Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Auto z klas?

Slawek 1719499182

Recommended Posts

Jestem pełna zachwytu nad Nissanem FX45 INFINITY.

To jest klasa. A sponiewierało mnie wykończenie i wręcz kobieca linia detali. O odtwarzaczu DVD na ciekłoktystalicznym ekranie dla pasażerów nie wspomnę , bo to taki drobiazg że umyka w całości.

Najbardziej jednak spodobał mi się silnik.

No ludzieńkowie..to nie jest już nawet pomruk.To jakieś westchnienie raczej...diabła pod maską...

Całość delikatnie ciut ponad " 2 złote"..takie..na zakupy.. :lol:

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ckwadrat, nie iałem okazji słyszeć "nierasowanego" wydechu harleja, natomiast to co słyszałem to brzmi raczej jak polonez z rozszczelnionym kolektorem wydechowym.

Ziaba, to gul,gul na wolnych obrotach to z daleka słychac troszke jak poczciwy maluszek ale wystarczy tylko troche podkręcic manetke i juz wiedomo z kim zacz. Strasznie lubię darcie papy w wydaniu BMW. Nie wiem ja to jest w innych brykach ale z bokserem od BMW zabawa zaczyna się powyżej 4000 obrotów. Silnik dostaje wtedy takiego wigoru, że człowiek zapomina o wszystkich hamulcach. Trzeba sie tylko przyzwyczaić do fajtniec na bok przy każdej niemal zmianie biegów. No ale miało byc o samochodach :wink:

W BMW to nawet dieselek jest żwawy. Miałem okazję pojeździć troche 5 i 7. Radocha wielka. A 5 miała automat. To był odlot. lewą nogę musiałem przywiazać do fotela :wink:

:) Te Beemwuszki nie były moje tylko w zaprzyjaźnionej niemieckiej firmie. Minęło juz parę lat od tamtego czasu, a ja pamiętam ten pomruk i wciskanie w fotel...

Jeżdżę dieselkiem bo nie muszę wozić butli z gazem w bagażniku, ale mnie nie wciska :(

Skoda Felicja combi 1,9D

(Z sentymentu dla VW - poprzednio Golf II, też diesel)

Jeżdżę ta felcią już ponad 5 lat (160.000 km) i chyba jeszcze pojeżdżę...

Jak na razie, odpukać, bez kłopotów, a jej specjalnie nie oszczędzam. W tych ciężkich czasach paliwo tańsze, a konsumpcja bardzo niewielka miasto 6 - 7 w trasie 5 - 5,5l/100.

Przymierzałem sie w salonie do fabii i muszę stwierdzić, że jest ciaśniejsza i bagażnik w combi też mniejszy.