Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bluszczyk Asi i Mariusza - komentarze

AsiaMariusz

Recommended Posts

witam

na początku gratuluję szybkich postępów na budowie i tak wspaniałej ekipy - i o tę ekipe chcciałabym się zapytać, ponieważ zamierzam zacząć budowę na wiosnę właśnie w okolicach Olsztyna i jestem na etapie poszukiwania ludzi do pracy, może mogłabyś dać mi na nią namiary i powiedzieć ile chcieli za robociznę u was - z góry dziękuję. Z uwagą będę śledzić dalsze losy waszej budowy, pozdrawiam (i nic nie życzę żeby nie zapeszyć).

kaśka

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Oj Asiu, Asiu!!!

Gratuluję postępów na budowie, tempa realizacji, a przede wszystkim optymizmu :D :D :D

Ja jestem już tak zmęczona wszystkim, że chyba powinnam zasięgnąc porady w PZP :( :( :( :( :( :( :(

Odszukałam Wasz dziennik poprzez wątek "dekoracje okien" :wink: :wink: :wink:

Powinnam zacząć robić cokolwiek w tym temacie, ale jestem jak pies Pluto :x :x :x :x

Od rozpoczęcia tzw. "wykończeniówki" jestem sama (luby 300 km dalej i wpada na soboty). :-? :-? :-?

Gorąca rada: fachowcy od wykończeniówki tylko z polecenia, sprawdzeni, nawet za wyższą cenę, reszta won :evil: :evil: :evil:

A na koniec moich żalów, jedno maleńkie, niewinne pytanko: czy te roletki to można u Ciebie zamówić na odległość??? :oops: :oops: :oops:

Może odpowiesz na priv....

• 3 weeks później...

Witam Pani Asiu,

widziałam na forum, że dodała Pani cudowne zdjęcia z propozycjami firan, ja mam bardzo duży problem z ich doborem, ponieważ mam niestandardowe okna w salonie., w kształcie stożka. Czy miałaby Pani jakieś propozycje?

Jeśli tak, to bardzo proszę o pomoc.

dziękuję i pozdrawiam

Jula

• 4 weeks później...

Po niewielu wziętych pod uwagę zdecydowaliśmy się na M14a lustro z Muratora. Wydawał nam się najbardziej sprawiedliwy dla układu 2+2 gdzie to drugie "dwa" to już 20 (Ona) i 17 On :D

I taki bardzo fajny dla nas i wpasowujący się w naszą działkę. Już w ostatnim czasie odwiedziliśmy dwie budowy "naszego" domku. Jedna w Częstochowie i w Wawie i wizyty te utwierdziły nas tylko w trafności wyboru. Zmian wprowadzamy niewiele bardziej kosmetyczne niż generalne. Uważamy że zmiany diametralne zabijają wygląd i powodują że tak naprawdę z pierwowzoru nie zostaje nic więc gdybyśmy mieli zmieniać wszystko " po naszemu" to pewnie poszukiwalibyśmy innego projektu.

Tymczasem pozdrawiamy i trzymamy kciuki za powodzenie inwestycji :wink:

Witam sąsiadów zaa miedzy !!!!!! Toż to rzut beretem od nas ! Piękny domek sie szykuje!!!!! Mam do was prosbę : marzy mi się szara elewacja, białe okna i białe drzwi wejsciowe oraz biała brama garażowa :o I co? Patrzę i widzę.......białe drzwi :p Kochani, napiszcie mi jaka cena i gdzie takie piękne można nabyć ???? Pliiiis ! A wy jaki kolor bramy garażowej będziecie mieć ? pozdrawiam ! :p :p

Witamy, witamy sasiadów,

Nasza elewacja ma kolorek lekko różowy, białe okna, białe oblamówki wokół okien i białe drzwi.

Te drzwi są metalowe ocieplane i kosztowaly jak na drzwi wejściowe bardzo mało bo tylko ok 2.650,- z montażem i zamkami.

Kupiliśmy je w pakiecie razem z oknami firmy Makarski.

Niestety nie mamy garażu wiec problem drzwi do nich spadl nam z glowy.

Pozdrawiamy

Asia i Mariusz

Witajcie,

Dziś po raz pierwszy trafiłam na wasz dziennki budowy i chciałam pogratulować ślicznego domku i takiego tempa budowy oraz wytrwałości w pisaniu .

My z mężem (i naszym 4-letni Jaśkiem) budujemy się od sierpnia niedaleko a dokładnie w Justynowie. Niestety trafiliśmy na średnią ekipę murarzy więc wszystko trwa długo i z licznymi problemami. Mamy nadzieję zadzaszyć domek przed zimą.

Czytałam wcześniej na formum że szukałaś ekipy od ogrodzenia. Daj znać czy kogoś znalazłaś i jaki jest efekt.

Mam też pytanie o ekipę z Olsztyna - czy możesz podać do nich namiar na PR. Na wiosne chcemy robić ścianki działowe, tarasy, ocieplenie, itp. może będą chętni.

Pozdrawiam serdecznie :D i z pewnością będę śledzić Wasz dziennik :wink:

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...