Mała_Ania 24.10.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Chcemy z mężem dobudować/ rozbudować dom. Dokładnie zabudować balkon o wymiarach 9x4 metry i pociągnąć w górę poddasze. Ponieważ nie mam pojęcia o budowie, więc uprzejmie proszę o pomoc bardziej doświadczonych Wiem już, że rozbudowa wiąże się z wylaniem nowego stropu- na balkon i stropu na poddasze + dach dwuspadzisty. Technika albo ytong, albo porotherm( w zależności od kosztów). Dachówka ceramiczna. Będę wdzięczna chociaż za wskazówki. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 24.10.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witaj MałaAniu. My wykonalismy podobny zakres prac. Rozbudowalismy parterówkę. Wylewalismy też tarasik. Napisz cos więcej o swoim domku. Jaki jest duży, z czego ma byc dach itd. A najlepiej wrzuc zdjęcia. Zobacz jak to wygladało u mnie (link ponizej). Jesli macie tyle do zrobienia ile było u nas to podam ci nasze koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Ania 26.10.2008 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witaj Bea! Nie mam zdjęć, ale poniżej wklejam link. Dom to poniemiecki budynek o podstawie 9x9metrów. Strop Kleina. Znalazłam podobny do naszego w googlach. Zdjęcie PIERWSZE: http://www.emieszkania.com.pl/id57732_bardo_dom_poniemiecki.html tak wygląda ściana przy której u nas jest balkon. Zamiast okien na piętrze są drzwi balkonowe, a POD balkonem jest ganek. Tu na zdjęciu jest obok, przy ścianie. Przepraszam, że tak mało informacji, ale aktualnie nie jestem w domu i nie mam jak wysłać zdjęć. Pozdrawiam,Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 27.10.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Wysłałam Ci koszty na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta6 27.10.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Bea7777 cz ja też mogę się do Ciebie uśmiechnąć i prosić o przesłanie kosztów? My na wiosnę ruszamy z pracami, ale my tylko podnosimy mury o jakiś 50-70cm, więźba najprawdopodobniej zostaje. Dach mamy dwuspadowy, tylko aktualnie ścianka kolankowa jest na wyskości 30cm, a dla mnie to za nisko. Bardzo dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigma 28.10.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 I ja bym poprosiła...Chcemy dobudować poddasze użytkowe na takiej kopnietej kostce, zastanawiam sie ile nas to orientacyjnie wyniesie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal1974 30.10.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ja też bym prosił o kosztorys na prvBęde ogromnie wdzieczny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasius23 02.11.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Jeśli to nie będzie problem to ja też poproszę o kosztorys. Bardzo się przyda bo już projekcik na górę jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts