Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu, cudny ten taras :D Pod zadaszeniem byłby idealny!!! Ale Słoneczko ma rację, nawet przy podlewaniu kwiatów jakby coś się rozlało to nie chciałabym w to wdepnąć :lol: Ale można zamówić zamiast poleru - groszkowanie, wtedy nie będzie śliski, a wygląda niemal identycznie :wink:

Beatko, właśnie się nad identycznymi zastanawiałam, przeglądałam katalogi bruk-betu i semmelrocka, ale ceny kosmiczne, gdy jeszcze podliczyć ile szt. mi potrzeba, żeby wszystkie tarasy zrobić identycznie :roll: Choć rozważam jeszcze, żeby na górne dać jakiś zwykły gres, a na dolne takie piękne płyty tarasowe...

Monia, od razu lodowisko na zimę? Mam nadzieję, że to nie Twój taras ;)

nie, nie mój, ale nie miałabym nic przeciwko nawet z tym lodowiskiem :wink:

Moniu, nie napisałam tego złośliwie :oops: Po prostu mam złe doświadczenia ze starego domku, w którym trzeba było poprawić kafle na schodach. Jak głupki, kupiliśmy pierwsze lepsze (bo były ładne) i wyłożyliśmy nimi stopnie na zewnątrz. A potem sól, piasek, nalepianie pasków które wciąż się odklejały...

Dlatego teraz wybieraliśmy płytki gresowe, zdecydowanie antypoślizgowe :D

Cześć! Tez nie jestem zwolennikiem takich polerów na tarasie.Jeżeli kamień ,to tylko plomieniowany,właśnie ze względu na bezpieczeństwo.Tez usilnie myślę nad pokryciem tarasów u siebie,podobaja mi sie bardzo te płyty,do których link zamieściłam wyżej .Mężowi najbardziej pasuje kostka granitowa,znowu będzie wojna :wink:

Beatko, dostałam, dziękuję :wink: A co do tarasu to te płyty są idealne :D U Was pięknie by się ta rozeta prezentowała na dolnym tarasie, od razu z kamiennymi schodkami do ogrodu :D Ja także poważnie nad nimi myślę, tylko muszę obliczyć ile ich potrzebuję, przynajmniej na 2 dolne tarasy :roll: Bo jednak koszt ich jest pokaźny... Taras z tyłu ma być właśnie z kostki brukowej, razem z podjazdem... Tylko, że taka piękna stylizowana kostka też nie mało kosztuje :roll:

Monia, od razu lodowisko na zimę? Mam nadzieję, że to nie Twój taras ;)

nie, nie mój, ale nie miałabym nic przeciwko nawet z tym lodowiskiem :wink:

Moniu, nie napisałam tego złośliwie :oops: Po prostu mam złe doświadczenia ze starego domku, w którym trzeba było poprawić kafle na schodach. Jak głupki, kupiliśmy pierwsze lepsze (bo były ładne) i wyłożyliśmy nimi stopnie na zewnątrz. A potem sól, piasek, nalepianie pasków które wciąż się odklejały...

Dlatego teraz wybieraliśmy płytki gresowe, zdecydowanie antypoślizgowe :D

:lol: :lol: :D nie odebrałam tego złośliwie :wink: podoba mi się i nie miałabym nic przeciwko, gdyby był u mnie taki trawertyn, ale u siebie planuję coś innego. Wrzuciałam do Dardurdki taką propozycję, bo o ile pamiętam, Jej mąż pracuje przy obróbkach kamienia, więc może nie byłoby to dla Niej takie drogie rozwiązanie :wink: . Ja osobiście chciałabym kamień lub coś zbliżonego do kamienia. Dopóki nie będzie mnie na to stać, będzie ten beton, który już jest. Beton ładnie się starzeje, więc może być na razie :wink:

A ze śliskimi schodami masz pełną rację - nie ma nic gorszego w zimie :roll: Ja mam tarasy przykryte od góry - i wejściowy i salonowy, więc cokolwiek będzie na tarasie, to będzie dobre, jednak chciałabym kamień tego typu:

http://img132.imageshack.us/img132/9408/taras.png

Będzie się dobrze komponował z kamieniem na podjeździe i na podmurówce domu.

[ z dziennika budowy]

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!!

Od wczoraj miałem przyjemną lekturę - Twój pamiętnik. WIELKIE BRAWA, aż przyjemnie czytać, jak cieszy Cię każdy drobiazg w Twoim nowym dworeczku.

Życzę szybkiego ukończenia i co jakiś czas będę zaglądał, by obserwować postęp prac. :D

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik98171.htm

[ z dziennika budowy]

Wielkie gratulacje. Już dziś ślicznie tam u Was. A patrząc na inspiracje i pomysły jestem przekonany, że stworzycie coś, przez co wielu straci radość ze swoich dokonań :evil:

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik8618.htm

GRATULUJĘ JUBILEUSZU i życzę wszystkiego naj, naj, naj................. :D

pozdrowionka.

p.s.

tak na marginesie nieśmiałe pytanko o ekipę od tynków wewnętrznych : czy jesteście zadowoleni z ich wykonania czy ściany proste i kąty "winklowe"?

może jakieś namiary mogłabyś podesłać? :- :wink:

1Wojtek, Joyrad, dziękuję, ale aż tak wyjątkowo na pewno nie będzie :lol:

Edziu, dziękuję :wink: Aż tacy młodzi nie jesteśmy :lol: w końcu dziecko mamy odchowane :lol: Mnie już niedługo stuknie 24 a mąż tydzień temu skończył 30-stkę :o :lol:

Beatko, dawno się nie odzywałaś :roll: Chyba już Cię płyteczki bez reszty pochłonęły :roll: och, kiedy tak u nas będzie??? :roll:

Agniecha, z tynków jesteśmy b. zadowoleni, a namiar nie wiem czy Ci się przyda, bo robią wyłącznie w mojej okolicy i mają b. dużo roboty...