Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do podpoznańskiego domku damimaxa

damimax

Recommended Posts

• Odpowiedzi 214
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z 1 czy 2 miesiące ten rachunek?? bo ja wczoraj dostałam za 2 miechy - 80 zł :), tyle że ja mam dwie taryfy i piorę i zmywam na drugiej , tańszej. Ale za tro pierwsza, jest zdecydowanie droższa, niż u tych, co maja tylko jedna taryfę, dlatego w domu założyłam, że nie chce wiecej dwóch tarfyf, bo wkurza mnie to nastawianie sprzetów, czekanie z praniem itd. Kiedys to liczyła i wychodziła oszczędnośc rzędu 0 zl, więc gra nie warta świeczki. Asprzecicho masz fajne i widze, że cenowo też super. Indukacja fatycznie bardzo droga.

Ja dzisiaj kupiłam płytki do górnej łazienki, ale załamałam się wielkością WC , takie małe niektóre, że strach usiąśc:) a drogie przy tym, że ho ho np. taka ROCA , nawet Koło jest drogie, fajne te wolne deski, ale czy to warto ???

Gość Gosc_gość
Kris - kupowałam w neo24.pl - maja punkt odbioru w Poznaniu na Katowickiej a ceny przyzwoite wg Ceneo. Dałam 974 za piekarnik i 917 za płytę, +10zł za wysyłkę sprzętu do nich :roll:

W poniedziałek ma być do odbioru.

Dzięki za info Dami

Ja też nawet nie myślę o opcji gazu w kuchni, będzie płyta elektryczna, ale jeszcze się zastanawiam czy indukcja czy zwykła ceramiczna :roll:

Pewnie stanie na ceramicznej, bo indukcyjna może być czasem kłopotliwa:

- wymiana prawie wszystkich garnków

- moja mama, albo teściowa jakby przyjechała i miała by coś ugotować to z indukcją na 100% by sobie nie poradziła - a to jest bardzo duży minus, bez kuchni teściowej i mamy bym nie wytrzymał :roll: :wink:

W mieszkaniu cały czas mam elektryczną ceramiczną i się sprawdzała.

z 1 czy 2 miesiące ten rachunek?? bo ja wczoraj dostałam za 2 miechy - 80 zł :), tyle że ja mam dwie taryfy i piorę i zmywam na drugiej , tańszej. Ale za tro pierwsza, jest zdecydowanie droższa, niż u tych, co maja tylko jedna taryfę, dlatego w domu założyłam, że nie chce wiecej dwóch tarfyf, bo wkurza mnie to nastawianie sprzetów, czekanie z praniem itd. Kiedys to liczyła i wychodziła oszczędnośc rzędu 0 zl, więc gra nie warta świeczki. Asprzecicho masz fajne i widze, że cenowo też super. Indukacja fatycznie bardzo droga.

Ja dzisiaj kupiłam płytki do górnej łazienki, ale załamałam się wielkością WC , takie małe niektóre, że strach usiąśc:) a drogie przy tym, że ho ho np. taka ROCA , nawet Koło jest drogie, fajne te wolne deski, ale czy to warto ???

agula, za 2 miesiące ten rachunek. Co do armatury to cenowo przyzwoicie wychodzi Cersanit - ja jednak wzięłam w końcu Roca Victoria - cenowo podobnie jak cersanit, na żywo bardziej nam się podobało. Deski wzięłam zwykłe, no ale u mnie ścisły coast cutting :roll:

Kris - tak sie zastanawiam z czym by sobie mama/teściowa miała nie poradzić przy indukcji - obsługa bardzo podobna - pewnie chodzi o to, że za szybko by się gotowało, bo pewnie z garnkami nie na magnes nie przyjeżdżają - co? :wink:

Chociaż jak moja mama albo teściowa przyjeżdżają to z kolei na płytę ceramiczną utyskują, gaz mają i non stop im coś kipi, bo w porę nie zmniejszą mocy :roll:

cześc Dami...to znowu ja...mam dwie sprawy: 1) widzę, że masz chyba panele w kuchni, czy masz pod nimi podłogówkę ??? ja zamierzam połozyc w kuchni panele na podłogówce, ale jakoś nie przekonuja mnie zapewnienia producenta, że grzanie będzie OK. 2) gdzie zamawiałas wannę i płytki, że doszły nie takie, jak trzeba ? a może to był drugi gatunek - sprawdź na fakturze!

Decyzja zapadła - nie będzie gazu ! Masz w tym swój czynny udział:) a kibelki itd dalej wybieram, chcialam KOŁO, ale oni mają jakis taki kremowy odcień, a kaloryferek jest bialutki ech, teraz rozumiem wszystkich, którzy maja juz dośc wykończeniówki

pozdro

aga

Hej Aga - tak w kuchni są panele na podłogówce - zobacz ten wątek:

http://forum.muratordom.pl/ogrzewanie-podlogowe-w-calym-domu-pilne,t23840-60.htm

Co do glazury - to I gatunek - właśnie doczytałam na kartonie, że płytki są 30/30, ale oczywiście zaznaczona jest jakaś tolerancja wielkościowa - czuję, że łapię się na górne granice przedziałów :-? Kupowałam w Matadorze na Obornickiej - ale co do obsługi i terminu realizacji niczego im zarzucić nie mogę, natomiast płytek z Opoczna na pewno więcej nie kupię :-?

Co do armatury to zamawiałam w takiej małej hurtowni, w oparciu o rabaty moich GW - obsługa też bardzo ok - wina ewidentnie moja, że nie zauważyłam tej rysy, ale to naprawdę mała kreseczka, tyle, że głęboka bardzo :-?

Hej, też się posuwacie szybciutko, tym bardziej, że robicie b.dużo sami, zazdraszczam kuchni, mam nadzieję, że w weekend uda mi się kupić komplet askome i będą wszystkie elementy, wklej plizz jakies fotki wykończeniowe :)

Mam jeszcze pytanie o kabinę rea, mają fajny dizajn i cenę, a jak na oko z jakością? (macie rozsuwaną? jakie rolki, da sie gdzieś w Poznaniu obejrzeć?)

pozdr

Monika

Damon - jakos takich spektakularnych postępów nie czynimy - żmudne to malowanie okropnie, chciałabym juz do następnego etapu przejść :wink:

Kabine Rea mamy z otwieranymi drzwiami - prostokątną - nic Ci na razie nie napiszę o jakości, bo w kartonach w garażu leży :roll: Z tego co wiem, to są do obejrzenia na żywo w Rzeszowie :o

A to szkoda, znalazłaś wcześniej jakieś polecenia, czy kupiłaś bo fajna.............no właśnie mi się też podoba taka 120/80 z otwieranymi drzwiami (tylko półeczek wewnątrz szklanych nie montowałabym ;)). Półokrągłą też bym wybrała, ja chcę z otwieranymi, a mąż z suwanymi drzwiami - tylko on kurczę tego nie czyści, a martwi się że będzie kapać na płytki z podłogówką :roll:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dami, piesek jest przecudny, wyrośnie nie mały, bo już ma długie łapy :) dobrze że go macie, takie psy z przypadku bywają często najlepsze. A ja ostatnio wracałam z Lusowa, od strony zakrzewa, zobaczyłam kierunkowskaz 3 km do Dąbrówki i aż mnie podkusiło, tylko nie pamietałam, jak wygląda Wasz dom i się nie odważyłam :)

Pozdro

a ja sie wykańczam, tyle, że z doskoku, wiec rozumiem Cie doskonale, ja już bym chyba wolała spac na podłodze niz te ciągłe dojazdy, a mam w jedną stronę 25 km:( a dzisiaj mój kafelkarz zrobił mi niespodziankę - wchodzi w przyszłym tygodniu , a ja zero sprzętu :) więc dzisiaj stawała na rzęsach zamiast pracowac - podobno pod stresem pracuje sie wydajniej :) zamawiałm co sie dało, szybki i tanio, no i żeby się podobało, nie pierwsze z brzegu, co to, to nie. Kosztowało mnie to trochę telefonów, mały ból głowy, ale cgyba sie udało, poza wanna, na którą muszę poczekac, trudno, tak jest, jak baba wybiera, a to nie pasuje, a to za drogie itd itd

chyba odwiedze, jak bede wracala znowu z Lusowa:) dzieki Dami

Gratuluję przeprowadzki!!!!!

Właśnie gadałam na gg z Twoją nową sąsiadką-kumpelką a moją przyjaciólką, która odwiedziła Cię dzisiaj i jest zachwycona domem i Fuksem :D :D .

Świat jest mały :o A. powiedziała, że była odwiedzic świeżo wprowadzoną kumpelkę i piesek się przyplątał i koło torów itp i tak od słowa do słowa doszłysmy, że chodzi o Was.