misieek 21.01.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Czyszczenie pralki to bardzo ważna czynność. Od tego zależy jakość prania i jego świeżość. To że do pralki wsypiemy proszek i wlejemy płyn do płukania nie gwarantuje świeżości prania. Pralkę trzeba przynajmniej raz w miesiącu nastawić na pranie w temp. 90st żeby ją wygotować i pranie wtedy będzie zawsze świeże. Moja pralka działa już 14 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 21.01.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Jest taki preparat nazywa się kamix (to nie jest reklama)- mieszanina kwasu w kryształkach podobnych do cukru. Nie śmierdzi tak jak ocet i jest bardziej wydajny. Rozpuszcza się dobrze już w 60 stopniach, ale 90 to lepszy efekt. Nie wystarczy że pralka przekoleboce roztwór w sobie i go wypluje. Trzeba wyczuć moment odpompowania po pierwszym praniu i w trakcie gdy pompa zaczyna wylewać wodę należy wyłączyć pralkę. Pompa wciągnie roztwór w trzewia pralki, gdzie syfu może być około kilograma. Po kilku godzinach można dokończyć program. U mnie trzeba było kilku takich sesji. Dodatkowo polecam, choć to robota raczej dla faceta- wymiętolić ręcznie wszystkie gumowe rury (przed pompą) w tych karbach jest naprawdę sporo syfu, który chyba tylko stężonym kwasem można by ruszyć oczywiście ze szkodą dla "pacjentki". Ponadto trzeba jeszcze wytelepać rurę odprowadzającą wodę, w której też jest niezły odstojnik. Robi się to w trakcie odpompowywania wody. Do tego pan w serwisie poradził mi, żeby se odpuścić ten środek co go reklamują, żeby grzałka się nie spaliła... No to byłoby, miłego czyszczenia kompostowników automatycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts