MartaSławek 24.10.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Podobają mi się nowoczesne kuchnie z grubymi blatami (ponad 7 cm). Ale z tego co słyszałam strasznie drogie (jak dla mnie) są materiały, z których się je wykonuje. I tu moje pytanie: czy są jakieś tańsze opcje wykonania takiego grubego blatu z czegoś innego niż kamień czy corian?Jeśli tak to co to i ile kosztuje... Z góry dzięki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 24.10.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 ja tez sie podlaczam do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 24.10.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A z drewna mogą być? Widziałam przepiękne z merbau, grube na 6 cm. W DLH, ceny nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.10.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 takie grube blaty mozna zrobic pogrubiajac je tylko od strony rantu. Wychodzi taniej Zapytaj srtolarza który ma Ci robić kuchnie. (wiem ,że tak można zrobic przy blatach z MDF , nie wiem jak z blatami z litego drewna) http://img49.imageshack.us/img49/7718/blatyh8.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 24.10.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 OJ Kasia Kasia nie wiedziałem że znasz sie na takich rzeczach dobrze piszesz , nie tylko będzie tańszy ale i duzo lżejszy potocznie nazywa sie taki blat z noskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.10.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Oj, ja już tak mam Jak zamawialiśmy meble kuchenne to sprawdziłam wszelkie możliwe informacje, odwiedziłam wiele sklepów meblarskich tych dla stolarzy. fronty. blaty , uchwyty , zawiasy i systemy sprawdziłam naocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 24.10.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dzięki Kasia, pogadam z facetem, który ma robić mi kuchnie, bo skubany jakoś takiego rozwiązania mi nie zaproponował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 26.10.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 ja nie znalazlam zadnej firmy ktora robi takie blaty z noskiem czy ktos ma jakis namiar gdzie mozna taki blat zrobic? mam okolo 6 metrow blatu i nie chce zaplacic 10 000 za korian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 26.10.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 6 mb bletu z drewna klejonego warstowo grubośc do 10 cm ,nie bedzie kosztowac wiecej niz 3000 zł,wykończony w olejowosku,lub cieńki blat z doklejka czołowa za 50% ceny grubego,to przynajmniej jest naturalne i ciepłe wizullnie iw dotyku.a kamień to dobry na cementarne pomniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 28.10.2008 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Olika, jak uda Ci się znaleźć firmę, która robi takie blaty to daj znać, bo facet, który ma mi robić kuchnie zamawia gotowe blaty i tam podobno takich "z noskiem" nie robią. Kuchnia będzie czarna na połysk, a blaty chciałabym białe. Mam tych metrów troche więcej niż Ty, więc nie ukrywam że cena ma tu duże znaczenie. Ja też będę szukać, i jak coś to dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 28.10.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Taki blat "z noskiem" można wykonać właściwie z każdego materiału. Nawet z Corianu czy z kwarcu. Grubość blatu można zrobić właściwie dowolną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 28.10.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Dagne, a orientujesz się może ile kosztuje metr takiego niby grubego blatu (nosek 6-7 cm) z MDF-u ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.10.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 6 mb bletu z drewna klejonego warstowo grubośc do 10 cm ,nie bedzie kosztowac wiecej niz 3000 zł,wykończony w olejowosku,lub cieńki blat z doklejka czołowa za 50% ceny grubego,to przynajmniej jest naturalne i ciepłe wizullnie iw dotyku.a kamień to dobry na cementarne pomniki. " kamień jest dobry na cmentarne pomniki" My planujemy balt z granitu na doklejkę 8cm i uważam, że jest to idealne rozwiązanie do kuchni - nie tylko na płytę nagrobkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizg 28.10.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ja mam pogrubiony blat w sumie ok 6 metrów z mdf, z tego co mi powiedział stolarz w hurtowni zapłacili 100 pln za metr całość kosztowała mnie z robocizną 1000 pln więc raczej cena przyjemna - za to samo robione w warszawie chcieli już 2700 pln. Porównywałam z hurtownią blatów w grodzisku można też tam podjechać i bezpośrednio z nimi negocjować - należy mieć ze sobą rysunek techniczny. Mają naprawdę duży wybór (wszystko oprócz kamienia), a ceny w stosunku do salonów niższe o kilkaset złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 28.10.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Wow wizg - to dobra wiadomość! Mam nadzieje, że gdzieś w mojej okolicy też uda mi się znaleźć hurtownie z podobnymi cenami. A możesz jeszcze powiedzieć jakiej grubości jest twój blat i czy ten tzw. nosek jest w kolorze blatu czy np. stalowy. A jeśli ma ten sam kolor to stanowi całość z blatem czy jest tam jakieś łączenie.... Fotka mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.10.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 My planujemy balt z granitu na doklejkę 8cm i uważam, że jest to idealne rozwiązanie do kuchni - nie tylko na płytę nagrobkową Nie przejmuj się. Niektórym się wydaje, ze sa najmądrzejsi i wszyscy bezwzględnie muszą podzielać ich zdanie. Olać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 28.10.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Dagne oczywiscie ze wszystko mozna tylko taki blat z korianu za metr kosztuje 1500 zl, wiec u mnie wyszloby 10 000 za blaty ja szukam tanszej wersji grubego blatu i wszedzie mowiono mi ze nie ma takiej opcji przy mdf-ie. Wiec ja prosze o konkrtene namiary z adresami Marta&Slawek jasne ze dam znac , jak tylko cos znajde pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 28.10.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Dagne oczywiscie ze wszystko mozna tylko taki blat z korianu za metr kosztuje 1500 zl, wiec u mnie wyszloby 10 000 za blaty ja szukam tanszej wersji grubego blatu i wszedzie mowiono mi ze nie ma takiej opcji przy mdf-ie. Wiec ja prosze o konkrtene namiary z adresami Marta&Slawek jasne ze dam znac , jak tylko cos znajde pozdrawiam Są tańsze opcje, niż korian Ja mam Rausolid, chociaż nie mówię, że jest tani, ale da się zrobić taką grubość, jaką się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 28.10.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 GGGosik a ile kosztuje i gdzie to mozna kupic? Wlasnie przegladajac stronki weszlam do firmy belmeb jest blisko krakowa i co ????? i maja blaty 58 mm wow hura! Mnie ta grubosc zadowoli! Cena okolo 50 zl mb no jestem w szoku! Toz to niezla roznica miedzy 1500 a 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.10.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 olika ,a co to za blaty? Jakoś na stronie nie mogę odszukać informacji na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts