Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian gruby na 25 cm ??!!

emqwadrat

Recommended Posts

Podłącze się pod temat.

Jak lepiej izolowac 20 cm styropianu w normalnych tradycyjnych płytach, 20 cm z frezem, czy 2 razy dwie warstwy 10 cm w ten sposób by miejsca łączenia płyt nie pokrywały się ?

Gdzie w okolicach Poznania znajde dostawce/hurtownie z dobrymi cenami na styropian?

I ostanie pytanie czy pomysł mojego kierasa by przed kładzeniem styropianu pionowe miejsca łączenia pustaków robena (tzw pióro) dodatkowo potraktowac pianką jako metode ocieplenia owych szczelin/łączeń pionowych ma sens?

Pawlok

1. Wg mnie najprościej z frezem- i w trójwarstwówce i BSO

2. Poznań....?????? Tu nie pomogę....... :wink:

3. U mnie tak robili- wg mnie to ma sens- tylko nierozprężną :evil:

I ostanie pytanie czy pomysł mojego kierasa by przed kładzeniem styropianu pionowe miejsca łączenia pustaków robena (tzw pióro) dodatkowo potraktowac pianką jako metode ocieplenia owych szczelin/łączeń pionowych ma sens?

Pawlok

A po co skoro będzie styro???

A po co skoro będzie styro???

Po to zeby jeszce bardziej ograniczyc ucieczke ciepła = jak sie popatrzy to jedna pióro-wpust dają czasami szczeline przy niespoinowaniu pionowym zaprawą ...

Pawlok

Boisz się że ocieplenie będzie do dupy???

Bo jesli tak to uszczelniaj pionowe fugi coby Ci nie wiało, jeśli nie to nic Ci to praktycznie nie zmniejszy.

Jesli dodatkowo ocieplasz lepiej skup się na ocieplaniu ociepleniem a nie na "ocieplaniu" ścianą.

pzdr

Boisz się że ocieplenie będzie do dupy???

Bo jesli tak to uszczelniaj pionowe fugi coby Ci nie wiało, jeśli nie to nic Ci to praktycznie nie zmniejszy.

Jesli dodatkowo ocieplasz lepiej skup się na ocieplaniu ociepleniem a nie na "ocieplaniu" ścianą.

pzdr

Dlatego sie pytam czy ma to sens ?

KB mnie zaskoczył tą koncepcją .

Pawlok

• 10 months później...