dogs 17.11.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 To może Pompa Ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 18.11.2008 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Raczej nie. Zdecydowaliśmy się na ekogroszek. Dla nas to dobre rozwiązanie i nawet nie drogie.Dodatkow zastanawiamy sie jeszcze nad kominkiem z płaszczem wodnym.Ale zobaczymy jak to wyjdzie.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 20.11.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Mam pytanie a kanalizacje kiedy będziecie kłaść, bo widze tylko jedną rurke , a wyprowadzenie do szamba lub kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 22.11.2008 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Mam pytanie a kanalizacje kiedy będziecie kłaść, bo widze tylko jedną rurke , a wyprowadzenie do szamba lub kanalizacji. Witam, Kanalizacja jest już położona. Rury są zasypane a wyjście jest zaślepione w ścianie fundamentowej. Na zdjęciu z 15 listopada widać po lewej stronie rurę w której bedzie podany przewód prądowy, obok jest dojście wody a w głębi widać wystające elementy kanalizacji. Wszystko jest przez nas na bieżąco pilnowane. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 22.11.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 WitamMury szybko rosną mam pytanko jaka u was temperatura przy murowaniu ?murujecie klejem na cienką spoinę? jeżeli tak to jakiej firmy? ja tez jestem na etapie stawiania ścian ale temp. minusowa a nie znalazłem kleju który możnaby stosować przy temp poniżej 5 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 22.11.2008 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam. Klej jaki stosujemy to oryginalny Ytonga. Można go stosować nawet do -5 stopni na cienką spoinę. Dziś nie było u nas temperatury minusowej, w najbliższych dniach nie spodziewamy się znacznych zmian pogody. Jeśli chodzi o klej, to spora liczba osób z najróżniejszych źródeł polecała nam właśnie ten rodzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dogs 24.11.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Ile Antoś bierze za wymórowanie domu? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 25.11.2008 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witamy, witamy. Synuś kazał przekazać, że w drodze wyjątku weźmie od Państwa za wymurowanie domu 1 czekoladę milkę i opakowanie miśków żelków. Mówi, ze prace może rozpocząć na wiosnę, gdzyż przez zimę będzie dużo jadł, aby nabrać sił. Także myślę, że Antosia propozycja nie jest nazbyt wygórowana. Możemy zatem zastanowić się nad podpisaniem przedwstępnej umowy. Pozdrawiamy, Antoś również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dogs 26.11.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Umowa stoi! No to mamy dwóch murarzy Filipka i Antosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dogs 26.11.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Asia Mariusz, powiedzcie jak to jest być pośród ścian które jeszcze niedawno były tylko rysunkiem technicznym na papierze. Jak to jest gdy marzenia nabierają tak namacalnej formy. Bluszcz nie wydaje się czasem mniejszy niż wyobrażenia jakie mieliście czy może jest większy? A może wielokość jest dokładnie taka jak być powinna? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 26.11.2008 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witamy Dogs. Musimy przyznać, że już dochodzi do nas wiadomość, że właśnie budujemy dom. Dopóki stały tylko fundamenty to nie robiło to na nas wrażenia, ale kiedy już dziś widać każdą ścianę na parterze - łezka się w oku kręci. Jak stały fundamenty to Bluszczyk wydawał się taki malutki, że byliśmy troszkę zawiedzeni. Teraz natomiast domek wygląda dokładnie tak samo jak sobie wyobrażaliśmy, czyli nie za mały, nie za duży, dokładnie w sam raz. Jesteśmy bardzo szczęśliwi ale jednocześnie żyjemy trochę pod napięciem. Liczymy, liczymy i liczymy. Boimy się, że może nie wystarczyć nam pieniędzy, ale jak na chwilę obecną wszystko idzie dokładnie jak zaplanowaliśmy. Ekipa jest rewelacyjna, majster porobił znaczne zmiany, jak najbardziej na lepsze. Ma takie doświadczenie, że czasami brakuje nam słów. Przeanalizowaliśmy bardzo dokładnie projekt i wszystkie wprowadzane zmiany przez innych bluszczowców. Wprowadziliśmy kilka zmian i myśleliśmy, że już nic nie będziemy zmieniać. Okazuje się jednak, że nasze zmiany są niczym w porównaniu z wiedzą fachową. Jesteśmy spokojni o wybudowanie domu przez taką ekipę. Jeden z czołowych problemów mamy z głowy. Poza tym Mariuszek jeździ, szuka, negocjuje i załatwia materiały. Dzięki jego pracy mamy zaoszczędzone sporo pieniędzy. Będzie na piękną kuchnię hi, hi, hi. Jak wybudujemy wymarzony dom to zaprosimy do Łodzi. Serio. Pozdrowionka. Od malutkiego też. Śpi słodko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 16.12.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witam Podczytuję Państwa dziennik już jakiś czas. Idziecie jak burza Sporo zrobione jak na 1,5 m-ca budowy Napewno jeszcze nie raz tu zajrzę Pozdrawiam serdecznie ps. Dziękuję za przesłane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dogs 08.01.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Dawno mnie tutaj nie było więc w pierwszej kolejności życzę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2009!!! Dziękujęmy za zaproszenie i cieszymy się że możecie polegać na swojej ekipie. Między czasie również i my dokonaliśmy wyboru co do przyszłych budowlańców i mam nadzieję że nas nie zawiodą. A na "bluszcza" z Łodzi aż miło popatrzeć jak urósł... Chcielibyśmy prosić o więcej szczegółów co do zmian, ulepszeń i pomysłów Waszej ekipy. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 15.01.2009 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Aaaaaaaaaa witaj Dogs. My również życzymy Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku. Przede wszystkim jak najmniej zmartwień, za to wiele uśmiechu na twarzy. Koniecznie dajcie znać kiedy ruszacie na podbój budowy. Obiecujemy, że usiądziemy w chwili wolnej i wypiszemy zmiany dokonane do chwili obecnej. Jeśli będziecie zainteresowani kosztami poniesionymi do chwili obecnej to podajcie emaila, usiądziecie z wrażenia!!!!!!!!!! Nasz wydatek, jaki ponieśliśmy do tej pory różni się drastycznie do kosztorysu, który znajduję się w projekcie. Dodam tylko, że na naszą korzyść. Mam takiego męża, że nawet za milion go nie oddam. Gdzie się nie pojawi to zawsze wszystko załatwi, nie dość, że szybko to jeszcze tanio. Jak rozmawia z klientami w naszej firmie to ja siadam z wrażenia. Ma podejście do ludzi. Potrafi też pokazać rogi jak ktoś go wkurzy, ale to chyba każdy z nas potrafi. Pozdrawiamy. Acha, Filipka szczególnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dogs 17.01.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Już w poniedziałek musimy się wybrać do architekta i zaproponować zmiany w projekcie a pierwszą łopatę wbijemy prawdopodobnie w maju. Adres mailowy wysyłam na PW, i czekamy na te koszty bo wzbudziliście w nas ogromne zainteresowanie tym co zostało napisane Pozdrawiamy ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 20.01.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Cześć przyszli bluszczowcy. Jak nie sprzedamy szybko mieszkania to może się okazać, że nawet prześcigniecie nas w budowie. To dopiero będzie. Życzymy wam ze szczerego serca jak najszybszego rozpoczęcia budowy. Czy u architekta wprowadzaliście jakieś drastyczne zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 12.02.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam serdecznie Super dom Wam rosnie. Ostrzegam przed trójkątnymi oknami w lukarnie na frontowej ścianie. Archon coraz częściej pcha te okna w projekty, a potem jest problem. U Was są one w jednym pomieszczeniu, więc może bedzie jakies inne rozwiazanie. U nas te trójkaty to dwa osobne okna - miały być uchylne z mozliwościa połozenia na płasko do mycia. Po montażu okazało się, że są źle skonstruowane i się nie otwierają. My mamy 3,5 letnią Inwestorkę, uwierz mi, że Antoś jeszcze bardziej sie rozkręci. Przy dwulatku trzeba mieć oczy dookoła głowy, przy trzylatku przydałby sie jeszcze motorek wiesz gdzie i zapasowy akumulator Powodzenia w sprzedaży mieszkania i kontynuowaniu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 28.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 pozdrawiam serdecznie i aby do wiosny a ona tuż tuż ....i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 11.04.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/kartka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 13.05.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Asiu wiem dokładnie co teraz czujecie - 11 miesięcy temu my musieliśmy opuscic nasze mieszkanie Jeszcze teraz mi go szkoda, ale pocieszające jest, że już wkrótce zamieszkamy w naszym upragnionym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts