magak 19.06.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 O! W końcu jakiś wpis do dziennika Styropian zwykły lamda 0,40 bez frezu 20cm? Przy płycie z szalunkiem styropianowym, który jest też cokołem nie trzeba chyba dawać listwy startowej do styro? A czym wykończyłeś komin, no nie klinkierem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.06.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam! fajny domek!mam pytanie o okna, nie znalazłam nigdzie informacji o kolorze,chodzi o symbol - można o to prosić? bo wyglądają fajnie. Czy to są barwionew masie,czy okleinowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.06.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 O! W końcu jakiś wpis do dziennika Styropian zwykły lamda 0,40 bez frezu 20cm? Przy płycie z szalunkiem styropianowym, który jest też cokołem nie trzeba chyba dawać listwy startowej do styro? A czym wykończyłeś komin, no nie klinkierem? Pozdrawiam Zwykły... bez frezu... wszystkie łączenia pianowane.. Listwą startową jest cokół .. zgadza się. Komin ma na razie powłoke "Leier keramzyt original" - w przyszłości planuje mozaike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.06.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam! fajny domek!mam pytanie o okna, nie znalazłam nigdzie informacji o kolorze,chodzi o symbol - można o to prosić? bo wyglądają fajnie. Czy to są barwionew masie,czy okleinowane? Dzięki! Okna PCV okleinowane okleiną Renolit o kolrze sibergrau 7155.05. W palecie Ral odpowiada to kolorowi 7040 (drzwi są w takim kolorze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.06.2009 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witaj coulignon, Pierwsi goście z Forum na działce.. Miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.06.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam! fajny domek!mam pytanie o okna, nie znalazłam nigdzie informacji o kolorze,chodzi o symbol - można o to prosić? bo wyglądają fajnie. Czy to są barwionew masie,czy okleinowane? Dzięki! Okna PCV okleinowane okleiną Renolit o kolrze sibergrau 7155.05. W palecie Ral odpowiada to kolorowi 7040 (drzwi są w takim kolorze) Dzięki, bardzo mi się przyda ta informacja. Niewiele wiem o oknach, stąd moje pytanie - kiedy otworzysz drzwi tarasowe na przykład, widać biały kolor? Czy w ogóle gdzieś jest taka opcja barwienia w masie na szary? Może okna będziemy mieli takie same, a dach na pewno - tegalit już postanowiony Czy ta dachówka rzeczywiście należy do wymagających? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 25.06.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 W końcu jakis wpis ..... z Twoich tynk-wew nie skorzystam , ale skoro chwalisz ekipe od ocieplenia to wrzuć namiarki - a jak to wygląda cenowo - zupełnie nie jestem w temacie ile kosztuje robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.06.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 . Niewiele wiem o oknach, stąd moje pytanie - kiedy otworzysz drzwi tarasowe na przykład, widać biały kolor? Czy w ogóle gdzieś jest taka opcja barwienia w masie na szary? Może okna będziemy mieli takie same, a dach na pewno - tegalit już postanowiony Czy ta dachówka rzeczywiście należy do wymagających? jak otworzysz okno to widać biały. Profile sa barwione albo na biały kolor albo na brąz. Innych kolorów nie widziałem. Tegalit jest o tyle wymagajacy że trzeba bardzo dobrze wypoziomować łaty. Widać każde "zafalowanie" bo dach jest prosty i nic sie nie ukryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.06.2009 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 W końcu jakis wpis ..... z Twoich tynk-wew nie skorzystam , ale skoro chwalisz ekipe od ocieplenia to wrzuć namiarki - a jak to wygląda cenowo - zupełnie nie jestem w temacie ile kosztuje robocizna Pan nazywa się Grzegorz Strzębała i oprócz dociepleń robi też wykończenówkę. Ma sporo fajnych maszynek np taki stół do cięcia styropinu za pomocą drutu oporowego, maszynka do wycinania boni, rowków, agregat do nanoszenia tynków moziakowych i takie tam. Jak na razie polecam. tel 697985262 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwo 03.07.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Cześć coulignon, Mam pytanie o wentylację stryszka - robić czy nie? A jeśli tak (bardziej prawdopodobne) to w jaki sposób - przez dach, komin went. czy w szczytach ścian.Nie chcę przesadzać - żeby nie zrobić przeciągu, ale nie chcę też aby skraplała się tam woda, zbierała para wodna a latem panował skwar od nagrzanego dachu...Myślałeś o tym ?? PozdroPiwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 07.07.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Hej! Jak sobie radzisz ze styropianem wokół okien? Miałeś paski naklejone jak ja, sam będę ocieplał za miesiąc i nie wiem czy doklejać,odklejać itd. Patent jakiś masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.07.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Cześć coulignon, Mam pytanie o wentylację stryszka - robić czy nie? A jeśli tak (bardziej prawdopodobne) to w jaki sposób - przez dach, komin went. czy w szczytach ścian. Nie chcę przesadzać - żeby nie zrobić przeciągu, ale nie chcę też aby skraplała się tam woda, zbierała para wodna a latem panował skwar od nagrzanego dachu... Myślałeś o tym ?? Pozdro Piwo Wentylacji nie przewiduje... Daję tylko wełnę pomiedzy krokwie, na to paroizolacja i do krokwi przykręcam płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.07.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Hej! Jak sobie radzisz ze styropianem wokół okien? Miałeś paski naklejone jak ja, sam będę ocieplał za miesiąc i nie wiem czy doklejać,odklejać itd. Patent jakiś masz ? Panowie odkleili paski. Dojechali styropianem prawie do ramy i wypianowali. Potem przykleili paski styropianu grubości 2 cm nachodzące na ramę i dopiero tak powstały węgarek zaciągneli klejem. paski były po to żeby kotwy na wierzchu nie kusiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.07.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 A do czego przykleili te paski 2 cm bo jakoś tego nie widzę Może zdjęcie zrobiłeś coby widać było te węgarki, hę ? Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanio 08.07.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 W końcu jakis wpis ..... z Twoich tynk-wew nie skorzystam , ale skoro chwalisz ekipe od ocieplenia to wrzuć namiarki - a jak to wygląda cenowo - zupełnie nie jestem w temacie ile kosztuje robocizna Pan nazywa się Grzegorz Strzębała i oprócz dociepleń robi też wykończenówkę. Ma sporo fajnych maszynek np taki stół do cięcia styropinu za pomocą drutu oporowego, maszynka do wycinania boni, rowków, agregat do nanoszenia tynków moziakowych i takie tam. Jak na razie polecam. tel 697985262 Jestem po spotkaniu z Panem Grzegorzem, z ciekawości - jaka stawke wynegocjowałeś za ocieplenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 08.07.2009 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 w zasadzie to zbytnio nie negocjowałem 45 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 13.07.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Hej, wyslalam do ciebie pare dni temu zapytanie na priva odnosnie ekipy od ocieplenia. Dalbys rade odpowiedziec? Z gory dziekuje. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magak 13.07.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Informacja o ekipie od docieplenia jest dwa posty wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sa 21.07.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam, Gratuluje postepow w budowie, ale mam pytanie siegajace poczatkow budowy, a mianowicie zmiany materialow na sciany. W projekcie jest slika oraz zastrzezona minimalna wytrzymalosc bloczkow na sciskanie 10 MPa. Czy Lipinscy wyrazili zgode na zmiane na BK 700, ktory ma wytrzymalosc cos kolo 4-5 MPa ? Czy nie pytales sie ich nawet o zgode?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 27.07.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Dzień dobry przyglądam się Twojej budowie i podziwiam postępy też będziemy budować wg podobnego projektu tylko DCP180A śledzę więc jakich zmian dokonaliście bo jak sam słusznie zauważyłeś projekt choć niemal najdroższy z gotowych na rynku to nie jest doskonały będę odwiedzać Twój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts