Beauty 22.05.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Jestem ,jestem!podpisuje listę obecności Właśnie , z tym drewnem na podłogówkę to jest tak ,że najlepszy z litego drewna byłby parkiet ,lite długie i szerokie dechy odpadają.Jeżeli dechy to klejone warstwowo z użytkową warstwa drewna 6mm i też mogą być fazowane ,postarzane itd.przyklejane bezpośrednio na kleju odpowiednim do ogrzewania podłogowego.My założyliśmy podłogówkę ,bo jest to najbardziej wydajne ogrzewanie zsynchronizowane z pompą ciepła,ciepło rozchodzące sie jest o niskiej temperaturze ,ale rozchodzi się jednostajnie ,równomiernie,dzięki temu nie ma żaru buchającego od podłogi.Tyle wiem w tym temacie,.Iwonko u Ciebie dużo się dzieje i czytałam ,że już zamawiasz okienka,jak fajnie!!Tylko niepotrzebnie wkopałaś się z tymi posiłkami ,to bardzo kłopotliwe.Ja każdej ekipie wożę jakieś picie i bez procentów i po browarku i to wszystko ,na koniec prac ewentualnie skroję mała imprezkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.05.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dobrze, że przyszłaś Sama się nie wkopałam, tylko mój małż taki poczciwy, zresztą sam pomaga więc na obiad też przyjeżdża (no właśnie przyjeżdża, bo na budowę to ja im woziłam, koszmar ). Już i tak kolację im odjęłam, bo wkurzało mnie jak dawałam im kolację a oni potem jechali do domu w końcu mają żony to im mogą zrobić Nie znoszę takiego gotowania pod godzinę! Dopiero jak mam gotowy obiad to już nie muszę myśleć o kolacji i oddycham z ulgą, a i Kinga się wnerwia jak tyle siedzę w kuchni (ręcznie obieram wiadro ziemniaków a nie lubię tego strasznie!) Zmieniając temat, projekt łazienki masz extra!!!! Cudnie będzie poleżeć w takiej wannie i patrzeć przez okno A armatura cudowna, też mi się taka marzy, tylko że hydraulicy porobili mi wyjścia pod geberity nie wiem czy znajdę takie stylowe kibelki z bocznym odpływem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.05.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 dzień dobry, udanego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.05.2009 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Dziękuję Anuś!!! Na pewno będzie (jak się burza nie rozszaleje), mamy zamiar posprzątać wokół domu, m.in. zalegające od jesieni resztki blachy dachowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.05.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 u nas burza była wczoraj, dziś niby świeci słońce, ale bardzo w kulki leci zimno i wietrznie i pełno chmur co chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.05.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 u nas burza była wczoraj, dziś niby świeci słońce, ale bardzo w kulki leci zimno i wietrznie i pełno chmur co chwilę Witam U nas też wczoraj była wichura i padał olbrzymi deszcz i burza. Dzisiaj też czasami słonko przez chmurki zajrzy, ale wieje, że aż chce głowę urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.05.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Dario Ty niedaleko mnie mieszkasz. Dopiero teraz przeczytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 24.05.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Dardurdka jakie tam kobieto u ciebie przestrzenie w domu fiu fiu, pieknie. Oczami wyobrażni możesz juz siebie na tarasie oglądać....naprawde rośnie ci dworek z prawdziwego zdarzenia. A z oknami to masz całkiem fajny pomysl, jak teraz finanse nie pozwalają to nie znaczy ze za jakis czas sie to nie zmieni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.05.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Arctica napisał: Do Ciebie dardurko też zaglądam, tylko się wstydzam ujawnić. No wiesz co?!? Zapraszam, bez krępacji No to przybywam. Pewnie "rekord wpisów" nie dał by rady, jakby każdy kto tu zajrzy cosik naklikał. Superowski dworek Ci rośnie i to w tak uroczym krajobrazie. Gratulki... Bardzo, bardzo, bardzo (nie zacięłam się tylko naprawdę bardzo) podobają mi się Twoje kolumny. Są tak idealnie dobrane, grubość, kształt, po prostu rewelka. Były dobrze opisane w projekcie, czy to Twoja inwencja twórcza? Z tego co dostrzegłam, były gotowe z elementów. Jeśli możesz podeślij namiary na producenta, zapiszę dla potomności. Życzę wytrwałości, inspiracje były urocze więc czekam z niecierpliwością na wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 24.05.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Hejka! Witam się...Dardurdka dzięki za pomoc!Jutro miało być wbicie 1 łopatki pod nasz domcio lecz nasi panowie budowniczowie kończą "wychodzić z ziemi" a Wawie i przychodzą do nas w następny poniedziałek. Teren już przygotowany czeka i my też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.05.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Dardurdka jakie tam kobieto u ciebie przestrzenie w domu fiu fiu, pieknie. Oczami wyobrażni możesz juz siebie na tarasie oglądać....naprawde rośnie ci dworek z prawdziwego zdarzenia. A z oknami to masz całkiem fajny pomysl, jak teraz finanse nie pozwalają to nie znaczy ze za jakis czas sie to nie zmieni.... Coffee, w końcu się pojawiłaś!!! Przestrzenie rzeczywiście są, i przez te wylewki echo w domu się pojawiło Na tarasie już się przymierzałam żeby jakiegoś grilla zrobić, ale jak na razie, ze względu na bałagan wokół domu, przyjemniej jest w lesie... a z oknami przeżyję, może dokupię te ozdobniki, na razie wszędzie biegamy za tynkami i terminów nie mają tzn. w lipcu dopiero... a schody będziesz miała cudowne, nawet w marzeniach nie mogę sobie na takie pozwolić (choć się nie poddam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.05.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 No to przybywam. Pewnie "rekord wpisów" nie dał by rady, jakby każdy kto tu zajrzy cosik naklikał. Superowski dworek Ci rośnie i to w tak uroczym krajobrazie. Gratulki... Bardzo, bardzo, bardzo (nie zacięłam się tylko naprawdę bardzo) podobają mi się Twoje kolumny. Są tak idealnie dobrane, grubość, kształt, po prostu rewelka. Były dobrze opisane w projekcie, czy to Twoja inwencja twórcza? Z tego co dostrzegłam, były gotowe z elementów. Jeśli możesz podeślij namiary na producenta, zapiszę dla potomności. Życzę wytrwałości, inspiracje były urocze więc czekam z niecierpliwością na wnętrza. Arctica, kochana, dziękuję za miłe słowa, aż się cieplej na serduchu robi Kolumny, już kiedyś pisałam są z okolic Rzeszowa, dokładnie z Górna po 380zł za szt. Raczej nie odbiegaliśmy tutaj od projektu... Cieszę się, że w końcu się pojawiłaś w moich skromnych progach, i mam nadzieję że już nie długo u Ciebie będę mogła cosik zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.05.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Hejka! Witam się... Dardurdka dzięki za pomoc! Jutro miało być wbicie 1 łopatki pod nasz domcio lecz nasi panowie budowniczowie kończą "wychodzić z ziemi" a Wawie i przychodzą do nas w następny poniedziałek. Teren już przygotowany czeka i my też . No to GRATULUJĘ, aby patrzeć jak domkiem się pochwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 24.05.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 No ,cieszę się ,że podjęłaś decyzję o zrobieniu tynków cem -wap.Doskonały wybór ,każ zrobić z tzw,filcówką i będziesz miała równiusieńko , nie potrzeba już na to żadnej gładzi.Okna po tynkach,super ,wszystko ci pięknie wyschnie i okna się nie ubrudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.05.2009 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 No ,cieszę się ,że podjęłaś decyzję o zrobieniu tynków cem -wap.Doskonały wybór ,każ zrobić z tzw,filcówką i będziesz miała równiusieńko , nie potrzeba już na to żadnej gładzi.Okna po tynkach,super ,wszystko ci pięknie wyschnie i okna się nie ubrudzą. Beatko, tak nam każdy radził, że te gipsy to duże ryzyko a równiusieńko ma być, i bez gładzi, więc myślę że nie będziemy żałować a okna kto by je później domył akurat jak teraz zamówię to za miesiąc będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 25.05.2009 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 DARDURDKO (Jaki trudny masz ten nick) Twoje zdziwienie ? Kto tu sie odezwal po latach Hehe chcialem napisac ze to ze sie nie udzielam to nie znaczy ze nie czytam Waszego dziennika Widze ze wszystko idzie zgodnie z rozkladem jazdy ? Szkoda tylko ze na swieta nie zdazycie sie wprowadzic Zycze milego poniedzialku .. Spadam dokonczyc kawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 25.05.2009 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 DARDURDKO (Jaki trudny masz ten nick) Twoje zdziwienie ? Kto tu sie odezwal po latach Hehe chcialem napisac ze to ze sie nie udzielam to nie znaczy ze nie czytam Waszego dziennika Widze ze wszystko idzie zgodnie z rozkladem jazdy ? Szkoda tylko ze na swieta nie zdazycie sie wprowadzic Zycze milego poniedzialku .. Spadam dokonczyc kawe No witam!!! Na mojego męża tak wołali jak był jeszcze mały No to się cieszę, że zaglądasz, choć miło by było jakbyś się częściej odzywał Dzisiaj żeby się udało te tynki dogadać, za miesiąc wejściowy taras i okna, parapety, a na jesieni ocieplenie domku z zewnątrz... a jak dobrze pójdzie to i zaczniemy mieszkać choć warunki nie będą rewelacyjne, zobaczymy... może już mi tak nie będzie zależało na szybkiej przeprowadzce, bo w miarę jedzenia apetyt rośnie... a wiadomo, że jak już się zamieszka to już inne sprawy stają się priorytetowe Cieszę się, że zajrzałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.05.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Fajowe kolumienki za nawet fajową cenę, chociaż przy większych ilościach to i tak sporo . Do mojego dziennika to jeszcze daleko, nie tak dawno skończyliśmy budowę (bezdziennikową) więc aby zadowolić fiskusa musimy troszku pomieszkać tutaj, a i synal musi szkołę skończyć. Drugi raz nie będę go narażać na zmianę budy. Podczas poprzedniej budowy byliśmy pionierami projektu, więc może poczekam aż ktoś zacznie upatrzony przeze mnie dworek... A sąsiada zapytaj jak mu się kwiatki trzymają, niech wie, że wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 25.05.2009 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Fajowe kolumienki za nawet fajową cenę, chociaż przy większych ilościach to i tak sporo . Do mojego dziennika to jeszcze daleko, nie tak dawno skończyliśmy budowę (bezdziennikową) więc aby zadowolić fiskusa musimy troszku pomieszkać tutaj, a i synal musi szkołę skończyć. Drugi raz nie będę go narażać na zmianę budy. Podczas poprzedniej budowy byliśmy pionierami projektu, więc może poczekam aż ktoś zacznie upatrzony przeze mnie dworek... A sąsiada zapytaj jak mu się kwiatki trzymają, niech wie, że wiesz. Kolumienek mamy 8szt., więc trzeba było wybrać ekonomiczną wersję o fiskusie to wolę nawet nie wspominać żeby nie wywołać wilka z lasu Mojego dworku też niestety ukończonego nigdzie nie ma... zresztą zbudowanego też nie więc pionierami jesteśmy z pewnością na tym forum a jaki domek budowaliście??? Propos sąsiada to niestety jesteśmy zdani na jego łaskę bo nie mamy własnego prądu więc sama rozumiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 25.05.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Iwonko ,okien mieć nie musisz.Można zrobić okna prowizoryczne I reż będziesz miała tę pewność ,że tynk równo schnie, a przynajmniej Ci nie upaprzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts