dardurdka 18.07.2009 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Dobrze, że mam jeszcze tyle czasu Poszukam takich rozwiązań i może coś podpatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 18.07.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 robilem podobny palacyk kolo kalisza poszedł jasny dab w szachownice..poszukam gdzies zdjec..kurcze ostatnio mi poszlo 20G zdjec przy formacie ale gdzies co powinno sie zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.07.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 18.07.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Parapety wyszły pięknie, a ten wykusz w salonie z kolumnami......bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.07.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Dziękuję Margay Dla mnie ten wykusz jest szczególny, taki właśnie bajkowy Dzięki tym szprosom w wysokich oknach nabrał fajnego klimatu Jeszcze tylko kolumny zagipsować i można malować Tylko na jako? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 18.07.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 ale chata Iwonko zarypiascie to bedzie wygladac, normalnie oczami wyobrazni juz to widze naprawde prawdziwy palacyk budujecie ! oby jak najszybciej do realizacji dalszych planow bo z tymi parapetami smaczku nam tu narobilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.07.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Dardurdko, Twój dom ma zdecydowanie charakter rezydencji/ pałacyku, zwłaszcza teraz jest to widoczne, gdy pokazałaś fotki wnętrz. Ładnie to wygląda i ... aż się prosi piękny parkiet w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.07.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Dziękuję dziewczynki Na takim układzie wnętrz najbardziej mi zależało, chciałam taką małą rezydencję/pałacyk mam nadzieję, że kiedyś moje marzenie się spełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.07.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Jeszcze tylko kolumny zagipsować i można malować Tylko na jako? Dardurka, ja bym na Twoim miejscu skontaktowała się z Kasiorkiem, która..., a zresztą sama zobacz: http://forum.muratordom.pl/w-stylu-retro,t153220.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.07.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Dziękuję Margay Dla mnie ten wykusz jest szczególny, taki właśnie bajkowy Dzięki tym szprosom w wysokich oknach nabrał fajnego klimatu Jeszcze tylko kolumny zagipsować i można malować Tylko na jako? Mozna na nie rzucic tynk szlachetny albo pomalowac na dowolny material (marmur, inny kamien itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 No właśnie ,mógłby być to tynk dekoracyjny imitujący marmur np. http://tynki-dekoracyjne.freehost.pl/img/tynki-dekoracyjne-5d.htm lub pokrycie ich stiukiem,oczywiscie jeżeli lubisz tego rodzaju elementy dekoracyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.07.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Jeszcze tylko kolumny zagipsować i można malować Tylko na jako? Dardurka, ja bym na Twoim miejscu skontaktowała się z Kasiorkiem, która..., a zresztą sama zobacz: http://forum.muratordom.pl/w-stylu-retro,t153220.htm Słoneczko, dziękuję, ale to już znam... Do Kasi często zaglądam bo rzeczywiście piękna rezydencja się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.07.2009 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Małgosiu, Beatko myślałam o właśnie takim pomalowaniu ich na wzór marmuru, tylko strasznie mi się to z moim kościółkiem kojarzy, bo tam tak są zrobione Takie świętokradztwo normalnie Ale takie śliskie mogły by być, nawet umyć by je można było... tylko znowuż z bankiem albo jakimś belwederem będzie mi się kojarzyć, a ja chcę coś delikatnego a zarazem podkreślającego odrębność wykuszu... ale wymyślam, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 19.07.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Wnętrza z oknami nabrały wyrazu. Jednak szprosy to jest to! Jeszcze jakieś stare koronki by Ci się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Małgosiu, Beatko myślałam o właśnie takim pomalowaniu ich na wzór marmuru, tylko strasznie mi się to z moim kościółkiem kojarzy, bo tam tak są zrobione Takie świętokradztwo normalnie Ale takie śliskie mogły by być, nawet umyć by je można było... tylko znowuż z bankiem albo jakimś belwederem będzie mi się kojarzyć, a ja chcę coś delikatnego a zarazem podkreślającego odrębność wykuszu... ale wymyślam, nie? Ja myślałam o pomalowaniu tą techniką tylko kolumn ,a reszta ----na gładko w podobnym odcieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.07.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ja też myślę tylko o kolumnach Reszta będzie ecru albo taki lekki brąz mocca czy cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.07.2009 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Wnętrza z oknami nabrały wyrazu. Jednak szprosy to jest to! Jeszcze jakieś stare koronki by Ci się przydały Dorotko, koronki to ja widzę w oknach, np. w kuchni i łazienkach... Na pewno bardziej bym doceniła jakbym potrafiła sama wydziergać, ale jakoś do tej pory nie spróbowałam a szprosy... nie zamieniłabym ich na nic a białe okna to jest to! Zresztą dużo więcej przedmiotów będzie białych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 19.07.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Jeśli nie próbowałaś to może przyszła na to pora? Dworkowe wnętrza pełne były koronek. Nie tylko w oknach, ale i na stołach, stoliczkach, komodach i gdzie się tylko dało. Mnie się marzy haftowany ekran kominkowy, jak to dawniej bywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.07.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 matko kochana! A ja nawet nie wiem jak sobie wyobrazić ekran kominkowy, a co dopiero koronkowy Ale takie obrusy widziałam, piękne są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 19.07.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ekran ustawiało się przed kominkiemCzęsto był haftowany na kanwie.A tu przykładowe zdjęciehttp://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/2800000015b05fa3/1/144/wOPqZkPbgz_HPLlkyWUq7tvNu50XbFiq.jpgWzorów na ekran mam nawet sporo, ale stelaża jakoś nie mogę wypatrzeć na targach staroci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts