Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile może kosztować rozbudowa domu?

Mała_Ania

Recommended Posts

Chcemy z mężem dobudować/ rozbudować dom. Dokładnie zabudować balkon o wymiarach 9x4 metry i pociągnąć w górę poddasze.

Ponieważ nie mam pojęcia o budowie, więc uprzejmie proszę o pomoc bardziej doświadczonych :)

Wiem już, że rozbudowa wiąże się z wylaniem nowego stropu- na balkon i stropu na poddasze + dach dwuspadzisty.

Technika albo ytong, albo porotherm( w zależności od kosztów). Dachówka ceramiczna.

Będę wdzięczna chociaż za wskazówki.

PZDR

Witaj MałaAniu. My wykonalismy podobny zakres prac. Rozbudowalismy parterówkę. Wylewalismy też tarasik. Napisz cos więcej o swoim domku. Jaki jest duży, z czego ma byc dach itd. A najlepiej wrzuc zdjęcia. Zobacz jak to wygladało u mnie (link ponizej). Jesli macie tyle do zrobienia ile było u nas to podam ci nasze koszty.

Witaj Bea!

Nie mam zdjęć, ale poniżej wklejam link. Dom to poniemiecki budynek o podstawie 9x9metrów. Strop Kleina.

Znalazłam podobny do naszego w googlach. Zdjęcie PIERWSZE:

http://www.emieszkania.com.pl/id57732_bardo_dom_poniemiecki.html

tak wygląda ściana przy której u nas jest balkon. Zamiast okien na piętrze są drzwi balkonowe, a POD balkonem jest ganek.

Tu na zdjęciu jest obok, przy ścianie.

Przepraszam, że tak mało informacji, ale aktualnie nie jestem w domu i nie mam jak wysłać zdjęć.

Pozdrawiam,

Ania

Bea7777 cz ja też mogę się do Ciebie uśmiechnąć i prosić o przesłanie kosztów? My na wiosnę ruszamy z pracami, ale my tylko podnosimy mury o jakiś 50-70cm, więźba najprawdopodobniej zostaje. Dach mamy dwuspadowy, tylko aktualnie ścianka kolankowa jest na wyskości 30cm, a dla mnie to za nisko. Bardzo dziekuję.