monia i marek 14.08.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 na pewno sporo, bo beton lekki nie jest, ale przecież wszystko odpowiednio podparte filarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.08.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Przede wszystkim masz zbyt krótki dach i należałoby to optycznie zgubić, jednak plusem jest to, że okap nie jest zbyt szeroki i można dzięki temu położyć ładne, grube gzymsy poddachowe zamiast podbitki. To spowoduje, że dach nie będzie wyglądał na krótki. Poza tym, odległość od gzymsów będzie na tyle wystarczająca, że mozesz zrobić ładne sztukaterie wokół okien. Wybrałabym jak najbardziej proste, bo ze zwornikiem nie wyjdą, ponieważ masz tuż nad oknami balkon. Może tego typu: http://img268.imageshack.us/img268/3969/dworeksztukaterie.png Okienko okrągłe u góry obowiązkowo w pogrubionej ramce i delikatny, cienki gzymsik pod daszkiem - tego typu jak u Dorfi, bo b.ładnie ma zrobione Pod okrągłym okienkiem dałabym poziomy gzyms podkreślający nazwany przez Ciebie 'trójkąt' - coś takiego: http://www.dormire.pl/gal/images/karolewko/dwor_2.jpg A sam balkon chyba właśnie tralkowy - wygląda bardzo efektownie i sama coraz bardziej do tego dojrzewam http://travel.w.waw.net.pl/Mazowsze/Mazowsze-Zakow-balkon10-08-99.jpg Wokół drzwi proste zdobienia. Moniu, jeśli chodzi o podbitkę to ja już od dawna planuję te gzymsy, właśnie ze względu na błąd p. architekt przerabiającej nam projekt, która źle wymierzyła krokwie (i to i tak z 1m naddatkiem ) Dobrze, że i tak z tego drzewa dało się zrobić dach Myślę jeszcze nad frontonem bo ja bym go trochę uwypukliła (dodała głębi)... Jeśli chodzi o opaski wokół okien to nie wiem czy z nich w ogóle nie zrezygnuję (no chyba, że tak jak piszesz b. delikatne) ze względu na te okna, których część jest pod balkonem... Jeśli chodzi o inspiracje to muszę się przyznać, że największą moją inspiracją jest nasz kościół, nie dawno odrestaurowany wedle staropolskich wzorców... Jeśli chodzi o tralki to kiedyś b. mi się podobały, choć wyglądają b. ciężko i w moim przypadku mogło by to wszystko wyglądać za przesadziście, te wszystkie tarasy... choć ta jedna inspiracja w trakcie rozpadu (piękna zresztą) jakby specjalnie na mój balkon Wracając do portyku to na pewno będzie okuty blachą także nad dolnym gzymsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 15.08.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Ech podczytuje te dylematy i tak sobie wzdycham - chcialabym kiedys tak 'podylematyzowac' o takim dworku czytam dalej i czekam na wiecej zdjec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.08.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Natienko, niestety zdjęć na razie nie będzie... bo i nie ma co fotografować a i czym nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.08.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 a ja czekam nanowe foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.08.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 a ja czekam nanowe foteczki Kala, mimo szczerych chęci, nie mam czego fotografować, po prostu nic się nie dzieje Mam za to wizję obu łazienek, wkrótce wkleję inspiracje Ale proszę nie oczekiwać niczego specjalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 19.08.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 No wiesz, wizje to Ty zazwyczaj masz rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 19.08.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Och alez te drzwi z dziennika boskie A co do drewna w lazience - spoko, jest to juz w tej chwili dosc 'normalne'. Na pewno fachowcy sa w stanie najlepiej doradzic - ktore - i jak zaimpregnowac. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.08.2009 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Natienka, mam nadzieję bo to by była baaardzo ekonomiczna alternatywa Dorfi, przeceniasz mnie Nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.08.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A może takie tralki z piaskowca??? Ciekawe ile kosztują?http://www.artgranit.pl/files/balustrada%20043a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingaz1985 20.08.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Masz przepiękny dom, taki polski dwor:) widzisz tam gdzie my bedziemy sie budowac nie ma niestety takich domkow jak Twój czy oryginał domu Karmen i nasz bardzo by sie wyrozniał na ich tle, dlatego postanowiliśmy zmienić zewnetrzną elewację. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.08.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Dziękuję A wracając do Twojego domku to a wcale nie twierdzę, że będzie gorzej po zmianach. Szkoda, że jeszcze nie masz wizualizacji elewacji, wtedy łatwiej byłoby ocenić A wykusze istotnie dodają przestronności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 21.08.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 a propos takiej lazienki o jakiej myslisz - zajrzyj do watku betib http://forum.muratordom.pl/nasz-szeregowiec,t128982.htm po inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.08.2009 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Dziękuję Natienka, ale b. dobrze znam ten wątek Nie do końca o to mi chodzi... Nadal poszukuję, ale jakby co skopiuję te inspiracje, które są w dzienniku, b. mi się podobają Zastanawiam się tylko czy nie dać zamiast umywalek z postumentami szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 22.08.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Dardurdka - te drzwi, które nazywasz prostymi dwuskrzydłowymi podobaja mi sie baaardzoo Gdybym u siebie miala miejsce na takie to sama bym je sobie sprawiła. Piękno tkwi w prostocie (chociaż one wcale takie proste nie są ) A boazeria w łazience to też fajny pomysł (szczególnie ceramiczna...drewno jakos troszke mniej do mnie przemawia). Mi osobiśćie zabrakło przysłowiowych jaj (a i funduszy) żeby przeforsować taką wersję łazienki. Trzymam kciuki żeby tobie sie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.08.2009 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Dziękuję Aniu!!!! Choć mnie z pewnością kasy zabraknie na tę ceramiczną a piękna jest! Choć i na tę drewnianą znalazł by się sposób, żeby nić jej się nie stało, w końcu tylko różnych farb i lakierów jest... A drzwi... ostatnio coraz prostsze rzeczy mi się podobają, chyba poważnieję i dlatego łazienka też jak najprostsza będzie, tylko szkoda, że ten prosty styl taki jest kosztowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 24.08.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Rany...ale mam do czytania, ale...uwielbiam takie wyzwania. Dziękuję na wstecz i na zaś ogólnie kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.08.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Nie ma za co!!! Witam Cię serdecznie w moich skromnych progach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 25.08.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Przeczytałam wszystko i stwierdzam, że Twoja "świromania" różana bardzo mnie odpowiada, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 25.08.2009 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Świromania różana???? Ależ ja nawet jednej róży nie mam w ogródku A tak poważnie to coraz bardziej ciągnie mnie to romantycznych angielskich wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts