Sloneczko 27.07.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Monia, od razu lodowisko na zimę? Mam nadzieję, że to nie Twój taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.07.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Monia, od razu lodowisko na zimę? Mam nadzieję, że to nie Twój taras nie, nie mój, ale nie miałabym nic przeciwko nawet z tym lodowiskiem Inna sprawa to jeszcze to, że moje tarasy są z góry zadaszone i jest w zasadzie sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.07.2009 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Moniu, cudny ten taras Pod zadaszeniem byłby idealny!!! Ale Słoneczko ma rację, nawet przy podlewaniu kwiatów jakby coś się rozlało to nie chciałabym w to wdepnąć Ale można zamówić zamiast poleru - groszkowanie, wtedy nie będzie śliski, a wygląda niemal identycznie Beatko, właśnie się nad identycznymi zastanawiałam, przeglądałam katalogi bruk-betu i semmelrocka, ale ceny kosmiczne, gdy jeszcze podliczyć ile szt. mi potrzeba, żeby wszystkie tarasy zrobić identycznie Choć rozważam jeszcze, żeby na górne dać jakiś zwykły gres, a na dolne takie piękne płyty tarasowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.07.2009 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Monia, od razu lodowisko na zimę? Mam nadzieję, że to nie Twój taras nie, nie mój, ale nie miałabym nic przeciwko nawet z tym lodowiskiem Moniu, nie napisałam tego złośliwie Po prostu mam złe doświadczenia ze starego domku, w którym trzeba było poprawić kafle na schodach. Jak głupki, kupiliśmy pierwsze lepsze (bo były ładne) i wyłożyliśmy nimi stopnie na zewnątrz. A potem sól, piasek, nalepianie pasków które wciąż się odklejały... Dlatego teraz wybieraliśmy płytki gresowe, zdecydowanie antypoślizgowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 29.07.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Cześć! Tez nie jestem zwolennikiem takich polerów na tarasie.Jeżeli kamień ,to tylko plomieniowany,właśnie ze względu na bezpieczeństwo.Tez usilnie myślę nad pokryciem tarasów u siebie,podobaja mi sie bardzo te płyty,do których link zamieściłam wyżej .Mężowi najbardziej pasuje kostka granitowa,znowu będzie wojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 29.07.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Iwonko ,priv ode mnie dostałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.07.2009 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Beatko, dostałam, dziękuję A co do tarasu to te płyty są idealne U Was pięknie by się ta rozeta prezentowała na dolnym tarasie, od razu z kamiennymi schodkami do ogrodu Ja także poważnie nad nimi myślę, tylko muszę obliczyć ile ich potrzebuję, przynajmniej na 2 dolne tarasy Bo jednak koszt ich jest pokaźny... Taras z tyłu ma być właśnie z kostki brukowej, razem z podjazdem... Tylko, że taka piękna stylizowana kostka też nie mało kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.07.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Monia, od razu lodowisko na zimę? Mam nadzieję, że to nie Twój taras nie, nie mój, ale nie miałabym nic przeciwko nawet z tym lodowiskiem Moniu, nie napisałam tego złośliwie Po prostu mam złe doświadczenia ze starego domku, w którym trzeba było poprawić kafle na schodach. Jak głupki, kupiliśmy pierwsze lepsze (bo były ładne) i wyłożyliśmy nimi stopnie na zewnątrz. A potem sól, piasek, nalepianie pasków które wciąż się odklejały... Dlatego teraz wybieraliśmy płytki gresowe, zdecydowanie antypoślizgowe nie odebrałam tego złośliwie podoba mi się i nie miałabym nic przeciwko, gdyby był u mnie taki trawertyn, ale u siebie planuję coś innego. Wrzuciałam do Dardurdki taką propozycję, bo o ile pamiętam, Jej mąż pracuje przy obróbkach kamienia, więc może nie byłoby to dla Niej takie drogie rozwiązanie . Ja osobiście chciałabym kamień lub coś zbliżonego do kamienia. Dopóki nie będzie mnie na to stać, będzie ten beton, który już jest. Beton ładnie się starzeje, więc może być na razie A ze śliskimi schodami masz pełną rację - nie ma nic gorszego w zimie Ja mam tarasy przykryte od góry - i wejściowy i salonowy, więc cokolwiek będzie na tarasie, to będzie dobre, jednak chciałabym kamień tego typu: http://img132.imageshack.us/img132/9408/taras.png Będzie się dobrze komponował z kamieniem na podjeździe i na podmurówce domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.07.2009 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Moniu, właśnie takie płyty mam na myśli Pięknie to wygląda i tak naturalnie, super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 29.07.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Piękny ten taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.07.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 ...jednak chciałabym kamień tego typu: http://img132.imageshack.us/img132/9408/taras.png Będzie się dobrze komponował z kamieniem na podjeździe i na podmurówce domu. O właśnie O ile szlachetniej wygląda niż trawertynowe lodowisko A w takim kształcie łupkiem mamy obłożony kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 30.07.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Serdeczne gratulacje I z powodu schodów i z tytułu pięknego jubileuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 31.07.2009 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Dziękuję Dorotko Schody już prawie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 31.07.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 [ z dziennika budowy] WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!! Od wczoraj miałem przyjemną lekturę - Twój pamiętnik. WIELKIE BRAWA, aż przyjemnie czytać, jak cieszy Cię każdy drobiazg w Twoim nowym dworeczku. Życzę szybkiego ukończenia i co jakiś czas będę zaglądał, by obserwować postęp prac. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik98171.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 31.07.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 A przy okazji gratuluję rocznicy ...ależ Wy młodzi jesteście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 31.07.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 [ z dziennika budowy] Wielkie gratulacje. Już dziś ślicznie tam u Was. A patrząc na inspiracje i pomysły jestem przekonany, że stworzycie coś, przez co wielu straci radość ze swoich dokonań http://forum.muratordom.pl/uzytkownik8618.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 31.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ten Twój domek to prawdziwy dworek...niesamowite! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 31.07.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 GRATULUJĘ JUBILEUSZU i życzę wszystkiego naj, naj, naj................. pozdrowionka. p.s. tak na marginesie nieśmiałe pytanko o ekipę od tynków wewnętrznych : czy jesteście zadowoleni z ich wykonania czy ściany proste i kąty "winklowe"? może jakieś namiary mogłabyś podesłać? :- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 31.07.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Wielkie Gratulacje z okazji jubileuszu!! 5-ta rocznice to juz na pewno będziecie obchodzić w nowym domku,przy świecach i własnym kominku Tego Wam z całego serca życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 01.08.2009 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 1Wojtek, Joyrad, dziękuję, ale aż tak wyjątkowo na pewno nie będzie Edziu, dziękuję Aż tacy młodzi nie jesteśmy w końcu dziecko mamy odchowane Mnie już niedługo stuknie 24 a mąż tydzień temu skończył 30-stkę Beatko, dawno się nie odzywałaś Chyba już Cię płyteczki bez reszty pochłonęły och, kiedy tak u nas będzie??? Agniecha, z tynków jesteśmy b. zadowoleni, a namiar nie wiem czy Ci się przyda, bo robią wyłącznie w mojej okolicy i mają b. dużo roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts