry to Ci ładna mała ogrodniczka rosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 27.04.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 my też ostatnio kupiliśmy to co się podobało dzieciom i nadaliśmy wszystkim roślinom imiona..i teraz każdy ma podział i dba i mowi np..ide podlać Cypriana, Mariankę itp.. milego dnia dla Ciebie i Pięknej Małej Ogrodniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.04.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 ale Ty szalejesz ogrodnik z Ciebie jak sie patrzy, dobrze wszystkim tym, co mają hektary, ja tez bym chciała co kupię coś do ogródka to pół dnia kwitnę na balkonie i myślę gdzie to wsadzić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 27.04.2009 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Cześć dziewczynki Aniu, nie wiem czy tak dobrze mieć "te hektary"... pomyśl ile kasy mi pójdzie zanim czymś je zapełnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 28.04.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Hej Kochana dzieki za odwiedziny - ty to zawsze cos milego powiesz dzieki ci za to. Dorzuciłam jeszcze kilka zdjęc, w tym zdjecie planowanej jadalni, zajrzyj jeszcze i powiedz co myslisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.04.2009 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Już lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 28.04.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dardurdka jakos przeoczyłam fakt że z ciebie ogrodniczka "pełną gębą" Wychodzi na to, ze wszystkie tu ludzie na forum mają talenty w tym kierunku tylko nie ja. Ja to mam za to wrażenie, że jak roślinkę kupię i się nią "zajmę" to będę musiała szybko nową kupowac.... manualna tragedia jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.04.2009 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dardurdka jakos przeoczyłam fakt że z ciebie ogrodniczka "pełną gębą" Wychodzi na to, ze wszystkie tu ludzie na forum mają talenty w tym kierunku tylko nie ja. Ja to mam za to wrażenie, że jak roślinkę kupię i się nią "zajmę" to będę musiała szybko nową kupowac.... manualna tragedia jestem... Coffee, nic się nie przejmuj!!! Ze mnie taka sama noga ogrodnicza jest Znalazłam artykuł i na tym się wzoruje (tam były podane rośliny, które powinnam wsadzić, więc przepis na ogród gotowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 29.04.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Ale nie da się ukryć, że wiosnę poczułaś i szalejesz ogrodniczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts