coulignon 02.09.2009 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Wasze Komentarze Dagulka mnie ubiegła (w myslach założyłem się sam ze sobą ile wytrzyma z tą informacją sam na sam ) Zastnawiałem sie gdzie umieścić tego niusa. Najlepiej byłoby by w dziale "zrób to sam". Ale nie bądźmy ortodoksyjni. http://images50.fotosik.pl/192/cf046db86ca3a2ebmed.jpg Kuba. Nie pamietam ile waży. Tym bardziej jak jest długi. Dostał jakoś dużo tych punktów w skali Apgar. Zobaczę czy można je wymienić na czajnik na Statoil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.09.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Wasze Komentarze Wykąpalismy małego. Właśnie sobie leży obok i tak rozumnie patrzy W związku z tym że ciagle śpi dostał ksywę Książe Valium. Kima nawet przy cycku. Nie wiem po kim on to ma bo ja przy cycku nie zasypiam. W piątek szambo. Znalzłem sposób na ceglaną ścianę. Zatynkowałem ją w cholerę na gładko. Nawet fajnie wyszła bo wystaje kilka cm. Szkoda że podkład taki drogi W sumie 2500 złociszy poszło sie j.... Trudno. Kominek będzie z płaszczem. Bedzie zasiłał 300 l termę / bufor na strychu. To co wyleci szybą i obudową nie powinno przegrzać domu. Firma Arysto robi kominki z PW i podwójną szybą. Może taki. Forest polecał Lazara. Tylko jakiś brzydki jest (Lazar - nie Forest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 08.11.2009 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Wasze Komentarze Aparat fotograficzny nie umarł do końca!! A oto jego dzieło: http://images40.fotosik.pl/220/e9f5502ec51ace7cmed.jpg i obiecane schody robione przez Stolarza Co Mało Ręki Sobie Nie Obciął: http://images40.fotosik.pl/220/1e80caf0b1418ad0med.jpg wyrównanie połowy działki z wywiezieniem gliny i nawiezeniem ziemi oraz utwardzeniem wjazdu kosztowało 6000 zł Najwieksze pieniędze lądują w ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.12.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Wasze Komentarze Przez tydzień zapie... jak dziki wraz ze szwagrem. Kupę pierdółek zajmuje taka sama kupę czasu. w związkiu z tym ze fotosik pozbawił mnie zdjęć to nic nie wstawiam. 1. odpaliłem wentylację z reku marki Jan-Gaz. Cudo. Instalacja zrobiona z alufleksów owiniętych własnołapnie wełną (Adasiu mk - jak ja Cie dorwę za ten pomysł.... ) Zużyłem 40 m2 wełny i wykasłałem płuca. W firmie Panek zamówiłem skrzynki rozdzielcze. Instalacja jest praktycznie bezgłośna. Reku ma wysoką sprawność. Jest dobrze. 2. Pstryczki, listewki i takie inne załatwiał Szwagier Tomasz. Starałem się nie wchodzić mu drogę. 3. Potem sprzątanie, tony tektury... Ech... 4. Potem przeprowdzka właściwa... 5. Aaaaa.... Forest z obudową kominka nie wyrobił sie przed świętami więc zakupiłem trochę profili, 3 płyty Gk, dwa piwa i popełniłem obudowę zastępczą. Trochę się chwieje. Rom - Kon nie byłby ze mnie dumny. Skuchy: 1. Duże okna. Mam mieszane uczucia co do sensnowności dużych przeszkleń. Mam wrażenie że dom tyle samo traci przez nie energii co zyskuje. Teraz zamontowałbym rolety. 2. ogrzewacze konwekcyjne na dole. Całe ciepło zapieprza na górę. Powinny być promienniki. 3. Zbyt otymistyczna moc grzejnika w kuchni: 500W - nie radzi sobie. 4. Kominek: jestem zadziwiony (aczkolwiek jakbym chwilę pomyślał to bym na to wpadł) że ani watosekunda ciepła nie trafia do kuchni i jadalni. Powietrze trafia na antresolę i doskonale ogrzewa górne pokoje. Trzeba doprowadzić DGP do kuchni Tyle... Pozdrowienia z jadalni. Edytowane 4 Maja 2010 przez coulignon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.01.2010 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Wasze Komentarze Myślałem że jesteśmy "zimnolubni". W bloku ogrzeawanie zakręcone i okna rozczelnione. Tylko ze w bloku nie miałem termometru. Kupiłem w ostanim miesiącu bytności w mieszkaniu i przekonałem sie że zimno w naszym przypadku oznacza 22 stC Zafundowałem sobie za całe 70 złociszy stacje pogody. I tak: temp około 19 stC, wilgotnośc wha się od 35 do 45%. Najmniejsza jest przy kominku. Za oknem -16,3 i spada. Brrrr... Cos o kosztach. Stuknęly dwa pełne miesiące. Dom zeżarł 1600 kWH. Na razie jest ok i powinniśmy zmieścic się w zakładanych 4000kWh na sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.05.2010 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 no mamy kontrole z PINB. Szlag by to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Conena 12.05.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 I jak przeżyliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.11.2010 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Cholera! Dziennik porzucony! A obecywałem sobie że tego nie zrobie! No taka kolej rzeczy... Dziennik Depiego tak sie zmarnował... A była szansa na nobla.... Lub Oskara po jego zekranizowaniu... A więc: po pierwsze primo odpowiadam co do kontroli: Pan nie wiedział po co przyszedł. wygladało że to pomyłka. Przyszedł, napisał protokół, wyszedł. A ja mogłem spokojnie sie wprowadzić bo wszak do czasu odbioru budynku mieszkać w nim nie mozna - no nie? Koszty pierwszej zimy: Na liczniku 5300 kWh + 2 m3 drewna. Słówko o kominku: skusiiłem sie na Lazara Silesia z nasadką wodną oraz obudową z szamotu. Obudowa ładnie grzeje a nasadk zasila zasobnik leżący na strychu. Żeby było radośniej to rury do zasobnika są zrobione jak to drzewiej bywało czyli stal 5/4 cala. I wszystko śmiga bez pompki tylko grawitacyjnie. Kominek jest całkowicie nizależny od prądu. Tymczasem tyle bo własnie prąd się w laptopie kończy... Obiecuję poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.01.2011 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 mała tabelka zużycia prądu. pomiary od 15 do 15 każdego miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts