DPS 11.11.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Aczkolwiek na zakończenie powiem, że forma wytłuściłam jest jak najbardziej poprawna i w języku literackim występuje częściej niż stosunkowo nowe wytłuszczyłam :) No ale język to twór żywy i ciągle się zmienia. Dzisiaj dopuszczalna jest np. forma Uczni zamiast znanej od dawna i poprawnej uczniów Pan Miodek bardzo tolerancyjny jest Niedługo pewnie nawet temu misiu wybaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 12.11.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 oj zazdroszcze Ci ja tych Kaszub Ja sobie tez Plan byl, ze wybudujemy sobie dom na wakacje, ale docelowo na stale... na razie bedziemy zabierac dzieci w dni wolne od szkoly, by tez tak jak my, miloscia do tego kawalka ziemi zapalali. A gdy chlopaki sie juz usamodzielnia, to my sie przeniesiemy na stale na Kaszuby, a oni beda przywozic swoje rodziny do nas na wakacje i wspominac, jak ja wspominam moje wakacje u Dzadkow na tej wlasnie dzialce... Dzieci podrastaja, jeszcze troche i juz nie beda chcialy z rodzicami jezdzic a mi sie haczyka na nich jeszcze nie udalo zarzucic, no bo kemping ktory zostal po moim dziadku jest ruina i gdy przyjezdzamy to rozwalamy sie po rodzinie po kacie, a to nie jest to....oni tego nie lubia, mnie tez juz to troche meczy...maz jak slyszy, ze znowu u mojej kuzynki sie zatrzymujemy to zaczyna broszury z Hiszpania przegladac....chcialoby sie miec swoj kawalek podlogi, tymbardziej, ze dziadek w spadku zostawil dzialke z kempingiem juz dobre 10 lat temu.... Dalam ciala z tym architektem, bo nawet gdyby zalatwial papiery przez rok (co teraz widzie byloby bardzo dlugo) to w tamtym roku juz bysmy zaczeli ze stanem surowym, w tym roku bysmy juz wykanczali, a moze i by mieli miejsce na zimowe wakacje... ...a tak teraz szukam Gajowego Maruchy z dwururka, co by architektowi postrzeli co nieco i mi samej, ze taka niekumata bylam przez 2 lata. Maja, ciagle daleko w lesie...Zaborskim tylko sercem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 13.11.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Słowniki słownikami, a zycie życiem- nie szukałam, ale podejrzewam, ze formy uczni tez nie znajdziemy w słownikach Znajdziemy. A "wytłuszczyłem" nie znajdziemy. Moim zdaniem Paty ma 100% racji. Niech żyje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.11.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 ... Znajdziemy. A "wytłuszczyłem" nie znajdziemy. Moim zdaniem Paty ma 100% racji. Niech żyje! Formy uczni nie szukalam, bo mnie ona irytuje , no ale ... skoro innym sie podoba na tyle, ze uznano ja za poprawna w jezyku potocznym (jeszcze..., jeszcze tylko w potocznym, lada moment pojawi sie i w oficjalnym ) Wytluszczylam , hmm - nie znajdziemy piszesz - a ja Ci powiem - jeszcze...jeszcze nie znajdziemy, aczkolwiek rowniez nie chce mi sie szukac, czy aby na pewno. Obydwa slowa potoczne i obydwa tak samo nie podobaja mi się Wole poczytac o architekcie... Co do zyczenia...jasne, niech zyje....200 lat...i to nawet z jednym mezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 12.12.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ja to powiem tak: 1. rozmowa, a jak nie ma czasu to przejdz do pkt nr. 5 2. przeprowadzka na swoje z dala od mamusi obojga (dziecko może być doprowadzane do babci) i na wszystkie anielki, niech nie mydli oczu o te 20 min czy nawet pół godziny więcej dojazdu. Czyli widywanie żony i dziecka jest mniej ważne od 20 min 3. zaczęcie pracy przez Ciebie 4. większa kontrola męża w pracy 5. jak się będzie migał to postraszyć krótko: alimenty i sprawa rozwodowa ! 6. NIE mazać się i nie beczeć. Nie robić z siebie ciepłych kluchów Jak nie rozumiem dlaczego to wszystko takie niby trude! Poczytaj wątki kobiet samotnych, jak zaczynają życie od nowa i znajdują facetów! Przecież Ty masz dopiero ponad 20 lat!! a o takiego szczyla mamusiowatego zabiegasz?? Dlaczego to On o Ciebie nie zabiega? Pomyślałaś? Myślę, że sprawe trzeba zacząć od Ciebie!!!! Stanowczość i siła muszą być teraz Twoimi cechami. Kobieto, czy Ty nie wierzysz w siebie. Jak on Cię nie docenia i woli być z mamusią to raczej Was nie kocha taką miłością jak Ty jego. A wynocha mi z ogródka bym powiedziała. Alimenty i wypad Gnojku mamusiowaty Jak będziesz miękka to samych takich pełzniaków bedziesz spotykała. Głowa do góry. Ale ja bym Ci dała baty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts