Macias2002 25.10.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam. Mam pytanie użytkowe Powiedzcie proszę czy u Was po włączeniu grzania słychać takie "bzyczenie", mam garnki specjalnie pod indukcję z podwójnym dnem, na garnku widnieje ikonka indukcji więc się zastanawiam czy w innych modelach płyt jest tak samo. Zaznaczę że nie chodzi mi o pstrykanie (po osiągnięciu zadanej temperatury system pilnuje aby ta temp. była stała więc cyklicznie załącza i wyłącza grzanie), chodzi mi o ten czas od samego włączenia. Napiszcie jaki macie model płyty i czy macie takie objawy. Ja zrobię filmik i wrzucę go aby było dokładnie wiadomo o co mi chodzi ale narazie wypowiedzcie się na ten temat. Z Poważaniem: Macias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.10.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 indukcja bzyczy, to fakt, taki efekt uboczny tej technologii .... wg mnie nieuciazliwy i nieznaczacy w obliczu innych zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 27.10.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 indukcja bzyczy, to fakt, taki efekt uboczny tej technologii .... wg mnie nieuciazliwy i nieznaczacy w obliczu innych zalet Dokładnie tak. Płyta Electrolux. Bzyczenie przestaje być całkowicie słyszalne po włączeniu wentylatora w okapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombata 27.10.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 a ja mam płyte z amici i nic u mnie nie brzęczy, jak pracuje to tylko słychac taki pstryk jak się nagrzewa. Pstryk też jest niemal niesłyszalny.. Trochę się obawiałam płyty z Amici, bo to kilka lat temu była super nowość a wiecie jak to jest z nowowścią, czasem nie do końca wszystko działa, ale moja płyta jest super. jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 27.10.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Próbowałem mojego Mastercooka postawionego na taborecie, żadnego bzyczenia jedynie szum wentylatorka, który mam nadzieję zniknie po zamontowaniu płyty w blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias2002 21.10.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Mam prośbę do "tombata" i "NJerzy"Możecie proszę podać konkretne modele płyt jakie macie ?Z Poważaniem: Macias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 21.10.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Mastercook ID 63S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 22.10.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 a ja mam płyte z amici i nic u mnie nie brzęczy, jak pracuje to tylko słychac taki pstryk jak się nagrzewa. Pstryk też jest niemal niesłyszalny.. Trochę się obawiałam płyty z Amici, bo to kilka lat temu była super nowość a wiecie jak to jest z nowowścią, czasem nie do końca wszystko działa, ale moja płyta jest super. jestem bardzo zadowolona ------ Nie bardzo rozumien, co ma sie nagrzewac w plycie indukcyjnej, wlasnie to ja rozni od innych, ze jest calkowicie zimna i nie nagrzewa sie! Pole indukcyjne powoduje, iz cieplo powstaje wewnatrz ferromagnetycznego naczynia/garka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 22.10.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 I od tego gorącego garnka się nie nagrzeje może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 23.10.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Ariston Hotpoint - też bzyczy, ale cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 23.10.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 indukcja bzyczy, to fakt, taki efekt uboczny tej technologii .... wg mnie nieuciazliwy i nieznaczacy w obliczu innych zalet Dokładnie tak. Płyta Electrolux. Bzyczenie przestaje być całkowicie słyszalne po włączeniu wentylatora w okapie Świetny sposób... prawie tak dobry jak boli cię głowa to walnij się w palec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.10.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Płyta bzyczy, piekarnik szumi jak się wentylator włącza, poza tym osobne powietrze owiewa szybę i też szumi, okap szaleje na maxa-a, lodówka też coś od siebie doda, piec chrzęści ekogroszkiem i sapie odkurzacz wyje, suszarka też poza tym kot miauczy, telewizor brzęczy, pies sąsiadów szczeka, na sąsiednią budowę non stop z warkotem silników jakieś auta jadą w te i z powrotem, samolot przeleci, pociąg zagwiżdże, człowiek pierd... ejże co Wy macie z tymi dźwiękami, już nie jeden wątek taki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 23.10.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Nie bardzo rozumien, co ma sie nagrzewac w plycie indukcyjnej, wlasnie to ja rozni od innych, ze jest calkowicie zimna i nie nagrzewa sie! Pole indukcyjne powoduje, iz cieplo powstaje wewnatrz ferromagnetycznego naczynia/garka. ta tak to tylko na reklamie - jak zdejmies garnek pole jest gorace i to całkiem mocno. szybko sie studzi to fakt. Koleżanka sprzedała mi patent że jak smaży rybę to rozkłada na kuchni scierkę i na ta scierkę patelachę - żeby tłuszcz nie pryskał na kuchenkę. Wiec co - smaże kiełbasę - myk scierkę - kiełbasa sie usmażyła ale scierka co prawda sie nie spaliła ale nieżle zażółciła . Finał taki moze nie jest tak goraca tak jak płytra elektryczna - ale zimna to ona na pewno nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 02.01.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Nie bardzo rozumien, co ma sie nagrzewac w plycie indukcyjnej, wlasnie to ja rozni od innych, ze jest calkowicie zimna i nie nagrzewa sie! Pole indukcyjne powoduje, iz cieplo powstaje wewnatrz ferromagnetycznego naczynia/garka. ta tak to tylko na reklamie - jak zdejmies garnek pole jest gorace i to całkiem mocno. szybko sie studzi to fakt. Koleżanka sprzedała mi patent że jak smaży rybę to rozkłada na kuchni scierkę i na ta scierkę patelachę - żeby tłuszcz nie pryskał na kuchenkę. Wiec co - smaże kiełbasę - myk scierkę - kiełbasa sie usmażyła ale scierka co prawda sie nie spaliła ale nieżle zażółciła . Finał taki moze nie jest tak goraca tak jak płytra elektryczna - ale zimna to ona na pewno nie jest ----------------------- plyta nagrzewa sie od goracego garnka, a nie od spirali elektrycznej jak w przypadku plyty elektrycznej (nie indukcyjnej). Lyzeczka wlozona do goracej wody tez nagrzewa sie od ciepla wody. Plyta indukcyjna nie nagrzewa sie od pola indukcyjnego, lecz od ciepla garnka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts