krybacki 23.10.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam, remontuję łazienkę - planuję położyć glazurę. Stary tynk (z zaprawy cementowej) trzyma się bardzo dobrze, ale niestety ma spore nierówności i ubytki. Generalnie wygląda to tak, że jakieś 70% ścian jest względnie równych natomiast pozostałe 30% to rzeczone nierówności, sięgające gdzieś tak do 10mm. Mając na względzie ich uzupełnienie, zakupiłem dwa worki zaprawy Mapeklej Maxi firmy Mapei. Niestety, chyba troche pochopnie - dopiero teraz zauważyłem, że na opakowaniach jest napisana grubość warstwy od 10 do 30mm. Problem wynika z tąd, że, jak pisałem, ściany w wielu miejscach są całkiem równe, więc tam grubość warstwy kleju nie przekroczy 5mm. I teraz pytanie: Czy rzeczonego kleju mogę użyć jedynie do wypełniania ubytków i nierówności, czy może jednak dałoby się nim również przykleić płytki tam gdzie nie trzeba dawać go grubo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdus 27.10.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 I teraz pytanie: Czy rzeczonego kleju mogę użyć jedynie do wypełniania ubytków i nierówności, czy może jednak dałoby się nim również przykleić płytki tam gdzie nie trzeba dawać go grubo? Cześć! Możesz spokojnie użyć tego kleju zarówno do wypełnienia ubytków i nierówności jak i przykleić nim płytki "na grubo". Klej ten jest dość "tolerancyjny" w tym zakresie. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts