Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Auto z klas?

Slawek 1719499182

Recommended Posts

Może dusza Toyoty nie daje poprostu oznak swego istnienia. Jest to marka wybitnie użytkowa i funkcjonalna, a do tego niezawodna. Japońscy konstruktorzy w przeciwieństwie do np GM wiedza co oznacza pojecie ergonomii. w tym aucie wszystko jest pod reką i tam gdzie intuicyjnie być powinno.

Ja zresztą nie jestem miłośnikiem kontaktów ze "strefą mroku", a już na pewno nie w samochodzie. Nie lubię narowistych aut.

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Avensis zostal zaprojektowany specjalnie na rynek europejski, widziales moze avensisa w usa??? Bo ja nie. No i spojrz jak jest reklamowany - w oblesnym srebrnym kolorze - specjalnie pod Niemcow, bo wlasnie oni takie wybieraja (zob. statystyki). Zdania nie zmieniam - to auto dla niemieckich oldboy'ow. Juz znacznie lepiej wygladala poprzednia wersja Avensisa.

Co innego Volvo, od lat ten sam design, piekne, stateczne, dostojne i przede wszystkim nie tworzone jako kolejny substytut passata. Volvo gora!!!

Toyota avensis zaprojektowana zupelnie bez polotu, niczym nie zwraca na siebie uwagi, niczym sie nie wyroznia
Klasa nie polega na wyróżnianiu się. Klasa, to umiar i nobliwa elegancja w stylu małej czarnej z jakimś szczególnym akcentem. Np. brylant lub perła.

zostala stworzona dla 80-letnich emerytow z Bawarii, ot co!!!
:o Znaczy, ja już jestem całkiem OldGirl skoro mi się podoba :cry: :wink:

w oblesnym srebrnym kolorze
Co kto lubi. Mam już trzeci samochód w odcieniu srebra i bardzo mi się podoba. Za to nie znoszę samochodów czerwonych.

widziales moze avensisa w usa???
Nie, bo ani tam nie byłam, ani sie nie wybieram. Dla mnie amerykański styl nie jest wyznacznikiem ani klasy ani elegancji. Wręcz przeciwnie. Większość amerykańskich wytworów trąci kiczem i jarmarkiem

Ja zresztą nie jestem miłośnikiem kontaktów ze "strefą mroku", a już na pewno nie w samochodzie. Nie lubię narowistych aut.
godul1 :D :D :D

Rece opadaja... Ewunia...

Nie wiem, czy czytajac wyciagasz jakies wnioski. Jeszcze raz, tym razem postaram sie wszystko wyjasnic. Piszac, ze avensisa nie ma na rynku amerykanskim, potwierdzam grupe docelowa nabywcow. (widzisz, nie jestem rasistka, i nie uwazam, ze jeden kontynent jest lepszy niz inny), jezeli nie lubisz amerykanskich aut - twoja sprawa (mnie tam sie podoba Chrysler PT Cruiser), a wkladanie wszystkiego w jeden worek nie jest najmadrzejszym rozwiazaniem. Kolor - no coz - o gustach sie nie dyskutuje, tyle, ze Niemcy kochaja ten srebrny metalik (podobnie jak ty).

Ach i jeszcze jedno - jezeli wg ciebie brylant sie nie wyroznia - wrzuc go kiedys do worka z cyrkoniami... (efekt chyba cie zaskoczy)

Rece opadaja... Ewunia...

Nie wiem, czy czytajac wyciagasz jakies wnioski

Nie muszą ci opadac. Nie jestem ograniczona umysłowo.

Tylko wydaje mi się, że rozmawiamy na zupełnie innych płaszczyznach.

Jeszcze raz ci powtarzam, że ameryka nie jest dla mnie wyrocznia. To co jest dobre i podoba się w ameryce nie musi wzbudzać u mnie podobnych odczuc. Ton twojej wypowiedzi wskazuje na to, że jesteś bardzo młodą kobietą, taką hej do przodu, która osoby mające inne spojrzenie na świat traktuje jak niedorozwiniętych. Prawdopodobnie do pięt ci nie dorastam, bo nie jeździłam subaru legancy, nie marzę o Jaguarze Xtype, nie mialam Volvo 740V w automacie rocznik 1986, ani go nie kupuję. Dlatego nie będę ci się tłumaczyć z własnych upodobań i poglądów .

A Chrysler PT Cruiser podoba się akurat memu mężowi. I czy coś z tego wynika?

Ewiuniu, bardzo mi sie podoba Twoja odpowiedź.

Tylko tyle :)

Ewunia,

wlasnie o to tu chodzi, by przedstawic wlasne poglady, to normalne, ze ilu ludzi tyle pogladow. Dziwi mnie tylko czemu sie tak przyczepilas tej ameryki, ona miala marginalny wydzwiek, w ten sposob wskazywalam na jaki rynek jest projektowana avensis, ze stylem przypomina niemieckie passaty, ktorych nie lubie i juz! I mam do tego prawo!!! Tak jak ty mozesz byc fanka tego stylu. I mozesz miec alergie na stany :)

I jeszcze jedno - kto robi z usa wyrocznie? Chyba mnie mylisz z politykami :wink:

AgaTad, a ja jestem fanem VW i co? Jeżdżę Skodą. (to też prawie VW :) )

Mnie osobiście samochód głównie słuzy do przemieszczania się i przewożenia rodziny lub bagaży. Kolor jest mi obojętny, i tak "nie pasuje mi do spinek" :lol: A wybór był kompromisem między potrzebami, marzeniami i... możliwościami finansowymi.

Tomek,

przeczytaj co pisalam dwa posty wyzej!!! Szczerze, zupelnie mnie nie interesuje co trzymasz w garazu. Temat brzmi: auto z klasa, a moim zdaniem avensis nie ma klasy. I tu powtarzam: TO JEST MOJE ZDANIE! A ty, tak samo ja Ewunia, masz prawo do napisania wlasnego. I nie widze tutaj powodu do sciec.

PS: moim pierwszym autem byla Skoda 125ls i z tego powodu nie rozpaczam a ze marze z moim mezczyzna o jaguarze? hmmm.... chyba mi wolno.... :wink:

AgaTad,

po pierwsze - parkuję pod chmurką,

po drugie - pomarzyć zawsze można

po trzecie - przyznasz chyba, że na nasze drogi to najlepsza dobra, mocna terenówka z prawdziwego zdarzenia?

Widzę Krystianie, ze mamy bardzo podobne gusty... Hummera też wezmę, tylko kto mi da na paliwo?