damimax 24.10.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 24.10.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 hurra! pierwsza duże skróty myślowe masz na początku dziennika Ludzie 3 strony piszą o pustej działce (jak ja ) a u Was od razu tyle zbudowane Dasz rzuty budynku? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 24.10.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 o jej, jak miło:)Żyłam w przekonaniu, że po pierwsze - nie pojmę w jaki sposób utworzyc dziennik i komentarze oraz, że będę pisała sobie a muzom, jako, że na aktywne uczestnictwo w zyciu forum ciężko mi znaleźć czas.No ale pierwsze koty za płoty, może teraz pójdzie z górki, ha, ha - no pisanie chociaż, bo budowa to raczej nie bardzo:)Zaraz spróbuję z tymi rzutami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.11.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 cześć to znowu ja Czytałam w wątku garderobianym, jeśli rzeczywiście nie chcesz wchodzić do sypialni przez garderobę (co rozumiem) i potrzebujesz otwartej przestrzeni przy schodach, to tak jak wrysowałaś na czerwono jest dobrze. Tak myślę. Ktoś Ci radził przesunięcie drzwi od sypialni, ale tam chyba jest już skos Masz teraz długą prostą ścianę na drążki i 2 ściany prostopadłe do skosów na półeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 12.11.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 dzięki Aga:) Tak, chyba tak zostanie. Chyba pojadę na budowę - jak to było? - z papierem toaletowym i kredą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.11.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 dzięki Aga:) Tak, chyba tak zostanie. Chyba pojadę na budowę - jak to było? - z papierem toaletowym i kredą? i miarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 12.11.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 ooo, widzisz, umknęło mi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 16.11.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Trafiłam do Ciebie. Widzę, że macie projekt domu Lipińskich. To tak jak my. Jeszcze nie zdążyłam się pochwalić tym u siebie. W tych Twoich skanach rzeczywiście nie widać dokładnie wszystkiego, ale weszłam sobie na Wasz projekt u Lipińskich, przeanalizowałam skany i juz chyba wiem. Słuchaj tak patrzę na tą garderobę i nie do końca wiem gdzie macie wejscie, czyżby z korytarza? Hm, a nie lepiej byłoby wejście zrobić od sypialni? Chyba, że chcecie mieć wspólną garderobę dla wszystkich domowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 17.11.2008 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Guzmanka - dzięki za wpis. Co do wejścia do garderoby, to nie przeszkadzało by nam gdyby było z sypialnie ale nie widzę takiej możliwości... Tam gdzie mogłoby być przejście jest komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 17.11.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ups, nie zauważyłam. No to trzeba kombinować z innej strony.Tzn. że zostaje opcja z korytarza. Chyba jednak trzeba się wybrać na budowe z papierem toaletowym i miarką. Macie tam spory kawałek holu. Coś na pewno da się fajnego wymyslić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 17.11.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Tak,tak i pewnie przyjdzie mi się ponownie zmierzyć z drabiną prowadzącą póki co na poddasze, chyba zacznę sie do tego już dzisiaj mentalnie przygotowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 17.11.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 heloł , a ja się na temat wejścia do garberoby wyprodukowałam w wątku, który założyłaś, i trochę nawet udoskonaliłam projekt; może jednak ścianka po łuku? pozdrawiam , b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 17.11.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ojej, coś przegapiłam, już pędzę wykopywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 17.11.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Na Twój wpis tam odpowiem tu . Nie wiem, jaki to koszt (więcej) taka ścianka po łuku. Ale wiem, że do garderoby można kupić systemy prętów (rur na wieszaki), które są po łuku, o ile mnie pamięć nie myli, to np. w castoramie. Damimax , ciekawam, co wybierzesz . Będę zaglądać i sprawdzać . pozdrawiam, b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 17.11.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 bartolinka - obiecuję, że dam znać w dzienniku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 14.12.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Dołączam do grona POZNANIAKÓW. Tym bardziej sie cieszę, że jakoś jest nas tutaj niewielu... Domek zapowiada sie super. Pozwolę sobie wpadać i dołączać się w komentarzach. Pozdrawiam glamurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 18.12.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Dami, masz super taras zadaszony moje marzenie... ale nie wyszło Dolinę łapie każdy budujacy, parę dni i przechodzi... na jakis czas Co do drzwi wejściowych to pisałam Ci na grupie, każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety... Jeszcze kwestia z czego chcecie drzwi - metalowe czy drewniane. Ja mam obecnie metalowe pewnej renomowanej firmy na "G" i w życiu więcej takich nie założę Słuchaj, a dlaczego Ty masz zgrywac w czasie montaże? przecież masz GW? aha co do ścianek działowych to wiesz, rolka papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 19.12.2008 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Zadaszony taras to dzieło naszego kierbuda, bo oczywiście mój architekt adaptujący twierdził, że się nie da:/ Jestem z niego bardzo zadowolona, bo w sumie taras będzie częściowo zadaszony, także 2w1 Co do montaży, to zgrywa GW, ja muszę załatwić do tego czasu nieszczęsne drzwi, prąd i alarm jakiś może? Co do ścianek to podejścia już były, ale .... najpierw ciężko bez więźby, teraz jak widać niebo przez krokwie, też niewiele lepiej, a w ogóle jak ostatnio byliśmy, to mąż się za lekko ubrał i tylko mnie poganiał:/ A w ogóle to on wyobraźni nie ma - jak twierdzi - łatwo powiedzieć - nie? a ścianki jakoś stanąć muszą... W ten weekend jak nie będzie padać to jadę się tam sama zaszyć i dumać będę i z papierem i kredą latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.12.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Tak sobie usiłuję przypomnieć, ale mój mąż w ogóle nie wnikał w to co ja wyprawiam ze ściankami działowymi... przyjął do wiadomości po prostu i już Najpierw rysowałam w komputerze ileś wersji, a potem sobie rozwinęłam ściany papierowe W weekend uważaj, bo zapowiadają śnieg z deszczem U mnie się walają na budwie zbędne drzwi tymczasowe jakbyś pilnie potrzebowała, tylko musiałabym obejrzeć czy jeszcze zdatne do użytku są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 19.12.2008 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Aga - to obejrzyj przy okazji, bo coś czuję, że moge się nie wyrobić z docelowymi, nawet jeśli zdecyduje sie takowe wstawić. Co do tych ścianek, to pewnie i tak tak będzie, że ja zdecyduję, ale tak bym chciała tego mojego męża włączać w proces decyzyjny - to przecież on się będzie szczycił synem, drzewem, no i domem:) A w ogóle - jak sobie radzicie z podziałem obowiązków związanych z budową? Jakoś to się tak naturalnie układa, czy dzielicie na moje/twoje? Mam wrażenie, że u nas naturalnie to byłoby tak, że ja robie wszystko, no i nie wiem czy mi to pasuje.... Ale z drugiej strony jak mam na siłę coś na niego zrzucać, to też nic dobrego z tego może nie wyjść.... Tym bardziej, że mm ma tendencje do forsowania pomysłów z gatunku "kosmicznych" i kto wie, czy przerzucenie na niego części spraw nie okazało by sie katastrofą finansowo - osobistą No ładnie tu po nim "jadę", ale to tak w temacie budowania, wiele innych zalet posiada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts