Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do podpoznańskiego domku damimaxa

damimax

Recommended Posts

• Odpowiedzi 214
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o jej, jak miło:)

Żyłam w przekonaniu, że po pierwsze - nie pojmę w jaki sposób utworzyc dziennik i komentarze oraz, że będę pisała sobie a muzom, jako, że na aktywne uczestnictwo w zyciu forum ciężko mi znaleźć czas.

No ale pierwsze koty za płoty, może teraz pójdzie z górki, ha, ha - no pisanie chociaż, bo budowa to raczej nie bardzo:)

Zaraz spróbuję z tymi rzutami.

• 3 weeks później...

cześć to znowu ja :wink:

Czytałam w wątku garderobianym, jeśli rzeczywiście nie chcesz wchodzić do sypialni przez garderobę (co rozumiem) i potrzebujesz otwartej przestrzeni przy schodach, to tak jak wrysowałaś na czerwono jest dobrze. Tak myślę. Ktoś Ci radził przesunięcie drzwi od sypialni, ale tam chyba jest już skos :-?

Masz teraz długą prostą ścianę na drążki i 2 ściany prostopadłe do skosów na półeczki.

Trafiłam do Ciebie. :D

Widzę, że macie projekt domu Lipińskich. To tak jak my. Jeszcze nie zdążyłam się pochwalić tym u siebie.

W tych Twoich skanach rzeczywiście nie widać dokładnie wszystkiego, ale weszłam sobie na Wasz projekt u Lipińskich, przeanalizowałam skany i juz chyba wiem. :)

Słuchaj tak patrzę na tą garderobę i nie do końca wiem gdzie macie wejscie, czyżby z korytarza? Hm, a nie lepiej byłoby wejście zrobić od sypialni? Chyba, że chcecie mieć wspólną garderobę dla wszystkich domowników.

Na Twój wpis tam odpowiem tu :wink:. Nie wiem, jaki to koszt (więcej) taka ścianka po łuku. Ale wiem, że do garderoby można kupić systemy prętów (rur na wieszaki), które są po łuku, o ile mnie pamięć nie myli, to np. w castoramie.

Damimax , ciekawam, co wybierzesz :D.

Będę zaglądać i sprawdzać :wink:.

pozdrawiam,

b.

• 4 weeks później...

Dami, masz super taras zadaszony :D moje marzenie... ale nie wyszło :roll:

Dolinę łapie każdy budujacy, parę dni i przechodzi... na jakis czas :wink:

Co do drzwi wejściowych to pisałam Ci na grupie, każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety... Jeszcze kwestia z czego chcecie drzwi - metalowe czy drewniane. Ja mam obecnie metalowe pewnej renomowanej firmy na "G" i w życiu więcej takich nie założę :evil:

Słuchaj, a dlaczego Ty masz zgrywac w czasie montaże? przecież masz GW?

aha

co do ścianek działowych to wiesz, rolka papieru :wink:

Zadaszony taras to dzieło naszego kierbuda, bo oczywiście mój architekt adaptujący twierdził, że się nie da:/

Jestem z niego bardzo zadowolona, bo w sumie taras będzie częściowo zadaszony, także 2w1

Co do montaży, to zgrywa GW, ja muszę załatwić do tego czasu nieszczęsne drzwi, prąd i alarm jakiś może?

Co do ścianek to podejścia już były, ale .... najpierw ciężko bez więźby, teraz jak widać niebo przez krokwie, też niewiele lepiej, a w ogóle jak ostatnio byliśmy, to mąż się za lekko ubrał i tylko mnie poganiał:/

A w ogóle to on wyobraźni nie ma - jak twierdzi - łatwo powiedzieć - nie? a ścianki jakoś stanąć muszą...

W ten weekend jak nie będzie padać to jadę się tam sama zaszyć i dumać będę i z papierem i kredą latać:)

Tak sobie usiłuję przypomnieć, ale mój mąż w ogóle nie wnikał w to co ja wyprawiam ze ściankami działowymi... przyjął do wiadomości po prostu i już :D Najpierw rysowałam w komputerze ileś wersji, a potem sobie rozwinęłam ściany papierowe :lol: W weekend uważaj, bo zapowiadają śnieg z deszczem :-?

U mnie się walają na budwie zbędne drzwi tymczasowe jakbyś pilnie potrzebowała, tylko musiałabym obejrzeć czy jeszcze zdatne do użytku są.

Aga - to obejrzyj przy okazji, bo coś czuję, że moge się nie wyrobić z docelowymi, nawet jeśli zdecyduje sie takowe wstawić.

Co do tych ścianek, to pewnie i tak tak będzie, że ja zdecyduję, ale tak bym chciała tego mojego męża włączać w proces decyzyjny - to przecież on się będzie szczycił synem, drzewem, no i domem:)

A w ogóle - jak sobie radzicie z podziałem obowiązków związanych z budową? Jakoś to się tak naturalnie układa, czy dzielicie na moje/twoje?

Mam wrażenie, że u nas naturalnie to byłoby tak, że ja robie wszystko, no i nie wiem czy mi to pasuje....

Ale z drugiej strony jak mam na siłę coś na niego zrzucać, to też nic dobrego z tego może nie wyjść....

Tym bardziej, że mm ma tendencje do forsowania pomysłów z gatunku "kosmicznych" i kto wie, czy przerzucenie na niego części spraw nie okazało by sie katastrofą finansowo - osobistą:)

No ładnie tu po nim "jadę", ale to tak w temacie budowania, wiele innych zalet posiada:)