Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do podpoznańskiego domku damimaxa

damimax

Recommended Posts

• Odpowiedzi 214
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga - przyjrzyj się jeszcze po swojemu tematowi. W zmywarkach do zabudowy przyczepia sie panel do drzwi zmywarki, więc de facto nie muszą one być węższe (nie wiem czy są - nie mierzyłam), bo nie ma tam zawiasów.

Zmierzyłam swoją zmywarkę wolnostojącą - ma dokładnie 59,7 szerokości, czyli do otworu 60' by weszła i drzwiczki by ją na styk przykryły, ale jak zamontować te zawiasy?

Być może znajdziesz na to jakiś sposób, ja jak mówię, bałam się ryzykować, bo nie miałabym miejsca żeby się z tymi zawiasami w jakiś sposób odsunąć.

Kusiło nas żeby przyciąć koszty i zdecydować się na tańsze metalowe, ale jednak głosy na "nie" przeważyły

Dami, a co to były za głosy na nie? My wybraliśmy metalowe pomimo, że mamy wejście od strony południowej a to jest ponoć gwarantem tego że się powykręcają od słońca. Interesuje mnie jakie są inne argumenty za NIE.

Drewniane owszem piękne ale nas nie stać. Może kiedyś z czasem...

dandi - gerde skreśliłam po tym, co przeczytałam tu na forum.

Brałam pod uwage euronordy i KMT. O euronordach znalazłam trochę niekorzystnych opinii, kmt maja generalnie dobre opinie. U nas przeważył fakt, że akurat podjechaliśmy do znajomych, którzy takie 2,5 letnie KMT mają.

Być moze to kwestia niewłaściwego montażu, czy tez innych przypadłości tego akurat egzemplarza, ale właściciele nie sa zadowoleni - ciężko się je zamyka i otwiera, mają problemy z klamką a w wiatrołapie jest zimno - nie wiem na ile to kwestia samych drzwi, ale skutecznie się zniechęciliśmy :-?

Nie ukrywam, że wzornictwo KMT tez nam kompletnie nie odpowiedało, także z ulgą przerzuciliśmy się na te Cale :) Najpierw chcielismy takie najtańsze, zupełnie płaskie bez naświetli, ale z uwagi na to, że mamy ciemno w wiatrołapie zdecydowaliśmy sie jednak na te z szybkami.

.... opisałam geneze powstawania dziur w budżecie i niedoszacowań - a bo to jak już brać te droższe, to żeby doświetlały lepiej, itd. he, he :roll:

KMT wzięliśmy do pomieszczenia z tyłu domu, także za jakiś czas będziemy mogli wyrobic sobie o nich własne zdanie :wink:

A w ogóle to leżę z chyba 20 gorąca herbatą, z temp prawie 39 st :cry:

Zwlokłam się na chwilę przelewy porobić, idę dalej umierać....

No ładny mi odwyk:)

Nawdychajcie sie morskiego powietrza, zeby juz żadne choróbska się was nie imały!!

Dałam mężowi zadanie wyliczenia metrów w naszym domu - wyniku spodziewam się nie wczesniej niz za miesiąc :-?

Załatwiłam przedszkole dla dzieci jupiiii :D Pójdą tutaj http://www.przedszkole67.pl/

...i to może juz wlipcu, kiedy będziemy w amoku wykończeniówki :roll:

• 1 month później...

Dami, kochana, a gdzie Ty widziałaś takie grzeczne dzieci? I pod wpływem jakich środków odurzających były :lol: ? Staram się nie zabierać młodej do sklepów, ale czasami muszę. i tak ostatnio, jak zamawiałam sofę w Bizzarto najpierw skakała po wszystkich sofach, a potem się czołgała pomiędzy nimi :oops: Jutro ósme urodziny ma :roll:

Deszczownica niedroga - ja kupiłam taką, bo rok temu kupiłam identyczną rodzicom i jest ok:

http://www.allegro.pl/item595637865_kludi_zenta_zestaw_bateria_natrysk_deszczownica.html

są też z termostatem:

http://www.allegro.pl/item592189876_kludi_zenta_deszczownica_termostat_najtaniej.html

• 3 weeks później...

Witam

Przeczytałam Twój post na temat chińskich kombibacji z zabudową zmywarki w meblach z IKEA. I teraz nie jestem pewna czy pisałaś o zmywarce nie do zabudowy, którą chciałaś schować w szawce 60-tce, czy o zmywarce pod zabudowę, czyli bez frontu i po prostu Ikea nie ma frontów doczepianych do zmywarki w rozmierze 60 ??? Proszę poradź mi, bo trochę się zatrwożyłam, mam zmywarke pod zabudowę i zdziwiłam się, że Ikea nie ma frontów. Przecież sprzęt do zabudowy jest typowy.

Pozdrawiam

Aga