georginka 24.10.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam!Jestem raczej biernym forumowiczem. Rzadko piszę ale zaglądam codziennie. I niestety muszę zaczać od proszenia Was o radę;-/ Własnie wstawili mi okna połaciowe i okazało się (oczywiście z mojego niedpatrzenia i niedopilnowania;-/), że są one w zupełnie nie takim kolorze. Miały być od wewnątrz wenge a są złoty brąz;-( . Do niczego nie będą pasować. Jestem załamana. Pluję sobie w brodę jak nie wiem co, że tego nie sprawdziłam. Wymiana okien raczej nie wchodzi w grę.Moje pytanie dotyczy tego czy może można jakos te okna jeszcze okleic...???? Wiem, że to pytanie moze byc śmieszne ale ja jestem naprawde zdesperwoana tym złotym dębem.Pozostałe okna też miały byc białe. Dziś musimy je zamówić. I zastanawiam sie czy nie zmienic wszystkich okien na piętrze na kolor złoty dąb od wewnątrz. Co sądzicie o takiej koncepcji gdy okna na piętrze i na parterze sa w innym kolorze. Na parterze nie wchodzi w grę zmiana koloru okien- muszą być białe ze względu na projekt wnętrza który jest już zatwierdzony i na pewno nie chce go juz zmieniać.... Napiszcie proszę co o tym sądzicie. I błagam nie piszcie że jestem sama sobie winna.... Doskonale zdaję sobie z tego sprawe....;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 24.10.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witaj, Na twoim miejscu zostawiłabym okna białe na piętrze tak jak to wcześniej zaplanowałaś. Jeśli chodzi o okna połaciowe to nie doradzę Ci za wiele. Są napewno jakieś okleiny którymi można okleić okna. Kiedyś znajoma okleiła okleiną pianino i dobrze to wyglądało, nawet się nie odkejało nigdzie. Tylko trzeba by było rozejrzeć się za taką okleiną. Albo pomalować okna połaciowe na biało-tak się zastanawiam. Sama mam okna wszędzie złoty dąb i gdybym mogła jeszcze raz wybierać to kupiłabym białe. Tylko , że mam okna drewniane i jakoś bałam się je malować na biało. Teraz przy wykończeniówce miałam zgryz w jakim kolorze kupić drzwi wewnętrzne. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 24.10.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ale jak to.. zamówiłaś inne okna a inne Ci wstawili??? Jeśli tak ja bym kazała im te zabierać i przywieźć takie jak zamawiałam! No chyba że to jakoś inaczej wyszło i nie da rady tego odkręcić to na dole zostaw białe a na górze... ja bym zrobiła takie jak się Tobie podobają a te co już są, jeśli są drewniane pomalowała na inny kolor, a jak plastik.. to nie wiem czy okleina by zdała egzamin Mam tylko nadzieje że na elewacji wszystkie okna będą tego samego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georginka 24.10.2008 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Okna przywiezione były trzy tyg. temu a wstawione wczoraj. A nam pierdołom nie przyszło do głowy od razu sprawdzic. Okna do tej pory leżały w garażu u mojego ojca. Jak w końcu dekarz doszedł do momentu że były mu potrzebne to przyjechał, zapakował na kipe a nastepnie wstawił. A do tego wszytkiego mój mąż, który te okna zamawiał twierdzi, że dla niego było oczywiste, że one będą ciemne i z nikim przy zamawianiu o kolorach nie rozmawiał.Wiec sami widzicie. Sytuacja jest co najmniej beznadziejna. Ale już trochę strawiłam ten problem i powoli akceptuje złoty dąb. Na szczęście jest tylko jedno pomieszczenie w którym ma być okno połaciowe i i zwykłe okno. Muszę się zastanowić co tam zrobić. W pozostałych pomieszczenaich są albo tylko zwykłe okna albo tylko połaciowe więc jakos to zgryzę... Aha na szczęście na zewnatrz wszystkie są w kolorze dachówki czyli antracytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.10.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A jakiej firmy są te okna? Bo coś mi się nie wydaje, aby przy połaciowych był taki duży wybór kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georginka 24.10.2008 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 okna firmy ROTO A jakie to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 24.10.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A nie napisałaś.. to są okna drewniane? Tak myśle że może to być po prostu surowe drzewo pociągnięte bezbarwnym lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.10.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A jakie to ma znaczenie?Chociażby takie, że nigdzie nie napisałaś, czy są to okna drewniane czy PCV. A od tego może zależeć co z nimi można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.10.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A nie napisałaś.. to są okna drewniane? Tak myśle że może to być po prostu surowe drzewo pociągnięte bezbarwnym lakierem? Właśnie o tym piszę. Roto jak widzę na stronach ma w ofercie równieć PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georginka 24.10.2008 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 No macie rację. Okna są drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Zamówiłaś inny kolor. Przyszedł inny kolor. Dałaś je zamontować - dla mnie to już kosmos :) Sorry - ale nie moge ogarnąć. Dobra - to ja już bym pojechała dalej na tym blondzie i zadzwoniła do dostawcy z gorącą prośbą o wymianę :) Może jak będzie miał Klienta na Twoje okna, może nie dzisiaj , ale .... Jak jechać to konsekwentnie. No nie wiem - powiedz, ż ebudujesz z Irlandii i Cię nie było ..albo mąż Cię stłukł jak to zobaczył Nie wierzę, że oklejone jakąkolwiek okleiną drewniane okna - i to domowym sposobem- będą ładniejsze niż te, ktore obecnie są wstawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.10.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 No macie rację. Okna są drewniane. No to przelakierować na żądany kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georginka 24.10.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 a możesz cos więcej na temat tego przelakierowania??albo chociaż gdzie coś znajdę na ten temat ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.10.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 a możesz cos więcej na temat tego przelakierowania?? albo chociaż gdzie coś znajdę na ten temat ???? Ogólnie rzecz biorąc: - zmatowić istniejącą powłokę lakierową delikatnym papierem ściernym - wybrać lakierobejcę w wybranym kolorze - pomalować okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georginka 24.10.2008 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 dzięki Trociu, widze światełko w tunelu ;-P Nefer masz rację, że "przyblondziliśmy" no ale cóż człowiek uczy się na błędach......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agni71 26.10.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 dzięki Trociu, widze światełko w tunelu ;-P Nefer masz rację, że "przyblondziliśmy" no ale cóż człowiek uczy się na błędach......... My tez dostalismy okna nie w takim kolorze jak chcielismy. Mąż je odbierał i były montowane pod moja nieobecność - jak przyjechałam to zdebiałam. No i cóż, z zewnatrz juz zostana jakie sa ale od wewn. mąż wszystkie przeszlifował do"żywego drewna", napracowal sie biedaczek, bo były gruuubaśnie pomalowane, i przemalował na inny kolor. My farbe i podkład do niej kupilismy w firmir, w której te nieszczęsne okna zamawialismy - powiedzielismy, jaki efekt chcemy osiagnąć i dobrali nam odp. produkty. Jesli chcecie osiagnąć efekt ciemniejszego drewna niz obecnie, to może wystarczy tylko zmatowienie okien (taka szlifierka na ktorą nakłada się papier ścierny) i polożenie właściwego koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.10.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 taka szlifierka na ktorą nakłada się papier ściernyJeżeli tylko zmatowić, to ręcznie. Szlifierka może wywołać niepożądany skutek, albo zbytniego zdarcia albo nierównomiernego zdarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 05.11.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Zmatowić ręcznie delikatną taką gąbeczką z powłoką ścierną, dobrać odpowiedni kolor lakobejcy, pomalować używając niewielkiego wałeczka i w kłopotliwych miejscach małego pendzelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts