Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Życie kruszy mi się pod nogamy -a ja nie wiem co dalej...

milka22

Recommended Posts

Aczkolwiek na zakończenie powiem, że forma wytłuściłam jest jak najbardziej poprawna i w języku literackim występuje częściej niż stosunkowo nowe wytłuszczyłam :) :) No ale język to twór żywy i ciągle się zmienia. Dzisiaj dopuszczalna jest np. forma Uczni zamiast znanej od dawna i poprawnej uczniów :) Pan Miodek bardzo tolerancyjny jest :)

Niedługo pewnie nawet temu misiu wybaczy... :lol:

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oj zazdroszcze Ci ja tych Kaszub :)

Ja sobie tez :lol:

Plan byl, ze wybudujemy sobie dom na wakacje, ale docelowo na stale... na razie bedziemy zabierac dzieci w dni wolne od szkoly, by tez tak jak my, miloscia do tego kawalka ziemi zapalali. A gdy chlopaki sie juz usamodzielnia, to my sie przeniesiemy na stale na Kaszuby, a oni beda przywozic swoje rodziny do nas na wakacje i wspominac, jak ja wspominam moje wakacje u Dzadkow na tej wlasnie dzialce...

Dzieci podrastaja, jeszcze troche i juz nie beda chcialy z rodzicami jezdzic a mi sie haczyka na nich jeszcze nie udalo zarzucic, no bo kemping ktory zostal po moim dziadku jest ruina i gdy przyjezdzamy to rozwalamy sie po rodzinie po kacie, a to nie jest to....oni tego nie lubia, mnie tez juz to troche meczy...maz jak slyszy, ze znowu u mojej kuzynki sie zatrzymujemy to zaczyna broszury z Hiszpania przegladac....chcialoby sie miec swoj kawalek podlogi, tymbardziej, ze dziadek w spadku zostawil dzialke z kempingiem juz dobre 10 lat temu....

Dalam ciala z tym architektem, bo nawet gdyby zalatwial papiery przez rok (co teraz widzie byloby bardzo dlugo) to w tamtym roku juz bysmy zaczeli ze stanem surowym, w tym roku bysmy juz wykanczali, a moze i by mieli miejsce na zimowe wakacje...

...a tak teraz szukam Gajowego Maruchy z dwururka, co by architektowi postrzeli co nieco i mi samej, ze taka niekumata bylam przez 2 lata. :roll: :roll:

Maja, ciagle daleko w lesie...Zaborskim tylko sercem...

...

Znajdziemy.

A "wytłuszczyłem" nie znajdziemy. Moim zdaniem Paty ma 100% racji. Niech żyje! 8)

Formy uczni nie szukalam, bo mnie ona irytuje , no ale ... skoro innym sie podoba na tyle, ze uznano ja za poprawna w jezyku potocznym (jeszcze..., jeszcze tylko w potocznym, lada moment pojawi sie i w oficjalnym :) ) Wytluszczylam , hmm - nie znajdziemy piszesz - a ja Ci powiem - jeszcze...jeszcze nie znajdziemy, aczkolwiek rowniez nie chce mi sie szukac, czy aby na pewno. Obydwa slowa potoczne i obydwa tak samo nie podobaja mi się 8) Wole poczytac o architekcie... :lol:

Co do zyczenia...jasne, niech zyje....200 lat...i to nawet z jednym mezem :D

• 4 weeks później...

Ja to powiem tak:

1. rozmowa, a jak nie ma czasu to przejdz do pkt nr. 5

2. przeprowadzka na swoje z dala od mamusi obojga (dziecko może być doprowadzane do babci) i na wszystkie anielki, niech nie mydli oczu o te 20 min czy nawet pół godziny więcej dojazdu. Czyli widywanie żony i dziecka jest mniej ważne :o :o :o od 20 min

3. zaczęcie pracy przez Ciebie

4. większa kontrola męża w pracy

5. jak się będzie migał to postraszyć krótko: alimenty i sprawa rozwodowa :) !

6. NIE mazać się i nie beczeć. Nie robić z siebie ciepłych kluchów

Jak nie rozumiem dlaczego to wszystko takie niby trude! Poczytaj wątki kobiet samotnych, jak zaczynają życie od nowa i znajdują facetów! Przecież Ty masz dopiero ponad 20 lat!! a o takiego szczyla mamusiowatego zabiegasz?? Dlaczego to On o Ciebie nie zabiega? Pomyślałaś?

Myślę, że sprawe trzeba zacząć od Ciebie!!!! Stanowczość i siła muszą być teraz Twoimi cechami. Kobieto, czy Ty nie wierzysz w siebie. Jak on Cię nie docenia i woli być z mamusią to raczej Was nie kocha taką miłością jak Ty jego. A wynocha mi z ogródka bym powiedziała. Alimenty i wypad Gnojku mamusiowaty

Jak będziesz miękka to samych takich pełzniaków bedziesz spotykała. Głowa do góry. Ale ja bym Ci dała baty! :wink: