Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć ściany na których położyłam tapetę?

MagdalenaK

Recommended Posts

duzo tanszym rozwiazaniem jest zamowienie listew ramowych polskiego producenta. mozna je przykleic do sciany w miejscu zakonczenia tapety albo plytek ceramicznych jako takie "zwienczenie".

sa rownie ladne a kosztuja okolo 9 zl za mb - przy waskim wzorze. polecam:

http://www.www.sayart.pl

ramy śliczne, jedna super pasuje mi do lustra nad karciakiem :) już się zalogowałam na stronie

jeżli chodzi o wykończenie ścian wolę tamtą propozycję. Fakt cena wyższa (30-40 zł mb) ale więcej możliwości w dopasowaniu do wybranego stylu wnętrza

duzo tanszym rozwiazaniem jest zamowienie listew ramowych polskiego producenta. mozna je przykleic do sciany w miejscu zakonczenia tapety albo plytek ceramicznych jako takie "zwienczenie".

sa rownie ladne a kosztuja okolo 9 zl za mb - przy waskim wzorze. polecam:

http://www.www.sayart.pl

Trochę może odbiegnę od tematu (przepraszam autorkę). Potrzebuję wykończyć styk glazury ze ścianą tynkowaną, niestety z różnych przyczyn uskok wynosi aż 2 cm. Zastanawiałam się nad sztukaterią... Z zainteresowaniem zajrzałam na stronę z tymi listwami. Czy rzeczywiście będą nadawać się do łazienki (okolice umywalki np.)?

Witam widzę że nie tylko ja mam problem. Jutro postaram się wkleić zdjęcia owych listw już zamontowanych. Otóż mieszkam w domu z bali i wszystko jest naprawdę super i mieszka się też super, jednak osiadanie tego domu to niestety jakieś pęknięcia na piętrze pomiedzy sufitem a ścianą i stąd te listwy wykończeniowe. Bo albo będę patrzeć parę lat na pęknięcia albo będą listwy. Wybrałam listwy i wszystko jest w porządku gdyby nie to że czasem normalny sufit łączy się ze skosem (zmienia się kąt) i połaczenie listw przy róznych katach to masakra. Zresztą ocenicie sami. Pozdrawiam