Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do podpoznańskiego domku damimaxa

damimax

Recommended Posts

Agula - te Cale kupowałam przez firmę ABA na strzeszyńskiej. Tudno mi dokładnie napisac ile za nie zapłaciłam, ponieważ brałam od nich również stalowe KMT do pom. gospodarczego dostępnego z ogrodu. Za te dwa komplety z montażem zapłaciłam 5 tys, sądzę, że same cale wyszły ok 3500. Niestety Aba nie dealuje pol-skone, dlatego wewnetrznych przez nich nie zamówię, a szkoda, bo terminowo i ok z monażem wszystko było.

Co do progu, to nie do końca wiem o co chodzi, jutro się przyjrzę i zrobię fotkę, może sie okaże, że tez czegoś nie zauważyłam :roll:

• Odpowiedzi 214
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki Dami, tak tez myśłłam, bo na stronie CAa jest cena (chyba sugerowana) ok 3300. Ty pewnie masz wszystko OK z progiem skoro masz juz zamontowane drzwi:) widzisz nawet nie zwraca sie na takie duperele uwagi, a po czasie trudno wskazac winnego, winny inwestor ze nie zauwazył w porę niedoróbki:)

Dami, a nie prościej by bylo zamowic szafkę pod umywalke w jakiejś firmie,która robi meble??? Ja z punktu tak sobie założyłam, bo nie dobiore takich mebli, jakie chcę. zamówię jedną stojącą szafę, drugą pod umywalkę i finisz.

Mam zamęt, totalny zamęt z tą łazienką :-?

Biję się z myślami na temat różnych rozwiązań i nie wiem już w którym kierunku iść :-? Nawet biorę pod uwagę zmianę kafli, bo mąż mimochodem rzucił, że fajne te kafle, ale skoro takie problemowe, bo ani ułożyć ich ładnie nie umiem, ani mebli stylem dobrać, to mogą być inne :o

I nie wiem, czy się cieszyć z tego, czy płakać, że za chwile znów krok wstecz zrobię :(

A w ogóle to chodzi mi po głowie szelmowski plan, żeby na dół i do góry dać te same kafle, bo jak mam znów na płytki patrzeć to mi słabo :roll:

• 3 weeks później...

fajnie, ze juz dobijacie do konca, kiedy planujesz przeprowadzkę?

mam pytanko, ostatnio w ikea moje oko zawisło....a jakże na askome (w planach był nexus brzozowy), można kupić same fronty bez korpusów? poprzednio kupowałam komplet, ale teraz skończy mi sie promocja zanim będzie montaż a ze składowaniem chwilowo słabo.

PS jaki zaplanowałaś blat i co na podłogę? u nas będzie dość ciemny szary gres affron nie wiem czy z grafitowym blatem nie będzie za ciemno (kuchnia od północy)

Przeprowadzka planowana jest w szeroko pojęte wakacje - te wakacje dodam :wink:

Nie mamy jakiegoś deadline'u ale tak byłoby ze wszech miar najwygodniej.

Montaż kuchni na 2 lipca, schody koniec lipca, drzwi początek sierpnia, płytkarz początek lipca.

Zostaje własnoręczne położenie paneli i pomalowanie :roll:

Ja też zastanawiałam się nad Nexusem, ale na wystawach widziałam bardzo różne usłojenia tej brzozy, bałam się, że trafia mi sie akurat takie mocno pstrokate i bedzie to źle wyglądać.

Oczywiście fronty możez kupić oddzielnie, potem dokupic skrzynki.

aaaa, jeszcze blaty - będą grafitowe, ale w jasne kropki, taka pieprz i sól, w sumie przekonały mnie względy praktyczne, no i fakt, że w hurtowni akurat jednolitych nie mieli.

Na podłodze będą panele, w sumie dość ciemne, ale te fronty są bardzo jasne, myślę, że będzie się to ładnie komponować.

Ja mam kuchnię od wschodu.

:p :p Witam! Widzę podobne gusta!!! Co do Opirusa na podłodze to jest jakieś nieporozumienie! Widziałam też to w gen-budzie i się przeraziłam. Przeprowadzka.... Chcielibyśmy za dwa tygodnie jak się uda ale... Nasz dom nadal będzie wymagał pracy!!! :p Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji!

Rzadko zaglądam, odcięta od cywilizacji by TPSA, ale widzę, że już ten szybki etap, którego nie mogłaś się doczekać :wink: ? Muszę stanąć w obronie jaśminowego Duluxa - mam go w kuchni - taka śmietankowa biel. No, mi pasuje do odcienia ikeowej kuchni. Ale na styku z typowo białym sufitem w salonie widać różnicę - Jaśmin ładny a biel taka sina :-?

Gość Gosc_gość

Hej Dami

Fajnie, że kupiłaś "moje" sprzęty - mam na oku dokładnie takie same :lol: 8)

a kuchenki mikrofalowej nie kupowałaś jeszcze do zabudowy ? bo jej mi brakuje do kompletu :wink:

Aha i daj znać gdzie kupowałaś i po ile, bo niedługo będę ja kupował.

Oczywiście może być na P.W. jeśli możesz zdradzić :p

Dami..a masz jakąś opinię na temat płyty ceramicznej (to nie jest to samo co indukcja, chyba :))??? bo ja jestem tradycjonalistką, i zakładałam tylko płyte gazową, ale mój kb mi namiszał w głowie, że ma 4 osobowa rodzinę i płaci 250 zł miesięcznie za prąd, że to wychodzi taniej niż gaz, a z kolei mój instalator od gazu twierdzi, że to wychodzi dużo drożej gotowanie na płycie lektrycznej. I teraz jestem w kropce. ciekawe, czy to prawda, że płyta elektryczna nie daje tych smolistych oparów ...

Agula - ja od 9 lat użytkuję płyte ceramiczną, więc zdanie ogólne mam :wink:

Czysto, bezpieczniej a rachunki za prąd nie powalają mnie specjalnie. W ogóle opcji gazu w kuchni nie brałam pod uwagę. Na indukcję nie zdecydowałam się ze względów cenowych, wątpliwości tupu jakieś brzęczenie i to, że musiałabym wymienić prawie wszystkie garnki, bo nie działają mi na magnes :roll: I gdzie ta oszczędność by była?

Ta akurat płyta ma bardzo dobre opinie w necie, dlatego sie na nią zdecydowałam.