Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Te niebieskie, płożące na pierwszym zdjęciu, to jałowce

czerwone berberysy i żółte trzmieliny, ale to już wiesz. Niestety zdjęcia nie są zbyt duzego rozmiaru i resztę trudno rozpoznać.Tych liści z pierwszego zdjecia nie znam. Kulka to pewnie jakiś żywotnik. Na drugim zdjeciu po lewej - te żółte to mogą być berberysy. W tle widać chyba jednoroczne nasadzenia - po prawej pomarańczowe aksamitki i po lewej czerwone begonie. Nie wiem, słabo widać. Przecież nie musisz mieć identycznie :wink: To las tworzy podstawowy klimat, a rosłinki dobierz wg własnego uznania 8) Ja bym w ogóle zrezygnowała z kamiennej ścieżki na rzecz naturalnej - wyglądałaby bardziej "leśnie" i nie kosztowałaby nic :wink: Najwyżej kamieniem oddzieliłabym brzegi rabat, ale najlepiej nic.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te niebieskie, płożące na pierwszym zdjęciu, to jałowce

czerwone berberysy i żółte trzmieliny, ale to już wiesz. Niestety zdjęcia nie są zbyt duzego rozmiaru i resztę trudno rozpoznać.Tych liści z pierwszego zdjecia nie znam. Kulka to pewnie jakiś żywotnik. Na drugim zdjeciu po lewej - te żółte to mogą być berberysy. W tle widać chyba jednoroczne nasadzenia - po prawej pomarańczowe aksamitki i po lewej czerwone begonie. Nie wiem, słabo widać. Przecież nie musisz mieć identycznie :wink: To las tworzy podstawowy klimat, a rosłinki dobierz wg własnego uznania 8) Ja bym w ogóle zrezygnowała z kamiennej ścieżki na rzecz naturalnej - wyglądałaby bardziej "leśnie" i nie kosztowałaby nic :wink: Najwyżej kamieniem oddzieliłabym brzegi rabat, ale najlepiej nic.

Ojej Moniu, przegapiłabym Twój wpis :oops: Nie chcę żeby było identycznie, ale dobrze jest znać dużo leśnych roślin (cieniolubnych) żeby było z czego wybierać :lol: Ja jednak skłaniam się ku ścieżkom bo wtedy mniej by trawa była deptana i Niunia miała by gdzie rowerkiem śmigać :wink: A klimat już jest! I żebyś wiedziała, że to las sam w sobie go tworzy :D Cieszę się że zostawiliśmy ten las bo już mało brakowało i wycięlibyśmy w pień :-? Wiem jedno, na pewno nie będzie begonii i tego rodzaju roślinek, raczej bardziej naturalne i pozwolę im rozrastać się jak tylko chcą... zresztą już kilka takich "zwykłych" roślin zostawiłam i jestem zadowolona :D Choć muszę przyznać, że marzy mi się w końcu taki różany ogród jak Twój! I takie klematiski bym sobie zasadziła :wink:

Będzie pięknie !!!! i po co Ci były te nerwy?/ :D :D Super ! i kolorek bardzo ładny!

wiem, wiem... ale ja juz taka jestem - panikara :o :lol: Choć mojemu M wczoraj też się udzieliło i powiedział, że normalnie się boi jak to będzie wyglądało :o Ale już po wszystkim! Zapominam o wszystkich a gdyby i już myślę o tynkach :wink:

:D Cieszę się że zostawiliśmy ten las bo już mało brakowało i wycięlibyśmy w pień :-?

u nas wlasnie tak bylo, jak kupilismy dzialke to maz pod namowa ojca wpadl z pilami i wszysko wykarczowali :evil: drzewa byly chyba ze dwie przyczepy, cala zime w piecu u tesciow palili :evil: udalo mi sie uratowac dwa swierki i jeden dab, a dab w ostatniej chwili bo juz galazki mu odcinal jak wparowalam na dzialke i wydarlam pape !!! teraz jak slysze ze mogl zostawic kilka sliwek lub papierowke to mam ochote go zabic :evil: :evil: :evil:

u nas wlasnie tak bylo, jak kupilismy dzialke to maz pod namowa ojca wpadl z pilami i wszysko wykarczowali :evil: drzewa byly chyba ze dwie przyczepy

Boszsz... Na KAŻDE drzewo, poza owocowymi trzeba mieć zezwolenie na wycinkę!!! Wartość kary może przekroczyć wartość domu, mąż z teściem o tym nie wiedzą? :o :o

alez zezwolenie bylo - ale po fakcie bo oczywiscie w gminie sie dowiedzieli ale na nasze szczescie odbylo sie to bez zadnych dla nas konsekwencji dlatego ze wyciete drzewa to wlasnie byly owocowe i kilka debow samosiejek :-? tesc nalezy do starego pokolenia ktore uwaza ze skoro to jego dzialka (w tym wypadku nasza) to moze robic co chce, i mozna tlumaczyc on wie swoje !

U mnie się nic nie dało bo drzewa rosły na poziomie od którego ciągnęliśmy piwnicę :roll: Tak więc nie było sensu ich zasypywać :roll: Chociaż żałuję, że nie zostawiliśmy tych od strony sąsiada, tak ładnie zasłaniały okropną obórkę :lol: Ale każdy mądry po szkodzie, dobre i to co zostało, a zostało sporo jakieś 15-20 arów :wink:

A teraz chwalę się...

Mamy okna!!!!!!! i są jeszcze ładniejsze niż nawet mogłabym sobie wymarzyć, normalnie bajka, żaden aparat tego nie uchwyci choć napykałam fotek jak już skończyłam odklejanie folii 8) Szkoda, że to już prawie noc... ale co tam, pokażę w dzienniku :wink:

Nie to nie kolacja, bo ja już po działkowym grillu, a jakże :lol: Za montaż zapłaciliśmy 400zł więc opić okienka trzeba było :lol: (a raczej tylko my z Kingą wróciłyśmy bo Kinga skąpała się w leśnym bajorku :roll: )

A zdjęcia będą tylko muszę z kartą z aparatu powalczyć... znowu mi jej nie czyta :evil:

No ,wróciłam z roboty,otwieram wińczacho i oblewam TWOJE OKNA :lol: Cieszę się ,że wszystko sprawnie poszło i że spełniają Twoje oczekiwania.Fotki już są .Qrczę ,jak ja je obejrzę w tym monitorze .Syn dzisiaj kupił nowy monitor 23cale i jakoś mi dziwnie sie patrzy ,mam jakieś rozbiegane oczy! :lol: :lol:

Korozja, dziękuję!!! Nawet nie wiesz jak jestem mile zaskoczona, normalnie inny dom :o Nawet sprzedawca latał po budowie jak opętany i nie mógł się napatrzeć na te panele a to przecież o ich wygląd się najbardziej martwiłam :roll: A są cudowne, normalnie jak drewniane, nie wierzyłam własnym oczom :) Lecę wklejać zdjęcia :wink: