Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Auto z klas?

Slawek 1719499182

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
mik99

nam 2 tygodnie temu zwinęli nasze 14 -sto letnie R19 i w tej chwili jesteśmy bez pojazdu i zastanawiamy się właśnie nad kupnem Astry kombi.

Jeżeli moższe to wrzuc mi na priv jaką Ty kupiłeś oraz jakie łącznie koszty poniosłeś. No i foto :)

pzdr.

1994 astra station wagon 1.8 nz (głowica 8 zaworowa na monowtrysku- idealny do gazu), welurowa niebieska tapicerka, elektyka, wspomaganie, szyberdach fabryczny, hak, relingi; przebieg 183'000km udokumentowany; aktualny przegląd;

cena wyjściowa do negocjacji 2'900 euro - finalna 1600 euro;

tablice + ubezpieczenie 130 euro;

akcyza, tłumacz przysięgły, urząd miasta, skarbowy, wydział komunikacji.

Jak policzyłem to na gotowo 9'700 - WARTO!

Miku, gratulacje. Kolejne dziecko w rodzinie :wink:

Ale autko naprawdę fajne, i niedrogo!

Miku, to nie godziny. od maja prawie nie było mnie w Warszawie przez 3 miesiące, a teraz kibluję w pracy + wieksze domowe obowiązki. Do komputera dorwałem się dopiero teraz. Odezwę się na 100% jak trochę się odłapię. Twój telefon mam zapisany w komórce. Też czeka mnie wyprawa po samochód. Konieczna będzie automatyczna skrzynia biegów i najchętniej dieselek. Qurcze lubię ten klekot, choć ostatnio trudno rozpoznać co jest co. :)))

Pozdrawiam

Miku, to nie godziny. od maja prawie nie było mnie w Warszawie przez 3 miesiące, a teraz kibluję w pracy + wieksze domowe obowiązki. Do komputera dorwałem się dopiero teraz. Odezwę się na 100% jak trochę się odłapię. Twój telefon mam zapisany w komórce. Też czeka mnie wyprawa po samochód. Konieczna będzie automatyczna skrzynia biegów i najchętniej dieselek. Qurcze lubię ten klekot, choć ostatnio trudno rozpoznać co jest co. :)))

Pozdrawiam

Na giełdzie iwdziałem kilka szt Omeg z 2.5l D, w kombi. Ceny wyjściowe do negocjacji w okolicach 4'000euro.

Miku, kombi, to jest to co potrzebna na budowie. Betoniarkę przewiezie, cegiełki i cement, drzwi z futryną i ekipę. Odezwę się niedługo.

Pozdrawiam

Tomku 1950 dla ciebie specjalnie, na długie trasy... potrzebne teraz będzie większe i wygodniejsze auto, co?

http://www.autogaleria.pl/fotografie/skoda/skoda_octavia_kombi_2004_02.jpg

Długa na prawie 4,6 metra sylwetka nie szokuje. Na plus trzeba zaliczyć ukształtowanie klapy tylnej, które upodabnia Octavię do bardzo udanej Fabii kombi oraz do... Mercedesa klasy C kombi! Najważniejszy w samochodach kombi jest jednak bagażnik. Ten w Octavii ma pojemność od 580 do ponad 1600 litrów bagażu, co trzeba uznać za wynik więcej niż wystarczający.

http://www.autogaleria.pl/fotografie/skoda/skoda_octavia_kombi_2004_01.jpg

Paleta silników pozostała niezmieniona w stosunku do wersji wyjściowej. Mamy więc ciut za słaby motor o pojemności 1.4 litra i mocy 75 KM. Mocniejsze jednostki benzynowe to 1.6 102 KM oraz 1.6 FSI o mocy 110 KM. Oszczędni zwrócą uwagę na diesle 1.9 TDI (105 KM) oraz 2.0 TDI o mocy 140 KM.

Kawałek fajnego samochodu zrobił się z Octavii. II-ka może się nawet podobać, I-ka była za siermiężna. Tylne światła i przetłoczenia na boku przywodzą mi na myśl nawet.. Volvo, serii bodajże V (te duże). Ciekaw jestem, ile taka przyjemnośc będzie kosztować.

ps. Mik - gratuluję nowego samochodu i witam w klubie Astr I-ek :wink:. No i oczywiście zazdroszę kombiaka. W moim sedanie pies zaczyna sie powoli niemieścić ani na podłodze między siedzeniami, ani na siedzeniu z przodu, więc zajmuje praktycznie 2 miejsca na tylnej kanapie.

Miku, dzięki za zdjęcia nowej Oktawii. Ja poproszę 1,9 TDI combi. Wystarczy. Tylko kto za to zapłaci? :(