Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Iwonko ,czytałam w dzienniku o oknach. Ty się skarbie ciesz ,ze oni do ciebie dzwonią i dopytują .Lepsze to ,niż mieliby ci przywieźć i za chwile jechać z nimi z powrotem ,bo coś byłoby nie tak. a z Vivesa przymierzam sie do płytek w kuchni,białe oktagonalne z czarna kostką.Bardzo mi się podobają ,tylko nie wiem ,czy dobrze będą współgrać z meblami w ecru?nie mogę tylko tych płytek znaleźć w necie .bo wszystkie sa kwadratowe. Ta stronka ,którą wcześniej podałaś dotyczy czego innego :cry:

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwonko ,czytałam w dzienniku o oknach. Ty się skarbie ciesz ,ze oni do ciebie dzwonią i dopytują .Lepsze to ,niż mieliby ci przywieźć i za chwile jechać z nimi z powrotem ,bo coś byłoby nie tak. a z Vivesa przymierzam sie do płytek w kuchni,białe oktagonalne z czarna kostką.Bardzo mi się podobają ,tylko nie wiem ,czy dobrze będą współgrać z meblami w ecru?nie mogę tylko tych płytek znaleźć w necie .bo wszystkie sa kwadratowe. Ta stronka ,którą wcześniej podałaś dotyczy czego innego :cry:

Ja myślę dokładnie o tych samych do kuchni :lol: A która stronka nie działa???

Dardurdko :) podoba mi sie wykończenie schodów , ktore wkleiłaś w dzenniku, zwlaszcza obicie sciany..a stopnie są jasne, czy to wykładzina?

mnie sie z kolei wydaje ,ze obicie schodow ,to jasna wykładzina ,końcówki po bokach chyba wystają drewniane ,albo to może moja wyobraźni?/wykładzina możne być "przypięta "mosiężnymi prętami.

ta strona http://www.vives.com

Cześć Dardulko

Parapety śłiczne a co do drzwi wejsciowych to w firmie w której kiedyś pracowałam takie drzwi z dębu kosztowały ok 6000-7000.

Myślę, że może sosnowe będą tańsze, ale czy się nie rozeschną??? Mam przewidziane na ten cel jakieś 5-6k :roll: Trochę mało na coś extra :cry:

Cześć Dardulko

Parapety śłiczne a co do drzwi wejsciowych to w firmie w której kiedyś pracowałam takie drzwi z dębu kosztowały ok 6000-7000.

Myślę, że może sosnowe będą tańsze, ale czy się nie rozeschną??? Mam przewidziane na ten cel jakieś 5-6k :roll: Trochę mało na coś extra :cry:

Jak sosna bedzie dobrze wysuszona ,to nic sie nie stanie ,a zadaszenie nad nimi bedzie ?

Może masz rację, na takim domu bez okien trudno sobie wyobrazić jakiekolwiek drzwi :roll: :lol:

a co do płytek w kuchni to zobacz jeszcze kolekcję snake z opoczna, np. tu gotowe: http://forum.muratordom.pl/post3420188.htm?highlight=#3420188

albo jeszcze coś takiego:

http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/310000000a17e429/1/2/CI-EXISk1D-BKpiP-73Nw5qe9HIKwY50.jpg

chociaż te monokolor co u Glowac są najdelikatniejsze

Dardulko odpuśc sosnę - ona miękka strasznie jest

Tak do końca się z tym nie zgodzę .Wszystko zależy od wykonawcy.Ja mam co prawda drzwi wew. z sosny i robiłam próbę wbicia paznokcia,nie dało się ,śladu brak :lol: Moja mama z kolei ma zew.i jedynym mankamentem jest to ,że drewno nie było suche i zaczęła się sączyć po jakimś czasie żywica. :wink: Co do płytek ,to wolę jednak te oktagonalne ,z małymi kostkami .

Mnie sosna nie przeszkadza, tylko żeby tak jak mówisz była dobrze wysuszona :D Zresztą u mnie i tak drzwi będą osłonięte przed słońcem i deszczem, więc nawet sosnowe mogą być! Oby były tanie :D

A płytki, te z kwadracikami są świetne, bo właśnie mniej przytłaczające niż np. te duże kwadraciory z vivesa :roll: i wtedy już o tylu czarnych dodatkach nie trzeba myśleć, wystarczy piekarnik i np. żyrandol :wink:

a propo paznokci to ja i tak bym nie mogła sprawdzić bo ich po prostu nie mam :oops: od dziecka obgryzam :oops:

Dardurdko jak już jesteście do przodu z tą budową. A my ciągle drepczemy w miejscu. Drzwi wejściowe wypatrzyliśmy fajne w Okno-Plusie. W ulotce w języku czeskim :D Na stronie internetowej ich niestety nie ma. Jak się uda to podjedziemy do nich w sobotę i dowiem się więcej. Do Waszego domu też by pasowały, tylko w innym kolorze (my zamówimy białe)