monika.KIELCE 10.03.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Nie ukrywam, Muszę jeszcze zwęzić ten otwór i wkleję zdjęcie razem z oknem. Czekam niecierpliwie. Właśnie sama zastanawiam się jakie proporcje okien kuchennych zrobić w moim domku, stąd zainteresowanie tematem. Byłabym wdzięczna, gdybyś obok zdjęcia podał ostateczne wymiary i wysokość od podłogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amarulla 21.03.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 dzień dobry wpadłam się przywitać jako żem nowa ;D planujemy jesienią rozpocząć (a wiosną zakończyć budowę p160a. wprawdzie jeszcze nie byliśmy w Smolcu ale net przekopany w te i we wte i decyzja podjęta. jako zupełne świeżynki w materii budowlanej czytamy, czytamy i odgapiamy pewne pomysły ale okno 'rozjechane' w kuchni wymyśliłam sobie zanim przeczytałam u Ciebie dobra, wracam do moich przyczajonych okopów i będę bacznie obserwować rozwój wydarzeń pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 21.03.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 coulignon co u Ciebie. Coś dłuuuga przerwa w dzienniku się zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.03.2009 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 uuu.... na budowie od tygodnia - kładę instalcję elektryczną i prace poboczne. Od 6 rano do 19. Mam chwilowo dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.03.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dość jak dość, ale jaki pięękny daszek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.03.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 No jaaaacieeee ... samochodzik rewelka .... sie chopaki z takim talentem na budowach marnują . A w ogóle to przełamałeś stereotypy , że zimą to sie nie buduje bo pogoda, bo temperatura bo totamtoiowamato ...a tu proszę : dach położony i robota idzie do przodu . Pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.04.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Okna są świetne Dobry pomysł z tą szarością ! PS.Ja musiałem sobie sam paski ze styropianu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.04.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wesołegohttp://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Inne/kartka_wielkanocna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.04.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Świątecznie ekologiczne JAJA! http://img25.imageshack.us/img25/3023/jajkowarolinkage1ee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.04.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Owcy, kozy czy baranka, prezentu od zająca z samego ranka, święconki jadalnej, pisanki niebanalnej, dyngusa bardzo mokrego i czasu radosnego http://republika.pl/blog_xj_3485005/5014565/tr/kroliczki.gif SPOKOJNYCH ŚWIĄT życzy Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwo 16.04.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Cześć wszystkim Mam do was (budujących p160/180) pytanie:Czy ktoś już wie jaki piec (marka/model) zamontuje/zamontował sobie w domu i jakie kaloryfery? Domyślam się, że kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem i grzejniki niskotemperaturowe - ale jest ich na rynku tak wiele, że mam problem z wyborem.Może ktoś mi coś zasugeruje ? PozdrawiamPiwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 17.04.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Z przyjemnością przeczytałem i dziennik, i komentarze. Dwie dygresje: strop równiez mam ze stropexa - okazał się bezkonkurencyjny. Druga dygresja po lekturze: kurzczę, może faktycznie lepiej poddasze ocieplić dwiema warstwami wełny a nie łączyć wełna+styro. Coulignon, pozdrawiam, i trzymam kciuki. Mój domek postaje w gminie Zabia Wola, ale po drugiej stronie gminy, w Zarębach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.04.2009 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 To ja tak hurtem: 1. Dziękuje za życznia 2. Kaloryferów ani pieca miec nie będę więc raczej nie pomogę... U mnie będzie elektrycznie... Ufff... posprzątaliśmy na budowie.... Ktos palił w kominku odpadami desek? Sosna. W sumie się nie powinno bo żywica osmali kominek. Ale jest tego ze 2 m3... Szkoda wyrzucać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 26.04.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Jakiego producenta centralnego odkurzacza wybrałeś? Daj jakieś zdjęcia z układania instalacji odkurzacza. Muszę się za to wziąć w przyszłym tygodniu - przydałoby się trochę natchnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.04.2009 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 poszukałem, popatrzyłem, porównałem i doszedłem do wniosku że ..... za cholerę nie widzę róznicy pomiędzy odkurzaczami Ja chyba wezmę Beam-a. Instalacja w zasadzie nie ma znaczenia - mozna do niej doapasować każdy odkurzacz. Wszystko jest wymienne. Oprócz instalacji firmy Borysowski - jest ona inna niz wszystkie i jesteś na nią skazany od początku do końca - począwszy do rurek skończywszy na szczotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 01.05.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam, gratuluję pięknego domeczku - tez myślałam o tym projekcie - w końcu stanęło tez na Lipińskich ale DC B11. A w projekcie kilka wtopek - m.in. projekt wentylacji mechanicznej do lustrzanego odbicia wymiary kotłowni "nieco przesunięte" o jakieś 20 cm - z tego powodu nasz pomysł z dostawieniem komina na piec węglowy spowodowało kolizję z rurkami od Legalettu, przy wycenie okien wszyscy sie pytali dlaczego projektant przewidział 3 pojedyncze okna zamiast jednego szerokości ok. 275 cm. Śliczne drzwi wejściowe - szerokości 100 cm i wysokości 238 cm - tak, żeby nie było za bardzo typowo co jeszcze wyjdzie - zobaczymy, ale mam nadzieję, że w sumie będzie dobrze. Tobie też życzę wszystkiego dobrego - niech żyją energooszczędni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.05.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 ta..... Drzwi - jak zobaczyłem że za naświetle górne mam zapłacić 1000 zł to kupiłem dwa bloczki suporeksu i doprowadziłem do wymiaru 210 A jeszcze wykonawca sie pytał czy ma robić takie wysokie drzwi. Ja byłem twardy i powidziałem "tak jak w projekcie" Projekt był najsłabszym punktem tej inwestycji. Niestety. A kosztował coś ze 2200 zł! Jedna z najwyższych cen na rynku za projekt gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 02.05.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Witam po raz pierwszy i gratuluję postępów prac. Ponawiam pytanie kolegi el_hogar:Czy możesz przybliżyć zasady ocieplenia szczytu po krokwią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.05.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Oprócz instalacji firmy Borysowski - jest ona inna niz wszystkie i jesteś na nią skazany od początku do końca - począwszy do rurek skończywszy na szczotkach. To się pier... , a chciałem sobie dokupić beam'a Co jest z tymi rurkami nie tak, średnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.05.2009 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 średnica.Borysowski "zapomina" informować o tym potencjalnych klientów. Infomacja z czwartku: są dostępne przejściówki do połącznia odkurzacza "normalnego". Nie wiem jak z zestawami do sprzatania - chyba nie będzie pasował a BEAM sprzedaje swoje jednostki wraz z rurą i szczotą. Zapytaj u przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts