mariuszdro 24.10.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 pomóżcie!!! muszę dopasowac meble do podłogi i zupełnie nie mam koncepcji. potrzebuję meble do kuchni, jadalni i salonu...podłoga jest cała wyłożona płytkami gres naturale orange z Opoczna http://images36.fotosik.pl/23/61a6dab2915e2de9.jpg okna i drzwi w kolorze orzech i teraz nie wiem czy skłaniac się bardziej w kierunku koloru podłogi czy okien... help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 24.10.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 ja był dała albo orzech, ew. jakiś złoty dąb albo klon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 24.10.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dla mnie równie ważne jest światło czy kuchnia jest dość widna z dużym oknem ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 24.10.2008 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 kuchnia jest od zachodu z oknem 120x150 tak więc wydaje mi się raczej jasna, ale za to jest niewielka, bo ma zaledwie 292x260 czyli 7,6m2 i bezpośrednio wychodzi na bardzo jasną jadalnie, która ją dodatkowo doświetlaogólnie wszystkie te pomieszczenia są bardzo jasne, bo zajmują płd i zach częśc domu; nie są jedną całością - wielką otwartą przestrzenią, ale taką półotwartą, delikatnie przesłoniętą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 24.10.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 to zdecydowanie klon albo brzoza ja tak mam. okna drzwi - złoty dąb, kafelki wprawdzie wento rosato, ale mebelki w kuchni brzozowo-klonowe:) bardzo przyjemne, rozjaśniają pomieszczenie i wyglądają świeżo, nie przytłaczają jak wenge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 24.10.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ja też miałam w planach jasne meble Okazało się jednak,że wybór jest niewielki ,do kuchni zamówiłam jasne ale do jadalni i salonu, po kilku dniach spędzonych w sklepach ,wybraliśmy takie jakie były (w końcu chyba nie na całe życie ) Dlatego ciężko jest planować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 25.10.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 no właśnie! ostatnio oglądałam stoły i w kolorze jasnym tzn. klon lub brzoza nie było ani jednego, najjaśniejsza chyba była olcha, ale to już zupełnie inna barwa, a nie chciałabym pstrokacizny i każdego mebla z innej parafii..wybór w wenge jest ogromny, każdy sklep je prowadzi, na szczęście poajawiło się też trochę orzecha, ale boję się czy on nie przytłoczy wnętrz, a szczególnie kuchni.a co sądzicie o połączeniu w kuchni na meblach ciemnego z jasnym??? może doradzicie jakieś proporcje i zestawienie kolorów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 25.10.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 acha i ten kolor płytek w naturze jest zdecydowanie ciemniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 25.10.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 koleżanka ma kuchnię wanilia - wenge. fronty są w tych kolorach naprzemian, jedna szafka wanilia, druga wenge. białe ściany i kremowe kafelki, kuchnia w bloku - wagon, wąska i długa. ale wygląda to dość fajnie, choć sama zamiast wenge dałabym jakiś cieplejszy brąz, choćby orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 25.10.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 A ja w kuchni do tej płytki bym dała kremowe lub białe fronty i blat w drewnie w podobnym kolorze do płytki (grusza, orzech?). W salonie też... bardzo ładnie wyglądają jasne meble (białe to na styl angielski bodajże) Wtedy można szaleć z dodatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 25.10.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Przy takich podłogach jak pokazujesz faktycznie możnaby pójść w styl angielski i umeblować zarówno kuchnię jak i część jadalno-wypoczynkową białymi stylizowanymi meblami. Zależy jednak, czy dobrze czujecie w takich klimatach, ja bym zapewne umarła z nudów w Prowansji Jeżeli chodzi o meble jasne ale jednak w kolorze drewna, to faktycznie straszna posucha na rynku. Myślę, że bardzo trudno będzie skompletować meble w kolorze klonu czy brzozy. W końcu można pomyśleć nad meblami orzechowymi ( wenge jakoś nie widzę przy takiej ciepłej podłodze ). Jeżeli pomieszczenia są jasne, a do tego na jasno wymalujecie ściany nie powinno być przytłaczająco. Co do kuchni, bardzo ładnie wygląda orzech ( szafki dolne ) łączone z kremowym lakierem ( szafki górne ) i kremowym blatem. Sama miałam mieć taką kuchnię, ale stanęło na wenge + czerwony lakier i też jest gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 26.10.2008 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 stylizowane wnętrza zdecydowanie nie!!! raczej skłaniam się ku prostej klasyce z przechyłem do nowoczesnych. a co doradzicie na ścianę między blatem kuchennym a szafkami wiszącymi - glazura??? jeśli tak to w jakim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigail 27.10.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Jeśli prosta klasyka z przechyłem to proponuje Ci dąb. To meble ponadczasowe, nie zżółkną jak brzoza, nie przytłocza jak ciemne meble i są zawsze modne ( w odróznieniu od wenge na przykład). I nie widac na nich rys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts