Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Chatka puchatka

zibi5

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Przy wigilijnym stole łamiąc się opłatkiem świętym ,

pomnijcie , że dzień ten radosny w miłości jest poczęty.

Że jak mówi Wam wszystkim dawne ,

odwieczne orędzie z pierwszą na niebie gwiazdką

Bóg w Waszym domu zasiądzie.

Z nalepszymi życzeniami cała Piątka :D

http://farm1.static.flickr.com/110/314569010_57d884244a.jpg

• 1 month później...

witam serdecznie :wink:

bardzo ładny dom budujecie. Widzę że praktycznie wszystko robicie sami - podziwiam i życzę wytrwałości.

Ja również planuję (chociaż jak na razie to zbyt 'duże' słowo) budowę domu własnymi siłami - ewentualnie z pomocą najbliższej rodziny i wstępnie chciałam się zorientować w kosztach. Fajnie jeśli mógłbyś choćby mniej więcej podliczyć ile Cię to wszystko wyszło - może być w dzienniku albo wiadomość prywatna :)

życzę miłego dnia i sprzyjających warunków na budowie :wink:

Witam serdecznie :)

Zapoznałam się z treścią dziennika...i szczęka mi opadła! Podziwiam zapał i samozaparcie. My chcemy zacząć budowę w tym roku. Też myśleliśmy o samodzielnym budowaniu, ale raczej nam się to nie uda :(

Godziny pracy i zbyt mała ilość urlopu raczej wykluczają taką opcję... Oszczędności na kosztach są duże, ale.......

Trzymam kciuki za Was i życzę wytrwałości :D

witam ponownie :)

dzięki za rozpisanie kosztów, ale albo się coś nie zgadza, albo ja się pogubiłam

koszt kupna działki to 50.000pln 700m2

projekt i adaptacja 3800pln

mapki o celów projektowych 700pln

geodeta 500pln

prąd 2700pln

razem 57700pln ok :]

etap zerowy czyli wyjście z ziemi kosztowało nas około15,000pln

ściany parteru i strop kolejne 20,000pln

ściany poddasza więżba dachówka okna dachowe i reszta okien oprócz drzwi to 38000pln

razem 68,000pln 73,000

suma 125,700pln za materiały - rozumiem, że kwota ta dotyczy wszystkich materiałów które zużyłeś jak do tej pory, tak?

robocizna 1 dniówka zbrojarza 70pln

czyli podsumowując wyszło razem...

57,700

68,000

125,700

70

------------

251,470 ?? razem z działką

Jeszcze chciałam zapytać na jakim jesteście aktualnie etapie? To znaczy czy tyle kosztował Was stan surowy zamknięty, czy jak?

Życzę dalszej wytrwałości w budowie! Pozdrawiam :]

• 2 weeks później...

Witam. Niestety nie widzę ostatnich zdjęć :cry: . Bardzo się cieszę, że znalazłam ten dziennik. My też chcemy budować sami to znaczy mój mąż jest trochę strachliwy i dlatego będziemy korzystać z pomocy zaprzyjaźnionego muraża i cieśli. Ale to co można chcemy zrobić sami. Coprawda budujemy dom z garażem ale twój kosztorys mnie pociesza, że się wyrobimy z kasą :D

Pozdrawiam i powodzenia