Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Monia, Dorfi, wiem że jedynakom jest ciężko i wcale to nie jest takie dobre rozwiązanie jak się na początku wydaje, że jedyne, najważniejsze, ale i niestety samotne dziecko, bo po pewnym czasie rodzice przestają odgrywać tak ogromną rolę jak na początku :roll: Muszę przyznać, że od 1,5 roku intensywnie myślę o tym jakby to było gdyby Kinga miała rodzeństwo, ale nie potrafię podjąć decyzji, normalnie się boję wszystkiego, ale chyba najbardziej, że nie będę potrafiła podzielić tych nakładów miłości jakimi darzę Kingę... może dlatego, że sama po trochu tego doświadczyłam :-?

Szwagierka już czuje się lepiej a i dzieciątko zdrowsze, okazało się że to nie zapalenie płuc (ufff) tylko napiło się wód przy porodzie (cesarka), najbardziej ubolewam nad jego buzią bo takie nacięcie skalpelem pozostawi bliznę na b. długo, o ile w ogóle kiedyś da się ją zlikwidować jakimiś maściami :-? Najważniejsze, że wczoraj dostał już 8 pkt wg Apgar podczas gdy po porodzie dostał zaledwie 1 (za słabe bicie serduszka) :cry:

Wracając do Kingi to ona nie przepada za młodszymi dziećmi, tzn. takie maleństwa lubi karmić itd., ale ogólnie nie lubi :-? Nie chce się np. podzielić zabawkami itd. mam nadzieję, że w tej gestii przedszkole to doskonałe rozwiązanie, w końcu załapie, jak należy się zachowywać w społeczeństwie :lol:

[/i]

dzieciaczki w tym wieku to chyba nie bardzo lubią młodsze :roll:

nasz dziedzic ma 4 lata i 3 m-ce i jak widzi takie małe (u mojej koleżanki - 5 m-cy dziewczynka) to tak dziiiiiiwnie patrzy :roll: :roll:

ale o so chodzi, że ono nie chodzi 8) :lol: :lol:

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj:)

Jeśli chodzi o to, czy ktoś czyta (dziennik - a nie tylko ogląda obrazki), to bądź pewna, że czyta:)

Dziennik to wszak nie komiks i składa się przede wszystkim z interesujących zapisków - przynajmniej dla mnie.

Ale z wielką przyjemnością obejrzałam fotki okien - okna są przepiękne!

Ten ich złocisto - orzechowy odcień cudnie komponuje się z drzewami obok. Ciekawa już jestem Waszej elewacji.

I drewniane szprosy - nie pretensjonalne, tylko proste, szlachetne i gustowne.

Zazdroszczę Ci tych okien:)

Ta starsza pani, co mówiła o kwiatach przed domem - miała trochę racji:)

Czy myślisz o klombie na podjeździe, lub o czymś podobnym?

Pozdrawiam,

Aga

Stokrotko Kochana, muszę Cię rozczarować bo ani okna ani szprosy nie są drewniane, choć właśnie takie miały "udawać" i właśnie o taki efekt mi chodziło :wink: A drzewa trochę zmieniają kolor okien, dlatego nawet osobom oglądającym je w realu trudno uwierzyć, że to pcv! :lol:

A kwiatów nie będzie... przed domem będzie spory okrągły podjazd, tak żeby można było podjechać samochodem pod schody wejściowe (tak sobie wymyślił Dario) i w zatoczkach chcę dużo lawenty, a może na zmianę z wrzosem... dalej będą takie nieregularne stopnie wyłożone łupkiem i może małe oko wodne na samym dole :wink:

Propos cesarek, to ja chyba wolałabym rodzić znowu naturalnie... wtedy mąż jest na miejscu, i ja wiedziałam co się dzieje, więc mogłam wpłynąć na przebieg porodu... chyba bałabym się cesarki, że coś pójdzie nie tak, choć zawsze jest to ryzyko, nawet przy naturalnym porodzie... nie wiem chyba jeszcze nie puściła mnie ta trauma związana z porodem, ja b. długo dochodziłam do siebie :oops:

Mój synek ma 4 lata i ciągle się pyta kiedy bocian przyleci..... :roll: :o A już się taka wygodna zrobiłam... :oops: :oops: I do tego duża różnica wyjdzie za nim się zabiorę do roboty :-? :D Ale cóż, domek się duży buduje to i rodzinę pasuje powiększyc :roll: Zresztą uważam że jedynaki nie mają łatwego życia, zawsze by mu czegoś brakowało...

dardurdka, wysłałam synka od zeszłego września do przedszkola (miał wtedy 3 lata) Różnica diametralna!!! Całkiem inne dziecko, wcześniej trzymał się tylko mojej spódnicy, wstydził się i nie bawił z innymi dziecmi. Teraz jest bardzo towarzyski i otwarty :D choc troszkę więcej pyskuje :o :roll: :roll:

Minus to choroby, :cry: zawsze coś z przedszkola przywlecze :cry:

Ps. mam nadzieję że Twoja szwagierka wróci do zdrowia i dzidziuś też będzie zdrowy

Michał też nie lubił małych dzieci. W dodatku przez całą ciążę ciągle mówił, że nie chce dzidziusia w domu i że na dzidziusie ma alergię (nie wiem gdzie taki tekst usłyszał :wink: )

A jak się Wojtuś pojawił to mu się odmieniło. Jest w nim zakochany, ciągle go przytula, nawet kiedyś się rozebrał i stwierdził, że też go chce piersią pokarmić :lol:

hej,

u nas parapety zostały obsadzone ten sam kamien co u ciebie.

te wieksze na klej do plytek aby zapobiec peknieciom. zas te ktrotsze na pianke i trzeba bylo we wesprzec od sufitu aby ni wstały czyli pekły.

na razie maja 4 h i nic sie nie dzieje. wiec mam nadzieje ze u Was takze pojdzie dobrze. gonicie takze i Wy.

czytam posty o rozszerzeniiu rodzinki i mam to samo co Ty, trauma nie minela, i kolejnych dzieci nie ma poki co.

kazdy sam musi zdecydowac kiedy nastepne i czy aby juz pora. nie ma nacisku, mloda jestes, a biologiczny jeszcze nie dzwoni

:D :D :D

Ja wcześniej nie myślałam o drewnianych... dopiero jak zobaczyłam te Beauty z ozdobami to mi się spodobały... Zresztą pcv z takimi ozdobami kosztują tyle samo co okna ze szprosami, a ja jednak zostałam przy prostym wyglądzie z uwagi na ilość okien, mogły by być zbyt ozdobne, a już cała bryła budynku taka jest :lol: Jeśli masz na myśli takie zwykłe (bez ozdób) drewniane to nie masz czego żałować bo drewno niestety niszczeje przez lata i trzeba pilnować, żeby np. śnieg nie zalegał przy oknie... dużo zachodu, a plastyki i ładne i dobre w utrzymaniu :wink: