rhchp 24.10.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam serdecznie. Ostatnio otrzymałem decyzję w sprawie warunków zabudowy terenu. Jak składałem wniosek pisałem o budynku mieszkalnym parterowym bezpodpiwniczenia. Wtrakcie załatwiania formalności wraz z żoną postanowiliśmy zmienić dom na parterowy z użytkowym poddaszem. I teraz pytanie. Czy można i w jaki sposób zmienić warunki zabudowy, bo te otrzymane nie będą pasować do nowego projektu. podaje jakie dostałem warunki zabudowybudynek parterowy nie podpiwniczonydach dwuspadowy lub czterospadowy naczółkowyścianka kolanowa max 60 cm - tu jest problem bo jest za niska do poddasz użytkowegocokół od 35 cm do 50 cm Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Na podstawie WZ architekt adaptuje projekt.Jesli warunki dotyczą parterówki (ale dokładnie parterówki) to nie zaadaptuje Ci z poddaszem. Ważne co jest napisane w warunkach.Ja bym wystąpiła o nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhchp 24.10.2008 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Nefer jest napisane dokładnie takBudowa budynku mieszkalnego jednorodzinnego parterowego niepodpiwniczonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 No to jak teraz masz poddasze - to nowe warunki niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhchp 24.10.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Czy to znaczy, że muszę ubiegać się o nowe warunki zabudowy terenu? W Urzędzie Gminy pracownik mi powiedział, że jak przedstawie nowy projekt i zgłosze zmiany to wydadzą mi pozwolenia na zmiany w warunkach zabudowy, tzn. że facet kłamał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 24.10.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Przedstaw projekt, złóż propozycje zmian w WZ (czyli zaufaj radzie urzędnika).Gminy traktują takie sprawy różnie - jedna mnożą trudności (np. chcą wystąpienia o nowe warunki - co jest bezprawne) inne zmieniają WZ wg sugestii inwestora (jeśli nie psuje to ładu przestrzennego okolicy).Wszystko zależy od polityki gminy i od czynników subiektywnych (np. czy WZ były "wyduszone" niemal siłą, czy też gmina nie czyniła problemów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts