damimax 10.07.2009 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 aaa smolistych oparów faktycznie nie ma a ja płacę teraz ok.230zł przy 4-os. w 60m mieszkaniu bez żarówek energooszczędnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 10.07.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 z 1 czy 2 miesiące ten rachunek?? bo ja wczoraj dostałam za 2 miechy - 80 zł , tyle że ja mam dwie taryfy i piorę i zmywam na drugiej , tańszej. Ale za tro pierwsza, jest zdecydowanie droższa, niż u tych, co maja tylko jedna taryfę, dlatego w domu założyłam, że nie chce wiecej dwóch tarfyf, bo wkurza mnie to nastawianie sprzetów, czekanie z praniem itd. Kiedys to liczyła i wychodziła oszczędnośc rzędu 0 zl, więc gra nie warta świeczki. Asprzecicho masz fajne i widze, że cenowo też super. Indukacja fatycznie bardzo droga. Ja dzisiaj kupiłam płytki do górnej łazienki, ale załamałam się wielkością WC , takie małe niektóre, że strach usiąśc:) a drogie przy tym, że ho ho np. taka ROCA , nawet Koło jest drogie, fajne te wolne deski, ale czy to warto ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Kris - kupowałam w neo24.pl - maja punkt odbioru w Poznaniu na Katowickiej a ceny przyzwoite wg Ceneo. Dałam 974 za piekarnik i 917 za płytę, +10zł za wysyłkę sprzętu do nich W poniedziałek ma być do odbioru. Dzięki za info Dami Ja też nawet nie myślę o opcji gazu w kuchni, będzie płyta elektryczna, ale jeszcze się zastanawiam czy indukcja czy zwykła ceramiczna Pewnie stanie na ceramicznej, bo indukcyjna może być czasem kłopotliwa: - wymiana prawie wszystkich garnków - moja mama, albo teściowa jakby przyjechała i miała by coś ugotować to z indukcją na 100% by sobie nie poradziła - a to jest bardzo duży minus, bez kuchni teściowej i mamy bym nie wytrzymał W mieszkaniu cały czas mam elektryczną ceramiczną i się sprawdzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 11.07.2009 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 z 1 czy 2 miesiące ten rachunek?? bo ja wczoraj dostałam za 2 miechy - 80 zł , tyle że ja mam dwie taryfy i piorę i zmywam na drugiej , tańszej. Ale za tro pierwsza, jest zdecydowanie droższa, niż u tych, co maja tylko jedna taryfę, dlatego w domu założyłam, że nie chce wiecej dwóch tarfyf, bo wkurza mnie to nastawianie sprzetów, czekanie z praniem itd. Kiedys to liczyła i wychodziła oszczędnośc rzędu 0 zl, więc gra nie warta świeczki. Asprzecicho masz fajne i widze, że cenowo też super. Indukacja fatycznie bardzo droga. Ja dzisiaj kupiłam płytki do górnej łazienki, ale załamałam się wielkością WC , takie małe niektóre, że strach usiąśc:) a drogie przy tym, że ho ho np. taka ROCA , nawet Koło jest drogie, fajne te wolne deski, ale czy to warto ??? agula, za 2 miesiące ten rachunek. Co do armatury to cenowo przyzwoicie wychodzi Cersanit - ja jednak wzięłam w końcu Roca Victoria - cenowo podobnie jak cersanit, na żywo bardziej nam się podobało. Deski wzięłam zwykłe, no ale u mnie ścisły coast cutting Kris - tak sie zastanawiam z czym by sobie mama/teściowa miała nie poradzić przy indukcji - obsługa bardzo podobna - pewnie chodzi o to, że za szybko by się gotowało, bo pewnie z garnkami nie na magnes nie przyjeżdżają - co? Chociaż jak moja mama albo teściowa przyjeżdżają to z kolei na płytę ceramiczną utyskują, gaz mają i non stop im coś kipi, bo w porę nie zmniejszą mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 15.07.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 cześc Dami...to znowu ja...mam dwie sprawy: 1) widzę, że masz chyba panele w kuchni, czy masz pod nimi podłogówkę ??? ja zamierzam połozyc w kuchni panele na podłogówce, ale jakoś nie przekonuja mnie zapewnienia producenta, że grzanie będzie OK. 2) gdzie zamawiałas wannę i płytki, że doszły nie takie, jak trzeba ? a może to był drugi gatunek - sprawdź na fakturze! Decyzja zapadła - nie będzie gazu ! Masz w tym swój czynny udział a kibelki itd dalej wybieram, chcialam KOŁO, ale oni mają jakis taki kremowy odcień, a kaloryferek jest bialutki ech, teraz rozumiem wszystkich, którzy maja juz dośc wykończeniówki pozdro aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 15.07.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Hej Aga - tak w kuchni są panele na podłogówce - zobacz ten wątek: http://forum.muratordom.pl/ogrzewanie-podlogowe-w-calym-domu-pilne,t23840-60.htm Co do glazury - to I gatunek - właśnie doczytałam na kartonie, że płytki są 30/30, ale oczywiście zaznaczona jest jakaś tolerancja wielkościowa - czuję, że łapię się na górne granice przedziałów Kupowałam w Matadorze na Obornickiej - ale co do obsługi i terminu realizacji niczego im zarzucić nie mogę, natomiast płytek z Opoczna na pewno więcej nie kupię Co do armatury to zamawiałam w takiej małej hurtowni, w oparciu o rabaty moich GW - obsługa też bardzo ok - wina ewidentnie moja, że nie zauważyłam tej rysy, ale to naprawdę mała kreseczka, tyle, że głęboka bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 15.07.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 WitajGdzie kupowaliscie pospółkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 15.07.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Hej - u Dolaty w Dąbrowie - 680 zł/30 ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 15.07.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 dzięki Dami ...walcz , ja Cię wspieram, bo sama walczę wiec rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 20.07.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Hej, też się posuwacie szybciutko, tym bardziej, że robicie b.dużo sami, zazdraszczam kuchni, mam nadzieję, że w weekend uda mi się kupić komplet askome i będą wszystkie elementy, wklej plizz jakies fotki wykończeniowe Mam jeszcze pytanie o kabinę rea, mają fajny dizajn i cenę, a jak na oko z jakością? (macie rozsuwaną? jakie rolki, da sie gdzieś w Poznaniu obejrzeć?) pozdr Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 20.07.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Damon - jakos takich spektakularnych postępów nie czynimy - żmudne to malowanie okropnie, chciałabym juz do następnego etapu przejść Kabine Rea mamy z otwieranymi drzwiami - prostokątną - nic Ci na razie nie napiszę o jakości, bo w kartonach w garażu leży Z tego co wiem, to są do obejrzenia na żywo w Rzeszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 21.07.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 A to szkoda, znalazłaś wcześniej jakieś polecenia, czy kupiłaś bo fajna.............no właśnie mi się też podoba taka 120/80 z otwieranymi drzwiami (tylko półeczek wewnątrz szklanych nie montowałabym ). Półokrągłą też bym wybrała, ja chcę z otwieranymi, a mąż z suwanymi drzwiami - tylko on kurczę tego nie czyści, a martwi się że będzie kapać na płytki z podłogówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 30.07.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Dami, a tych paneli nie trzeba podobijać? Bo przy samym układaniu często są szparki i wtedy trzeba takim drewnianym klockiem przytrzymać i machnąć młotkiem, wtedy zaczepy dopiero wchodzą tak jak powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 09.08.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Gratuluję pieska, takie są najfajniejsze, my juz mamy drugiego znajdę , będzie wdzięczny całe życie. Dami, zamontowaliście kabinę rea? Jest solidna, czy nie jesteś zbyt zadowolona? pozdr Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 09.08.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Hej, niestety ciągle jeszcze w kartonach Instalator ma dotrzec do końca tygodnia, ale maruda straszna z niego, także spodziewam się narzekania na chińszczyznę Póki co syfon kazał wymienić na inny, bo ponoć kiepski był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 12.08.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Dami, piesek jest przecudny, wyrośnie nie mały, bo już ma długie łapy dobrze że go macie, takie psy z przypadku bywają często najlepsze. A ja ostatnio wracałam z Lusowa, od strony zakrzewa, zobaczyłam kierunkowskaz 3 km do Dąbrówki i aż mnie podkusiło, tylko nie pamietałam, jak wygląda Wasz dom i się nie odważyłam Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 12.08.2009 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 agula, zapraszam od dzisiaj "mieszkamy", tzn wykańczamy się, ale będąc na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 12.08.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 a ja sie wykańczam, tyle, że z doskoku, wiec rozumiem Cie doskonale, ja już bym chyba wolała spac na podłodze niz te ciągłe dojazdy, a mam w jedną stronę 25 km:( a dzisiaj mój kafelkarz zrobił mi niespodziankę - wchodzi w przyszłym tygodniu , a ja zero sprzętu więc dzisiaj stawała na rzęsach zamiast pracowac - podobno pod stresem pracuje sie wydajniej zamawiałm co sie dało, szybki i tanio, no i żeby się podobało, nie pierwsze z brzegu, co to, to nie. Kosztowało mnie to trochę telefonów, mały ból głowy, ale cgyba sie udało, poza wanna, na którą muszę poczekac, trudno, tak jest, jak baba wybiera, a to nie pasuje, a to za drogie itd itd chyba odwiedze, jak bede wracala znowu z Lusowa:) dzieki Dami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 13.08.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Gratuluję przeprowadzki!!!!! Właśnie gadałam na gg z Twoją nową sąsiadką-kumpelką a moją przyjaciólką, która odwiedziła Cię dzisiaj i jest zachwycona domem i Fuksem . Świat jest mały A. powiedziała, że była odwiedzic świeżo wprowadzoną kumpelkę i piesek się przyplątał i koło torów itp i tak od słowa do słowa doszłysmy, że chodzi o Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.08.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Gratuluję przeprowadzki Za 1,5 miesiąca też mam zamiar a jeszcze tyle do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts