dardurdka 16.11.2008 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Wydaje mi się, że nie więcej niż takie "łapki" na śnieg co instaluje się na dachach a nadmiar śniegu tak, czy tak trzeba obmiatać, ale czy będą jeszcze kiedyś takie śnieżne zimy? U mnie na dachu jest dużo takich miejsc gdzie prawdopodobnie śnieg może zalegać, ale za problem tego nie uważam... Jak pisałam wcześniej, od środka można obić blachą płaską i nic nie będzie widać a na pewno zabezpieczy to mur. Ja bynajmniej się nie martwie, a o ile dobrze pamiętam w Twoim dworku są jeszcze mniejsze te łuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.11.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Murarz mówił coś o obiciu blachą od tyłu i na łukach - chyba też się zdecyduję Pięknie to wygląda, a co do miejsc narazonych na zaleganie... hmm mam też pełno lukarn - 4 małe i 2 duże z przodu centralna i tył z tymi łuczkami - razem 6 Masz rację - zawsze można zrzucać śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.11.2008 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 No w końcu! Nie wyobrażam sobie Twojego DWORKU bez łukowatej lukarny! Na pewno będzie pięknie i nie pożałujesz! Nie martw się na zapas U mnie właśnie tak jest obite blachą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 17.11.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Dołączam się do dyskusji moim zdaniam nie warto zbyt sie tym przejmowac zime mamy raz w roku a do tego sniezna zima trwa nieza dlugo.Mi na przyklad niepodobaja sie praktyczne drabinki czy jak to tam sie nazywa metalowe czy plastikowe niewiem.W takim razie brzydko to wyglada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 17.11.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 I jeszcze pragna dodac ze bardzo mi sie podoba gdy na dachu zalega snieg wyglada to jak dom z bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.11.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 I jeszcze pragna dodac ze bardzo mi sie podoba gdy na dachu zalega snieg wyglada to jak dom z bajki Pewnie, że ładnie - gorzej gdy dach zaczyna przeciekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.11.2008 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Jak jest dobrze zrobiony to nie będzie przeciekał Mój jest O.K. dzisiaj sprawdzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.11.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ja już się obawiam, choć doiero pokrycie dachu najwczesniej za tydzień, bo znając moje szczęście do fachowców to różnie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.11.2008 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Moniczko, nie krakaj!!! Na pewno będzie dobrze zrobione, tylko pilnuj ich, niech wiedzą, że "Wielka Siostra" patrzy A będzie i dobrze i pięknie!!! Oj marzy mi się taka dachóweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 18.11.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Leopold Staff"DWOREK" Niech mi się przyśni dworek skryty w białych sadach, Z drewnianym gankiem w młodych, gęstych winogradach; W nim staroświecka izba tak spełzła i zbladła, Że siebie nie poznaje już w głębiach zwierciadła; Sprzęty w czystych pokrowców obleczone biele, Bezczynne i poważne jak ludzie w niedzielę; U progu pies patrzący z rozumnym spokojem, Choć łagodny jak dziecko nazwany Rozbojem... Gdy wyjdę wczesnym rankiem, niech mnie w ganku czeka Na białym stole dobry, miły list z daleka I dal wśród drzew, owianych słonecznym opyłem, Niech mi się wyda krajem, gdzie nigdy nie byłem, By mi było w tym miejscu, nie znanym nikomu, Przedziwnie jak w obczyźnie i słodko jak w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 18.11.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Noo prosze ! A ja zabijam okna deskami a i tak zima sie pcha do srodka nie no zart to taki samopoczucie podczas choroby ;] poczatek do grypy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.11.2008 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 O, współczuję przeziębienia i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Karoru, a jakisz to domek zabijałeś deskami, nic się nie chwaliłeś, że coś budujesz? Wiem bo już wcześniej szukałam po forum a propos poezji - "Niech mi się przyśni dworek skryty w białych sadach, Z drewnianym gankiem w młodych, gęstych winogradach; ... I dal wśród drzew, owianych słonecznym opyłem, Niech mi się wyda krajem, gdzie nigdy nie byłem, By mi było w tym miejscu, nie znanym nikomu, Przedziwnie jak w obczyźnie i słodko jak w domu." Super, już widzę, oczami wyobraźni mój sad i ogród okalający dworek, nie do końca stary i drewniany, ale klimat podobny. Na tym koniec, bo poeta raczej nie tylko miał na myśli oby dworek, ale to już zostawmy polonistom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 19.11.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ja narazie mam marzenia I dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.11.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 od marzeń się wszystko zaczyna... My jeszcze rok temu nie myśleliśmy, że pobudujemy dom a tu proszę Będę dopingować podjęcia ostatecznej decyzji o rozpoczęciu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rossa 19.11.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ja narazie mam marzenia I dziekuje od czegoś trzeba zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 20.11.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 cześć Dardulko poczytałam dziennik i hoho, gratuluję..toż to dwór nie dworek.. ja nie wiem czy pasuję dobrze do towarzystwa bo starałam się nadać elewacji mniej dworkowy wygląd ale.. ale projekt jest wg dworku.. i też naniosłam kilka zmian..też nie zabijam otworów na zimę.. niech dom osiada i schnie .. będę zaglądać, życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.11.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jak najbardziej pasujesz! Witam! Ciekawi mnie pomysł Twojej elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 21.11.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Nierozumie tylko jednego.Dlaczego tak czekacie na śnieg ? Zima napewno przyjdzie i napewno odejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 21.11.2008 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Tak, ale chodzi mi o to, że jak już jest zimno to niech chociaż będzie śnieg. Wtedy moja córcia miałaby zajęcie a i przytulniej by wszystko wyglądało... poza tym święta muszą być białe a to już niedługo P.S. Już się martwiłam, że się dziś nie odezwiesz... ooooooooopppps i znów mała odłączyła mi neta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 21.11.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 dobrego dnia dardulko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts