damimax 05.06.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Agula - te Cale kupowałam przez firmę ABA na strzeszyńskiej. Tudno mi dokładnie napisac ile za nie zapłaciłam, ponieważ brałam od nich również stalowe KMT do pom. gospodarczego dostępnego z ogrodu. Za te dwa komplety z montażem zapłaciłam 5 tys, sądzę, że same cale wyszły ok 3500. Niestety Aba nie dealuje pol-skone, dlatego wewnetrznych przez nich nie zamówię, a szkoda, bo terminowo i ok z monażem wszystko było. Co do progu, to nie do końca wiem o co chodzi, jutro się przyjrzę i zrobię fotkę, może sie okaże, że tez czegoś nie zauważyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 06.06.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Dzieki Dami, tak tez myśłłam, bo na stronie CAa jest cena (chyba sugerowana) ok 3300. Ty pewnie masz wszystko OK z progiem skoro masz juz zamontowane drzwi:) widzisz nawet nie zwraca sie na takie duperele uwagi, a po czasie trudno wskazac winnego, winny inwestor ze nie zauwazył w porę niedoróbki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 07.06.2009 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Agula, cyknęłam fotkę tego progu - juz wiem o czym piszesz - u mnie posadzka wylana jest do końca zewnętrznej ściany - tak to wyglada - choć ni wiem, czy wile widać http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/25895203_prog.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 07.06.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 no dokładnie tak to sobie wyobrażam, że tak to powinno byc zrobione i wg mnie nawalił posadzkarz, ech....dwóch FACHOWCÓW sie spotkało a progu zaden nie zrobił, zostawili dziurę, brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 09.06.2009 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Dami, a nie prościej by bylo zamowic szafkę pod umywalke w jakiejś firmie,która robi meble??? Ja z punktu tak sobie założyłam, bo nie dobiore takich mebli, jakie chcę. zamówię jedną stojącą szafę, drugą pod umywalkę i finisz. Mam zamęt, totalny zamęt z tą łazienką Biję się z myślami na temat różnych rozwiązań i nie wiem już w którym kierunku iść Nawet biorę pod uwagę zmianę kafli, bo mąż mimochodem rzucił, że fajne te kafle, ale skoro takie problemowe, bo ani ułożyć ich ładnie nie umiem, ani mebli stylem dobrać, to mogą być inne I nie wiem, czy się cieszyć z tego, czy płakać, że za chwile znów krok wstecz zrobię A w ogóle to chodzi mi po głowie szelmowski plan, żeby na dół i do góry dać te same kafle, bo jak mam znów na płytki patrzeć to mi słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 24.06.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 fajnie, ze juz dobijacie do konca, kiedy planujesz przeprowadzkę?mam pytanko, ostatnio w ikea moje oko zawisło....a jakże na askome (w planach był nexus brzozowy), można kupić same fronty bez korpusów? poprzednio kupowałam komplet, ale teraz skończy mi sie promocja zanim będzie montaż a ze składowaniem chwilowo słabo. PS jaki zaplanowałaś blat i co na podłogę? u nas będzie dość ciemny szary gres affron nie wiem czy z grafitowym blatem nie będzie za ciemno (kuchnia od północy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 24.06.2009 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Przeprowadzka planowana jest w szeroko pojęte wakacje - te wakacje dodam Nie mamy jakiegoś deadline'u ale tak byłoby ze wszech miar najwygodniej. Montaż kuchni na 2 lipca, schody koniec lipca, drzwi początek sierpnia, płytkarz początek lipca. Zostaje własnoręczne położenie paneli i pomalowanie Ja też zastanawiałam się nad Nexusem, ale na wystawach widziałam bardzo różne usłojenia tej brzozy, bałam się, że trafia mi sie akurat takie mocno pstrokate i bedzie to źle wyglądać. Oczywiście fronty możez kupić oddzielnie, potem dokupic skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 24.06.2009 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 aaaa, jeszcze blaty - będą grafitowe, ale w jasne kropki, taka pieprz i sól, w sumie przekonały mnie względy praktyczne, no i fakt, że w hurtowni akurat jednolitych nie mieli.Na podłodze będą panele, w sumie dość ciemne, ale te fronty są bardzo jasne, myślę, że będzie się to ładnie komponować.Ja mam kuchnię od wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 25.06.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witam! Widzę podobne gusta!!! Co do Opirusa na podłodze to jest jakieś nieporozumienie! Widziałam też to w gen-budzie i się przeraziłam. Przeprowadzka.... Chcielibyśmy za dwa tygodnie jak się uda ale... Nasz dom nadal będzie wymagał pracy!!! Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 26.06.2009 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dziękuję za życzenia My też pewnie przeprowadzimy sie do niewykończonego w pełni domu, ale kończenie mieszkając już będzie z pewnościa mniej uciążliwe niż dojazdy na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 01.07.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Rzadko zaglądam, odcięta od cywilizacji by TPSA, ale widzę, że już ten szybki etap, którego nie mogłaś się doczekać ? Muszę stanąć w obronie jaśminowego Duluxa - mam go w kuchni - taka śmietankowa biel. No, mi pasuje do odcienia ikeowej kuchni. Ale na styku z typowo białym sufitem w salonie widać różnicę - Jaśmin ładny a biel taka sina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 01.07.2009 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Aga - ja Tobie permanentnie zazdroszczę - nie zauważyłaś My z lenistwa pociągnęliśmy sufit jaśminem, także różnicy nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 01.07.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Sufit w kuchni też mam jaśminowy Reszta biała. Gdybym wiedziała że ten jaśmin taki ma odcień to wszystkie bym sobie w nim walnęła zamiast w bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 09.07.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Dami...gdzie kupowałaś płytki na parapety zewnętrzne - potrzebuję grafitowe, a juz nie mam sił szukać każdego g..... pozdro Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 09.07.2009 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Agula - w ...Castoramie To też był juz etap kiedy nie wyrabiałam z wyborami i poszłam na łatwiznę W moim dzienniku, gdzies wyżej jest dokładne zdjęcie i firma - Przysucha bodajże. Mój kierbud polecał do klinkieru Budmar przy A2 na wys. Baranowa, ale jakos nie dotarłam tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 10.07.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Przysucha...tez na nia stawiałam, dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.07.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Hej Dami Fajnie, że kupiłaś "moje" sprzęty - mam na oku dokładnie takie same a kuchenki mikrofalowej nie kupowałaś jeszcze do zabudowy ? bo jej mi brakuje do kompletu Aha i daj znać gdzie kupowałaś i po ile, bo niedługo będę ja kupował. Oczywiście może być na P.W. jeśli możesz zdradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 10.07.2009 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Kris - kupowałam w neo24.pl - maja punkt odbioru w Poznaniu na Katowickiej a ceny przyzwoite wg Ceneo. Dałam 974 za piekarnik i 917 za płytę, +10zł za wysyłkę sprzętu do nich W poniedziałek ma być do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 10.07.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Dami..a masz jakąś opinię na temat płyty ceramicznej (to nie jest to samo co indukcja, chyba )??? bo ja jestem tradycjonalistką, i zakładałam tylko płyte gazową, ale mój kb mi namiszał w głowie, że ma 4 osobowa rodzinę i płaci 250 zł miesięcznie za prąd, że to wychodzi taniej niż gaz, a z kolei mój instalator od gazu twierdzi, że to wychodzi dużo drożej gotowanie na płycie lektrycznej. I teraz jestem w kropce. ciekawe, czy to prawda, że płyta elektryczna nie daje tych smolistych oparów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 10.07.2009 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Agula - ja od 9 lat użytkuję płyte ceramiczną, więc zdanie ogólne mam Czysto, bezpieczniej a rachunki za prąd nie powalają mnie specjalnie. W ogóle opcji gazu w kuchni nie brałam pod uwagę. Na indukcję nie zdecydowałam się ze względów cenowych, wątpliwości tupu jakieś brzęczenie i to, że musiałabym wymienić prawie wszystkie garnki, bo nie działają mi na magnes I gdzie ta oszczędność by była? Ta akurat płyta ma bardzo dobre opinie w necie, dlatego sie na nią zdecydowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts