DD1719504461 24.01.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Rzeczywiscie 100 km to spora odległosc, ale z drógiej strony 1,4 godziny to nie jest tak źle MOZNA MIESZKAC W WARSZAWIE I POSWIECAC WIECEJ CZASU NA DOJAZD. obecnie nieszkam w czwórke 80 metrowym mieszkaniu w bloku miejsca mam wiec sporo i do pracy 5 mimut a jednak sprzedaje to mieszkanie w cholere i buduje dom bede dojezdzal do pracy 25 kg ale za oknem dzialeczka zalew las a sasiedzi z daleka . przy pozytywnym nastawieniu 100 km to i tak nie duzo w porownaniu z zaletami wlasnego domku POPIERAM POMYSL pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gultawian chwast 30.01.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 W czasie studiów dojeżdżałem z mojego miasta do Poznania. Akurat odległość była też z grubsza 100km, co oznaczało 1.5-2h jazdy pociągiem lub 2-3h autobusem. Dodać muszę, że jeździłem tylko na weekendy, jednak to chyba i tak zbyt często, bo po roku miałem już serdecznie dosyć. Gdybym miał tak dojeżdżać codziennie to pewnie załamałbym się nerwowo, nawet bez perspektywy ciągnięcia takiego żywota do emerytury. Taki tryb życia na pewno nie jest zdrowszy niż mieszkanie w choćby i śmierdzącej W-wie. Jeśli ktoś koniecznie chce uciekać daleko na wieś, to niech lepiej poszuka sobie pracy na miejscu, nawet kosztem zmniejszenia zarobków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elja 11.02.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja też mam marzenie, żeby dom postawić ok. 120 km od miasta, ale weekendowo - i ewentualnie, jak będę na emeryturze, to pomieszkiwać po kilka tygodni (może miesięcy) - a może wtedy na stałe. Taka odległość na co dzień będzie udręką. Chyba, że praca pozwoli Wam co kilka dni odwiedzać miasto, ale dzieci.. zajęcia dodatkowe, ja bym się nie zdecydowała. Ale to jest Twój tron Pozdrawiam i życzę dobrej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mck2 14.02.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Widzę, ze nie tylko ja jestem w takiej sytuacji.Przed ślubem mieszkałam pod Warszawa potem przeprowadziłam się do Warszawki, totalnie nie pasuje mi ten klimat;( Teraz mamy szanse na budowę, rodzice przepisują nam działkę, myślimy nad kredytem pod budowę domu, sprzedaż małego mieszkania po wprowadzeniu do domku rzecz jasna;DTyle tylko, ze mąż cały czas mieszkał w Warszawce i martwi mnie tylko to, czy on się zaklimatyzuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 24.02.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Zdecydowanie za duża odległość a autostrad i komfortu jazdy brak (jak dla mnie) Aczkolwiek jeśli powstaną to jak ktoś lubi jazdę samochodem to czemu nie, wkońcu w innych krajach tak sie praktykuje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts