dardurdka 01.08.2009 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Ten Twój domek to prawdziwy dworek...niesamowite! Wiórek, fajnie, że wróciłaś Mam nadzieję, że już niedługo będziecie mogli się przeprowadzić Czytałam o Twojej kuchni Nie znoszę takich pseudofachowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 01.08.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Gratuluję rocznicy i sporych dokonań jak na Wasz młodziutki wiek A młodzi jesteście, nawet bardzo i cieszcie się tym i weselcie Tak, jak Beauty życzę 5 rocznicy przy własnym kominku, świecach i nastrojowej muzyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 01.08.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Ho Ho Dardudka Tez nie wiedzialem, ze tacy mlodzi jestescie, gratuluje rocznicy ! Dobrego życia .... w Waszym Pałacu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 01.08.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Gratuluję rocznicy i sporych dokonań jak na Wasz młodziutki wiek A młodzi jesteście, nawet bardzo i cieszcie się tym i weselcie Tak, jak Beauty życzę 5 rocznicy przy własnym kominku, świecach i nastrojowej muzyce Dziękuję Moniu Też mam taką nadzieję, choć na przyszłą rocznicę planuję podróż... W każdym razie zobaczymy jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 01.08.2009 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Ho Ho Dardudka Tez nie wiedzialem, ze tacy mlodzi jestescie, gratuluje rocznicy ! Dobrego życia .... w Waszym Pałacu. Dominium, strasznie mnie ciekawi jak teraz wygląda Wasz dworek??? Mam nadzieję, że się pochwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 02.08.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 na razie bez wiekszych zmian, robilismy prace porzadkowe, planujemy polozenie dachowki w pazdzierniku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 [ z dziennika budowy ] Słodkiego, miłego życia z tak doniosłej okazji Wam życzę. Z sentymentem poczytałem Twój dziennik przypominając sobie własną budowę. Już 4 lata mieszkamy w naszym dworeczku i mogę Cię tylko zapewnić że miałem identyczne ja Ty delematy które dzisiaj wspominam jak anegdoty. Jednak pozostaję z wyrazami uznania. Trzymajcie się dzielnie !!!!!!!!!!!!!! http://forum.muratordom.pl/uzytkownik78295.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.08.2009 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Bungalow, chętnie zobaczę Wasz dworek i zazdroszczę, że już mieszkasz... a swoją drogą, jaki to projekt??? o się nie mylę pisałeś do mnie na pw jakiś rok temu... i raczej to nie był projekt z arexu... W każdym razie wszystkie dworki na forum są mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.08.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Bungalow, właśnie zobaczyłam maila, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.08.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Iwonko ,bardzo ładne Wam schody wyszły !Chciałabym je zobaczyć w ujęciu całości on face! A tych drzwi faktycznie nie widać za daleko byly.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.08.2009 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Iwonko ,bardzo ładne Wam schody wyszły !Chciałabym je zobaczyć w ujęciu całości on face! A tych drzwi faktycznie nie widać za daleko byly.Pozdrowionka Zrobię na pewno Tylko muszę nabyć aparat, a marzy mi się lustrzanka cyfrowa, więc sama rozumiesz, trochę kosztowna inwestycja w budowlanym etapie naszego życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.08.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Iwonko ,bardzo ładne Wam schody wyszły !Chciałabym je zobaczyć w ujęciu całości on face! A tych drzwi faktycznie nie widać za daleko byly.Pozdrowionka Zrobię na pewno Tylko muszę nabyć aparat, a marzy mi się lustrzanka cyfrowa, więc sama rozumiesz, trochę kosztowna inwestycja w budowlanym etapie naszego życia Wez w Media na raty.Teraz dają bez oprocentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.08.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Tylko, że bezrobotnym nie dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 06.08.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 POWITAĆ, powitać mam pytanko odnośnie tynków: zgodnie z ulubionym zdaniem :super: wykonawców brzmiącym; "będzie Pan zadowolonyyy" moje pytanie brzmi; Czy jest Pani zadowolona? a teraz poważnie , równo zrobili? czy można jakis namiar na ekipę bo pisałaś, że zwijali się jak w ukropie......a może można zobaczyć jak to wygląda? u nas na budowie wre! wróbelki kąpią się w piasku do dzisiaj musimy wybrać dachówkę tzn. klinkier na cokół i kominy ale żeby wybrać klinkier to trza wybrać dachówkę żeby potem pasowało , chyba zdecydujemy się na ceglastą matową , taka nam się najbardziej podoba ale dużo osób mówi, że angobowana lepsza . To jest kolejność , nie ma domu a dach się wybiera pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 06.08.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Tylko, że bezrobotnym nie dają Znajdź sobie jakiegoś rencistę lub emeryta i lustrzanka będzie A tak w ogolę ,to gdzie Ty jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.08.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Jestem, jestem Chyba nie podejrzewałaś mnie o jakieś wakacje A rencisty raczej nie znajdę, męża głuszę, ale on jest skłonny mi ją kupić dopiero we wrześniu, jak zwykle o miesiąc pomylił moje urodziny w tym wypadku to akurat dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.08.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Dardurdko, mam ten sam problem z sarnami. Najlepszy sposób, to otoczenie siatką na palikach pni drzewek na wys. 80cm - to jedyna możliwa ochrona, niestety. Teraz spróbuj jak najszybciej kupic maść ogrodniczą i dokładnie, dość grubo wysmarować obdarte z kory miejsca. U nas niestety bez kory została ostatnio brzoskwinia. Był spokój od saren od wiosny i nie osłoniliśmy. Wystarczył jeden poranek i ... tylko białe drzewo świeciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 07.08.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Dziękuję za radę U mnie brzoskwini nawet nie tknęły, ale za to jabłoneczki i czereśnie pozostaną raczej bez życia Jutro pojadę po tę maść, myślisz, że w takim zwykłym ogrodniczym ją dostanę??? a siatką były obłożone na zimę/wiosnę, ale jak zaczęły wypuszczać coraz więcej gałązek to mi ich szkoda było, że tak się gniotą i mam teraz za swoje W dodatku wczoraj była u mnie koleżanka, która też buduje domek i powiedziała, że trzeba przynajmniej dwie brzoskwinie w sadzie, żeby owocowała a ja mam jedną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.08.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Tu akurat kolezanka się pomyliła, bo brzoskwinie owocują bez zapylacza - są samopylne, więc nie potrzebują drugiej odmiany do zapylania Podobnie większość wiśni i śliw. Jeśli chodzi o czereśnie, jabłonie i grusze to już konieczne jest posadzenie jej obok odmiany zapylającej, bo w zasadzie wszystkie potrzebują zapylacza. Wszystko zależy oczywiście od odmian jakie posiadasz, bo nie każda odmiana np. czereśni nadaje się jako zapylacz dla innej czereśni. Trzeba dobrać takie odmiany, które kwitną w tym samym czasie - tylko wtedy mogą pełnić rolę zapylacza. Np. dla gruszy Faworytka nadaje się Konferencja, dla czereśni Rivan nadaje się czereśnia Burlat itd... Co do maści ogrodniczej - u nas jest dostępna w sklepach ogrodniczych. Nie wiem jak macie zaopatrzone sklepy ogrodnicze, więc trudno mi powiedzieć, czy będzie, ale konieczne jest posmarowanie w zasadzie od razu po uszkodzeniu kory, nie wolno z tym zwlekać, bo drzewo pozbawione jest naturalne j ochrony przed parowaniem, wysuszaniem wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 07.08.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Całe szczęście Mam akurat te czereśnie o których pisałaś a brzoskwinia jakaś red heaven... a z tą maścią to właśnie nie jestem pewna, ale i tak warto kupić na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts