Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Auto z klas?

Slawek 1719499182

Recommended Posts

Mik ja mam fiata uno 1,4 `96 gaz i to naprawdę fajne autko

żadne cudo ale jest naprawdę ok

a i jeszcze muszę dodać że 100 tys km nie przekroczyliśmy ale tylko ze względu na to, że jak go kupowaliśmy to pierwszy właściciel prawie nim nie jeździł :lol:

Magi, może pohandlujemy, co? :lol:

Nie znam specjalnie tego modelu. Czym się kierowaliście przy wyborze Uniaka? Myślę raczej o większym Tipo, ale jeśli uno równie dobre to, kto wie?

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magi, może pohandlujemy, co? :lol:

Nie znam specjalnie tego modelu. Czym się kierowaliście przy wyborze Uniaka? Myślę raczej o większym Tipo, ale jeśli uno równie dobre to, kto wie?

Wiesz ja nie wiem jakie jest Tipo. Czy rzeczywiście większe? Kierowaliśmy się okazją /czytaj dobra cena, mały przebieg i dobry stan - ogólnie wypieszczony/ :D

Trochę dużo palił ok 10 l/100 km dlatego przerobiliśmy go na gaz.

Pohandluję nim dopiero po mojej budowie :lol:

Piękne autko. Tylko czemu takie drogie :(

Wiem dlaczego, ale ... :( :cry:

mik99 - dzięki, prezent bliski ideału, bo ...,,gdybym był bogaty.."

to nie żadne tam Mercedesy czy BMW, ale VOLVO terenowe... :p

idę na poszukiwania, jak znajdę obrazek to wkleję... :wink:

Dla wszystkich Fanów:

http://www.autogaleria.pl/tapety/img/volvo/volvo_xc90_2002_04.jpg http://www.autogaleria.pl/tapety/img/volvo/volvo_xc90_2002_05.jpg http://www.autogaleria.pl/tapety/img/volvo/volvo_xc90_2002_01.jpg http://www.autogaleria.pl/tapety/img/volvo/volvo_xc90_2002_03.jpg

A tak wracając na ziemię do szarej codzienności. Miku, na czas budowy, gdy potrzebny Ci bedzie samochód z DUŻYM bagażnikiem i tani w eksploatacji pomyśl raczej o dieslu, a nie o gazie. Butla jednak bardzo zmiejsza bagażnik. Koszt paliwa jest porównywalny, bo diesel mniej pali. Rozumiem, ze to wołowate pojazdy, zwłaszcza te starsze, ale dużo zależy od kierowcy. Jeżdżę dieslami od kilkunastu lat i ruszając ze skrzyżowania zostawiam w tyle wiele szybszych i zrywniejszych benzyniaków. A mam tylko 64 KM pod nogą.

Czy Wy też tak macie? Chodzi mi o to, że jak długo myślę o zmianie samochodu, przeglądam ogłoszenia, jeden z wątków na forum Muratora :wink:, zdjęcia, nawet jazdy próbne odbywam samochodami znajomych to w końcu... mi przechodzi :o. Czy Wy byście się też tym nasycili, czy nawet przesycili, czy tylko ja jestem taki automaniak gawędziarz :oops:?

Mikuś żebyś tylko nie przesadził z tymi zamianami. Stare tipo może się psuć i będziesz musiał władować w niego kupę kasy. Pewnie dużo więcej niż w nowego focusa.

Liczę, że uda mi się kupic auto od pierwszego właściciela i razem z autem dostanę informację o historii pojazdu. Spradzałem ceny i dostępność części oraz koszty instalacji gazowej do auta. Wybór pozostał astra I lub Tipo.

Jednak w chwili obecnej muszę naprawić Fokę i dopiero coś podziałam w tej sprawie.

pozdrowienia :wink:

Miku, fiaty to specjalnie mocne nie są. Lepiej się zastanów.