Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję Margay :D

Dla mnie ten wykusz jest szczególny, taki właśnie bajkowy :lol: Dzięki tym szprosom w wysokich oknach nabrał fajnego klimatu :D Jeszcze tylko kolumny zagipsować i można malować :lol: Tylko na jako? :o

Mozna na nie rzucic tynk szlachetny albo pomalowac na dowolny material (marmur, inny kamien itp.). :wink:

Jeszcze tylko kolumny zagipsować i można malować :lol: Tylko na jako? :o

Dardurka, ja bym na Twoim miejscu skontaktowała się z Kasiorkiem, która..., a zresztą sama zobacz: http://forum.muratordom.pl/w-stylu-retro,t153220.htm :)

Słoneczko, dziękuję, ale to już znam... Do Kasi często zaglądam bo rzeczywiście piękna rezydencja się szykuje :wink:

Małgosiu, Beatko myślałam o właśnie takim pomalowaniu ich na wzór marmuru, tylko strasznie mi się to z moim kościółkiem kojarzy, bo tam tak są zrobione :-? Takie świętokradztwo normalnie :o Ale takie śliskie mogły by być, nawet umyć by je można było... tylko znowuż z bankiem albo jakimś belwederem będzie mi się kojarzyć, a ja chcę coś delikatnego a zarazem podkreślającego odrębność wykuszu... ale wymyślam, nie? :roll:

Małgosiu, Beatko myślałam o właśnie takim pomalowaniu ich na wzór marmuru, tylko strasznie mi się to z moim kościółkiem kojarzy, bo tam tak są zrobione :-? Takie świętokradztwo normalnie :o Ale takie śliskie mogły by być, nawet umyć by je można było... tylko znowuż z bankiem albo jakimś belwederem będzie mi się kojarzyć, a ja chcę coś delikatnego a zarazem podkreślającego odrębność wykuszu... ale wymyślam, nie? :roll:

Ja myślałam o pomalowaniu tą techniką tylko kolumn ,a reszta ----na gładko w podobnym odcieniu

Wnętrza z oknami nabrały wyrazu. Jednak szprosy to jest to!

Jeszcze jakieś stare koronki by Ci się przydały :D

Dorotko, koronki to ja widzę w oknach, np. w kuchni i łazienkach... Na pewno bardziej bym doceniła jakbym potrafiła sama wydziergać, ale jakoś do tej pory nie spróbowałam :oops:

a szprosy... nie zamieniłabym ich na nic :D a białe okna to jest to! Zresztą dużo więcej przedmiotów będzie białych :wink: