Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do podpoznańskiego domku damimaxa

damimax

Recommended Posts

aga - to panele MAsari firmy Epi

Real foto - beznadziejne, bo z komórki - he, he - ucze się jednak:)

http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/23395285_dsc00416.jpg

Przespałam się z tą ceną i coś czuję, że ja przełkniemy, no idealne są kurcze....

Że też nie mogły być w AC4 za jakieś 50zł

:-?

aga - mówisz, że takie jaja z ta ościeżnicą stalową, hmmmm.

nic - idziemy na budme - może cos nowego nas zainspiruje....

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 214
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

damimax, to teraz ja przyszłam z rewizytą :D (tak wiesz, coś się nie wstydziła do mnie przychodzić :wink: )

Grafitowa dachówka to jest to co tygryski lubią najbardziej :D

Zadaszony taras również, ja aż tak dużego zadaszenia nie mam :roll:

Teraz moja droga to już z górki. Zobaczysz jak szybko to zleci :D

Pozdrawiam i będę obserwować.

Cześć

Przylazłem za Maciejową Kaśką, która:

Teraz moja droga to już z górki. Zobaczysz jak szybko to zleci

kłamie. 8)

Teraz zaczyna się koszmar instalacji, wylewek, tynków i całej masy pierdół ktorych nie widać gołym okiem a są ściśle kasochłonne. Ale Kaśce łatwo się wymądrzać - ona nie dość, że już mieszka to jeszcze ma ładną lodówkę. Sama tez jest ładna co można zobaczyć w dzienniku (bo to co ma w avatarze to nie ona).

A teraz o budowie. My też mamy 18 metrową dziłkę ale zmieścił nam się dom z garażem z boku. Zostawiliście po 4 metry z każdej strony czy chcieliście więcej?

He, he moi drodzy, dziękuję za tak rozbieżne zdania, w sumie przychylam się po części do każdego z nich, tzn - zleci szybko, (bo taki zapiernicz będzie :o), ale mam wrażenie, że schody to się dopiero zaczynają :-?

dandi - ja mam 3 m. od strony garażu - dom był "uszyty na miarę" przez adaptora - ma dokładnie 11m szerokości.

Do kryształu się poważnie przymierzałam, ale no miał kilka minusów, których za nic nie potrafiłam ugryźć i w końcu stanęło na tym co jest.

damimax, to dandi jest kłamcą 8)

Serio, co on tam wie :D

Z tym że rację ma co do kasy :roll:

Szybko niknie, ale co tam :D

Od początku robienia instalacji do przeprowadzki minęło 8 miesięcy, w tym było 3 miechy przestoju, bo ekipy miały obsuwy. Czyli jakby wszystko zgrac idealnie to jest jakieś 5 miesięcy, albo krócej. :D

Do kryształu się poważnie przymierzałam, ale no miał kilka minusów

OOOOOO, to oczywiście nieprawda 8) ale chętnie poznam point of wju. najchętniej dlatego, że ja serio nie mam do czego się czepić jeżeli chodzi o funkcjonalnośc domu. Nie specjalnie podoba mi się bryła dlatego interesuje mnie zdanie kogoś kto patrzy z boku.

A tak serio Kryształ nie jest ostatnim domem jaki buduję właśnie z tego powodu, że jest taki do wyrzygu funkcjonalny i praktyczny. Na starośc marzy mi się drewniany dwór pod lasem. Parterowy z tajemniczym strychem gdzie moje wnuki będą odkrywać różne czarodziejskie zakamarki.

damimax, to dandi jest kłamcą

spójrz na nią... czy kobiety o takiej urodzie, bląd włosach a w dodatku (drżę) nauczycielki (tak tak, ona jest nauczycielką bleeeeeeee) mogą być uczciwe...? No sama powiedz... wichrzycielka i intrygantka... tyle Ci powiem. W dodatku jest z kliki i czytuje Trybunę Ludu.

Ja mam umywalkę Olimpia w małej (i na razie jedynej) łazience i jestem niestety tak średnio zadowolona :( Pojawiły się na niej takie maluteńkie jakby ryski, tak jakby ktoś miejscami narysował ołówkiem cieniutkie niezmywalne kreseczki :-? W górnej łazience szarpnęłam się na 10-krotnie ( :o ) droższy Duravit, zobaczymy czy to ta Olimpia taka delikatna czy ja takim niszczycielem jestem :roll:

No ale fakt niezaprzeczalny że seria Olimpia ma całkiem przyjemny wygląd jak na takie małe pieniądze, ja tą umywalkę wzięłam bo była dużo tańsza niż Roca Dama senso a kształt prawie identyczny :)

ojej, jaki ruch, bardzo mi miło:)

Po kolei - dandi - ja nie mogłam znaleźć sposobu na górę Kryształu - potrzebowałam tam 3 pokoi o podobnej, niekoniecznie 10m wielkości:).

No dole przeszkadzał mi za mały wiatrołap przede wszystkim, no ale kluczowa była ta góra jednak.

aga - wrzucę wieczorem tę kuchnię, bo teraz uprawiam proceder prywaty w pracy :wink:

Co do oddechu instalatora, to w sumie nie wiem kto teraz wejdzie po elektryku, być może nam się jakoś kolejność przestawi, bo ciągle bez wody jestem, a znów mrozy zapowiadają :evil: . Ale podejrzewam, że dobrze by było, żeby sprzęty w łazienkach juz poustawiane konkretnie były....

altariela :-? kurcze, to niefajnie - hmmmm, to może faktycznie potrzymam kciuki za to byś się takim niszczycielem okazała :wink: A czy reszte sprzętów tez masz tam z cersanitu? Czytałam o sinawym odcieniu tej ceramiki (sam w sobie mi nie przeszkadza), i dlatego wc i bidet też chciałam z tej serii :-?

A gwarancji to nie podlega, czy zaczęło byc widoczne tradycyjnie dzień po jej wygaśnięciu?

Każdy sprzęt w łazience mam z innej parafii - mi z kolei ten cersanit wydaje się bielutki, niedaleko stoi kibelek Roca i on jest taki bardziej jakby kremowy na tle tej umywalki :roll:

A umywalka być może zniszczyła się trochę podczas wykończeniówki, zanim zrobiłam kuchnię to myło się tam talerze, pędzle, wiadra itp :-?

No własnie z ciekawości obeszłam łazienki u mnie w pracy, Koło mamy, i nie są porysowane. Nasza służbowa, w której myjemy gary lekko porysowana jak się dobrze przyjrzeć, ale białe te ryski.....

czyli że ja się jakoś specjalnie wyżywam na tej umywalce :wink: ? No nie wiem, ma już 7 lat... ale ryski są od dawna.

Oj Aga - nie wyrzucaj sobie! - nie bardziej niż jakieś 8 tys. osób tygodniowo użytkujących nasze łazienki od 8 lat :D

no ale pisałaś, że u Was rysek nie ma po tych 8 tysiącach tygodniowo, a u mnie w domu są... oczywiście przed chwilą pobiegłam do służbowego kibelka: umywalki Koło, wiek - 10 lat, brak rysek :o