Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUBE BLATY KUCHENNE - z czego ?

MartaSławek

Recommended Posts

Podobają mi się nowoczesne kuchnie z grubymi blatami (ponad 7 cm). Ale z tego co słyszałam strasznie drogie (jak dla mnie) są materiały, z których się je wykonuje. I tu moje pytanie: czy są jakieś tańsze opcje wykonania takiego grubego blatu z czegoś innego niż kamień czy corian?

Jeśli tak to co to i ile kosztuje...

Z góry dzięki za wszelkie info.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olika, jak uda Ci się znaleźć firmę, która robi takie blaty to daj znać, bo facet, który ma mi robić kuchnie zamawia gotowe blaty i tam podobno takich "z noskiem" nie robią.

Kuchnia będzie czarna na połysk, a blaty chciałabym białe. Mam tych metrów troche więcej niż Ty, więc nie ukrywam że cena ma tu duże znaczenie.

Ja też będę szukać, i jak coś to dam Ci znać ;)

6 mb bletu z drewna klejonego warstowo grubośc do 10 cm ,nie bedzie kosztowac wiecej niz 3000 zł,wykończony w olejowosku,lub cieńki blat z doklejka czołowa za 50% ceny grubego,to przynajmniej jest naturalne i ciepłe wizullnie iw dotyku.a kamień to dobry na cementarne pomniki.

" kamień jest dobry na cmentarne pomniki" :roll:

My planujemy balt z granitu na doklejkę 8cm i uważam, że jest to idealne rozwiązanie do kuchni - nie tylko na płytę nagrobkową :-?

Ja mam pogrubiony blat w sumie ok 6 metrów z mdf, z tego co mi powiedział stolarz w hurtowni zapłacili 100 pln za metr całość kosztowała mnie z robocizną 1000 pln więc raczej cena przyjemna - za to samo robione w warszawie chcieli już 2700 pln. Porównywałam z hurtownią blatów w grodzisku można też tam podjechać i bezpośrednio z nimi negocjować - należy mieć ze sobą rysunek techniczny. Mają naprawdę duży wybór (wszystko oprócz kamienia), a ceny w stosunku do salonów niższe o kilkaset złotych :(

Wow :p wizg - to dobra wiadomość!

Mam nadzieje, że gdzieś w mojej okolicy też uda mi się znaleźć hurtownie z podobnymi cenami.

A możesz jeszcze powiedzieć jakiej grubości jest twój blat i czy ten tzw. nosek jest w kolorze blatu czy np. stalowy.

A jeśli ma ten sam kolor to stanowi całość z blatem czy jest tam jakieś łączenie....

Fotka mile widziana :wink:

Dagne oczywiscie ze wszystko mozna tylko taki blat z korianu za metr kosztuje 1500 zl, wiec u mnie wyszloby 10 000 za blaty :roll: ja szukam tanszej wersji grubego blatu i wszedzie mowiono mi ze nie ma takiej opcji przy mdf-ie.

Wiec ja prosze o konkrtene namiary z adresami :D

Marta&Slawek jasne ze dam znac , jak tylko cos znajde pozdrawiam

Dagne oczywiscie ze wszystko mozna tylko taki blat z korianu za metr kosztuje 1500 zl, wiec u mnie wyszloby 10 000 za blaty :roll: ja szukam tanszej wersji grubego blatu i wszedzie mowiono mi ze nie ma takiej opcji przy mdf-ie.

Wiec ja prosze o konkrtene namiary z adresami :D

Marta&Slawek jasne ze dam znac , jak tylko cos znajde pozdrawiam

Są tańsze opcje, niż korian :) Ja mam Rausolid, chociaż nie mówię,

że jest tani, ale da się zrobić taką grubość, jaką się chce.