cooky.gdynia 31.07.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witaj. Miał być dziennik... Zaglądam, zaglądam, a od dłuższego czasu nic. A tak chciałabym poznać dalsze losy Twojego domku. Please, continue! Pozdrawiam, Mirella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 03.08.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 witaj,widzę że ocieplałeś styro niefrezowanym - czemu?Chyba frezowanym łatwiej uniknąć mostków? czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.08.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 manieq82 robiłeś kiedyś frezowanym ? Nie polecam A mostki? Pistolet i pianka w łapę, kilka godzin skakania i po sprawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.08.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 a ja se wpadłam zapytać, kiedy będzie dzidziuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 04.08.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 manieq82 robiłeś kiedyś frezowanym ? Nie polecam A mostki? Pistolet i pianka w łapę, kilka godzin skakania i po sprawie! no ale w czym problem - że ucinania więcej? Nie robiłem - fundamenty dawałem prostym ale wydawało mi się to lepsze - że nuby frezowany mniejsza szansa na mostki napisz cuś więcej jakie to rodzi problemy bo mi dostawca na dniach przywozi towar tak se lekko na nie swoich komentach pogadamy edit- właśnie zauważyłem że i ty dawałeś prosty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.08.2009 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 co do frezowanego to Piczman ma rację. ważne żeby przy prostym ekipe przypilnować żeby kleju w szpary nie wpychała tylko pianowała... Przy 25 cm grubości to nie jest takie proste dostac styro z frezem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.08.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 a ja se wpadłam zapytać, kiedy będzie dzidziuś Ciocia Smoczyca!! Bedzię jakoś tak w .... sierpniu. Ło matko!! To już teraz jakoś!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.08.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 a ja se wpadłam zapytać, kiedy będzie dzidziuś Ciocia Smoczyca!! Bedzię jakoś tak w .... sierpniu. Ło matko!! To już teraz jakoś!!!! no wiem ... dlatego pytam buziole dla Myszy ... niech się trzyma dzielnie na tej końcówce - a ciężko Jej bidulce na pewno bo kurrrrde te upały to nie ułatwiają sprawy oczywiście nie zapomnij z wrażenia juz "po" napisać nam tu co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 04.08.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ciocia Smoczyca!! Bedzię jakoś tak w .... sierpniu. Ło matko!! To już teraz jakoś!!!! spoko loko - moje ma właśnie 2 tyg. i jak na razie - świetne uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooky.gdynia 05.08.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 a ja se wpadłam zapytać, kiedy będzie dzidziuś Ciocia Smoczyca!! Bedzię jakoś tak w .... sierpniu. Ło matko!! To już teraz jakoś!!!! No, to serdeczne gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.08.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ojej! I Ciocia Mirella! dziekuje!! zamierzam uzupełnic dziennik - obiecuję.. Na razie jestem na etapie wyboru baterii... płytek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 10.08.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 coulignon,jaką według projektu masz wysoką ścianę kolankową?Czy w przybliżeniu możesz podać na jaką odległość możesz podejść do w/w ścianki?Przyznam się,że dla mnie-patrząc na projekt- jest to najsłabszy punkt projektów Lipińskich(mnie zainteresował projekt TOKIO 190-ścianka 85cm).Może jakieś zdjęcie,stojącego coulignon'a na maxa dosuniętego do ścianki, zamieścisz w swoim dzienniku-wtedy będzie mi łatwiej zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.08.2009 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 otóz wysokość ścianki kolankowej to 96 cm + 14 cm murłaty. I mimo mojego nie najniższego wzrostu (188cm) wysokość poddasza wydaje się ok. Albo machnę zdjęcie albo zmierzę i podam wymiar do jakiego mogę dojść do ścianki. Dodatkowe cm bez szpecenia bryły budynku mozna uzyskać zamieniając gruby strop teriwa (30cm ) na monolita grubości 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 10.08.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Przyznam ,że monolit brałem poważnie pod uwagę-wysokość ścianki to dla mnie poważna sprawa.Pierwotnie zastanawiałem się nad projektem,który miał ściankę 145cm-niestety nie był to projekt energooszczędny,a nie chcę kombinować.Czekam na zdjęcia i,lub "pomiary wzrostowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin.gm 11.08.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witaj coulignon, Pierwsi goście z Forum na działce.. Miło! O... to nawet nie spodziewalem sie tego, nam rowniez bylo milo Dobrze widziec postepy u Ciebie na budowie chociaz zdjec to wiele nowych nie ma... makieta lazienki jest geniealna ale do projektowania lazienki sa takie programy komputerowe z wizualizacja 3D, mozna sie tez wybrac do jakiegos lepszego salonu i stazujacy tam architekci gratisowo moga strzelic jakas wizualizacje wg potrzeb i upodoban... uslug swojej zony w tym zakresie i w tej chwili nie bede proponowal bo z czasem realizacji moze byc delikatnie piszac - problem U was wyglada wszytko wporzadku, a martwi mnie praktyczny brak postepow u mnie jestesmy dopiero na etapie projekotwania (1szy architekt mial chyba za duzo roboty i kontakt sie z nim urwal) oraz rozwiazywania problemow przedbudowlanych i sie czasami irytuje jak mnie architekt z konstruktorem chca odwiesc od stawiania domu na plycie fundamentowej... ze to bedzie niezgodnie z norma glebokosci przemarzania ze bedzie problem z wysadzaniem gruntu ze trzeba dac wiecej betonu (100m3 !!!) i stali na zbrojenie ze to nie jest uzasadnione przy domu jednorodzinnym tak dobrze juz szlo i wydawalo sie, ze zaraz zloze wniosek o pozwolenie na budowe, a teraz znow zaczynaja sie jakies problemy... okna montowane w warstwie ocieplenia tez byly dyskutowane... a po co, to nie ma sensu itp zaczynaja mi opadac rece, czlowiek daje gotowy rzut domu parterowego, z wstepnym rozrysowaniem na dzialce, spelnia okreslone w MPZP warunki co do odleglosci i powierzchni, inforuje jaki chce fundament, jakie sciany, jakie ocieplenie, jakie instalacjie, co gdzie dlaczego, jaka konstrukcja stropu-dachy... szuka dzwoni po wykonawcach, rozmawia z konstruktorami i daje gotowe rozwiazania i co i po co... jak to wszytko na nic i trzeba sie tlumaczyc przed architektem ze zbyt postepowych i dziwnych rozwiazan... chcialbym juz dotrwac do konca bo kolejna zmiana architekta to kolejne opoznienie. Wybacz coulignon, ze tak u Ciebie w komentarzach sie uzewnetrzniam ale swojego dziennika jeszcze nie mam Trzymam kciuki za potomstwo my spodziewamy sie wzbogacic kraj o nowego obywatela na poczatku przyszlego roku kiedy to juz cos na dzialce stac powinno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.08.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Czekam na zdjęcia i,lub "pomiary wzrostowe" Pomiary wzrostowe: 170 cm jest w odległosci 80 cm od ściany 180 cm jest 90 cm od ściany 190 cm jest na 1m. Tak mniej więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.08.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 [...]ze to bedzie niezgodnie z norma glebokosci przemarzania ze bedzie problem z wysadzaniem gruntu ze trzeba dac wiecej betonu (100m3 !!!) i stali na zbrojenie ze to nie jest uzasadnione przy domu jednorodzinnym Już prawie zapomniałem jak rozkosznie było u mnie na początku Na mysl o tłumaczeniu kolejnej osobie czegokolwiek miałem mysli samobójcze.. Wybacz coulignon, ze tak u Ciebie w komentarzach sie uzewnetrzniam ale swojego dziennika jeszcze nie mam Ależ nie ma problemu - do czasu założenia własnego dziennika mogę przygarnąć Was w komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 19.08.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Coulignon,wielkie dzięki za wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 19.08.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 łał. makieta łazienki pierwsza klasa !! gdzie można sie tego nuczyć?? czy jakiś program do tej wizualizacji wykorzystywałeś?? domek pierwsza klasa. Mam pytanie tylko o rynny i okna (jaki producent i kolor??) dzięki i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.08.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 że też się chce tej Twojej biednej Myszce jeszcze makiety robić .... niech już idzie dzidziusia oddawać na świat , bo codziennie tu zaglądam zniecierpliwiona ....i nic ... a co do makiet - mnie bardzo pomógł program do wizualizacji w 3d ....jakiś tam miałam ...badziewiasty bo badziewiasty , ale jak małż w nim projekt odpierniczył z meblami włącznie i se wewnatrz tej mojej wirtualnej Zośki połaziłam to się okazało , ze pod schodami koniecznie musi byc spiżarka bo aż się prosi a salon wcale nie jest taki duży jaki sie wydawał i z mebli to tam wlezie jedynie wypoczynek przydatne te programy sa - tak powiem ...warto sie czasem pobawic , u mnie wyobraźni przestrzennej niet , więc mnie bardzo pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts