mirkapki 28.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Dziękuję za odpowiedź gratuluje pierwszych Świąt w nowym domu,pewnie było fajnie mam nadzieję, że następne spędzę w swoim nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.12.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Gratuluję ogromnie Jak już trochę pomieszkasz to dawaj zużycie prądu na ogrzewanie, tak ogólnie przynajmniej. Porównam sobie do swojej chałupy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.12.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 nie chwaląc się - jak zwykle wiedziałam pierwsza o wprowadzce, ale tym razem jęzor trzymałam za zębami (nie to co przy Kubusiu ) coby mi nie zarzucił zaś, żem papla .... i wytrzymałam do czasu aże sam się pochwalił oczywiście jeszcze raz gratuluję .... na kulig się ludziska szykować .... już niecały miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 29.12.2009 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Ha. To jak już się pochwalił, to i ja się dołączę do gratulacji Pierwsze święta już za Tobą, pierwszy Sylwek tuż, tuż przed Tobą. W ciągu najbliższych kilku miesięcy jeszcze dużo rzeczy będzie po raz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzu 30.12.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam, pikna chatka , ale synek jeszcze pikniejszy Gratuluję ! Ale teraz z innej beczki czy można uzyskać jakieś info nt. kominka - gdzies doczytałam , że jesteś posiadaczem Silesii z Lazara - czy masz wersję z płaszczem czy z dgp ? Jak się spisuje , nie przegrzewa ? I ile kosztowało to cacko ? Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 31.12.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 http://www.e-gify.strefa.pl/gify/okazjonalne/sylwester/sylwester13.gif Wiem...to jest dla Ciebie szok,że znów mamy Nowy Rok !Niech będzie radosny,niech się zacznie milei niech Ci przyniesiesame szczęśliwe chwile.Niech moje życzeniaspełnią się co do joty,niech ominą Cię kłopoty.Bóg da wszystko, co potrzebapoprowadzi wprost do nieba. Kiedy Nowy Rok nadchodzikieliszeczek nie zaszkodzi,kufel piwa to za mało,litr szampana by się zdało.Trzeba opić wszystkie troskiby następny ROK był BOSKI!!!http://emoty.blox.pl/resource/sluze.gifSZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.01.2010 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Witam, pikna chatka , ale synek jeszcze pikniejszy Gratuluję ! Ale teraz z innej beczki czy można uzyskać jakieś info nt. kominka - gdzies doczytałam , że jesteś posiadaczem Silesii z Lazara - czy masz wersję z płaszczem czy z dgp ? Jak się spisuje , nie przegrzewa ? I ile kosztowało to cacko ? Dzięki za odp. odpowieź jest tutaj: http://forum.muratordom.pl/wpadlem-na-taki-oto-pomysl,t175035.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.01.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Sprawdzasz ? Możesz podać jakieś wyniki ? Ten to dopiero w "zimnej wodzie kąpany" Wyluzuj, skończ budować i daj innym odpocząć , o zużyciu zdążymy jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.01.2010 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 he, he! Zaraz cos skrobnę. Ale troche sie obawiam po lekturze dziennika nie dziennika J-J . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 03.01.2010 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 he, he! Zaraz cos skrobnę. Ale troche sie obawiam po lekturze dziennika nie dziennika J-J . Dawaj, dawaj! Nie wszyscy muszą być tak "rozrzutni" jak j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 06.01.2010 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 póki co nie mogę spać przez budowę. Wstaje o 4 rano i nie mogę zasnąć. Kazdy tak ma? Potem się uodparnia? Przy trzecim domu już śpi jak niemowlę? Witaj coulignon! My jesteśmy na etapie kupowania działki a ja już nie mogę spać po nocach. Aż się boję pomysleć co będzie później My również planujemy dom energooszczędny dlatego zachłannie Twój dziennik o 2.44 w nocy czytam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.01.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Poczytaj jeszcze mój Zapewniam że też bardzo ciekawy "My jesteśmy na etapie kupowania działki a ja już nie mogę spać po nocach" Normalne, będzie potęgować aż do wprowadzenia się a potem ustąpi Życzę wielkiej i udanej przygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 06.01.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Poczytaj jeszcze mój Zapewniam że też bardzo ciekawy "My jesteśmy na etapie kupowania działki a ja już nie mogę spać po nocach" Normalne, będzie potęgować aż do wprowadzenia się a potem ustąpi Życzę wielkiej i udanej przygody. Czyta się, czyta - nic uwadze nie umknie Tylko nie wiem jak wytrzymacie to, że już teraz bedziecie skazani na mnie i na pytania moje - pewnie czasem głupie niestety. Ale dom po raz pierwszy budować będę (całe życie w bloku - ech ) to i laik jestem kompletny w tych sprawach. I dzięki za życzenia, mam nadzieję, że to będzie wielka i UDANA! przygoda I godze się nawet na niespanie po nocach byleby to z emocji było tych miłych, a nie nerwów, że znów jakiś fantastyczny wykonawca nawalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 09.01.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 1. Duże okna. Mam mieszane uczucia co do sensnowności dużych przeszkleń. Mam wrażenie że dom tyle samo traci przez nie energii co zyskuje. Teraz zamontowałbym rolety. Duże okna będziesz chwalił od wczesnej wiosny. Przydadzą się też w czasie jesieni. Zimą niestety generują głównie większe straty. Rolety zdecydowanie się przydają - znacznie ograniczają straty w zimie, zwłaszcza podczas silnych wiatrów. Podczas mrozów (-15st. C na zewnątrz) robiłem zdjęcia termowizyjne, m.in. okien z roletami i bez nich. Różnica sięgała nawet 7K (przy oknie z roletami -15st. C, przy samym oknie -8st. C - zaraz po odsłonięciu rolety). Zakładając, że szyba ma 1,1W/m2*K, to okno z roletą ma 0,88W/(m2*K). Niestety nie całe - przy samej kasecie (mam rolety ze skrzynkami nadokiennymi) ciepła ucieka nieco więcej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 15.01.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Coulignon, Jestesmy na etapie wyboku projektu. Ja juz buszuje w forach i czytam, czytam, czytam. Wieli szacunek za to co zrobiles, dla mnie wzorzec. Twoj dziennik i komentarze przeczytalem 2 razy od poczatku do konca Chyba jestesmy sasiadami mamy 'pole' w Ksiazenicach. Ladnie prezentuje sie dach (ta dachowka to moj faworyt), chetnie zobacze jak bede w okolicy. Jak podesles adres na priva to przejade sie ulica i zerkne. Masz moze wiecej zdjec jak robiles kanaly reku ( ciegle to rozgryzam) chce tez zrobic wodny 1 tymi recami. Fotki z gotowej instalacji mile widziane. Pozdrawiam, marcos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 15.01.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Coulignon, pięknie, pięknie. Kiedyż ja będę na tym etapie... Rzeknij słów parę o koncepcji bufora - dlaczego zmiana, etc. Poważnie przymierzam się do "kwadrata". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.01.2010 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Masz moze wiecej zdjec jak robiles kanaly reku ( ciegle to rozgryzam) chce tez zrobic wodny 1 tymi recami. Fotki z gotowej instalacji mile widziane. Pozdrawiam, marcos Podaj maila - podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.01.2010 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Rzeknij słów parę o koncepcji bufora - dlaczego zmiana, etc. Poważnie przymierzam się do "kwadrata". "Kwadrat" miał stać w jedej obudowie z kominkiem w... salonie. Trochę przestraszyłm sie skomplikowania obudowy, ( kosztów ew awarii (500l wody na podłodze w salonie). Ostatcznie nie znalazłm fajnego kominka z PW. Ostatecznie stanęlo na kominku z nasadka wodną i 300l zasobniku na strychu. Co też nie jest najlepszym rozwiązaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 18.01.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 adres majlowy taki jak w P.W. - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 22.01.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Mam pytanie co do Twoich okien bo też zastanawiam się nad ofetą Jezierskiego zastanawiam się nad oknami szarymi na zewnątrz ale drewnopodobne od środka, jaki masz kolor od wewnątrz? jaki masz szary czy może antracyt i jak to w realu komponuje się z dachówką? jaki masz rodzaj profilu, zastanawiam się nad elita termo w pakiecie trzyszybowym (dla tych dużych okien proponują szyby 6!) wiem, że ty masz pomniejszone te ona alle jestem ciekawa jakie masz rozwiązania zastosowane. pewnie fajnie się mieszka, też bym już chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts