mateos2 26.10.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witam mam problem, moj architekt stwierdzil ze moja WZ nie pozwala na zabudowe szeregowa domu .... nie wiem co o tym sadzic, bo mi sie wydawalo ze jasno wynika z WZki oraz otoczenia ze tam sa tylko dzialki na szeregowki i blizniaki (w poprzednim planie zagospodarowania tak bylo) ponizej fragmenty WZki i projekt nowego planu zagosp. ktory zaczeli opracowywac linia wewnetrzna w dzialce jest opisana jako "nieprzekraczalna linia zabudowy" prosze o wszelkie uwagi http://mateo.ip24.pl/1412.jpg http://mateo.ip24.pl/1413.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 26.10.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 a masz jakiś tekst WZki albo planu?Moim zdaniem z rysunków wynika jakby miało to być pod zabudowę szeregową - Twoja działka rozpoczyna szereg, a wielkość pozostałych działek raczej nie pozwala na zabudowę wolnostojącą. może architekt myli nieprzekraczalną z obowiązującą linią zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateos2 26.10.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 w tresci jest tylko ze nieprzekraczalna linia zabudowy przebiega o 4 m "od dolu" i 1,5m od prawej (patrzac na zdjecia) nie ma nic o zabudowie szeregowej czy innego sformulowania zastanawiam sie czy skladajac wniosek o pozwolenie nie ubija mi od razu z powodu przekroczenia minimalnej odleglosci od sasiada ew moge poczekac az sasiad obok odbierze WZ (za 2 miesiace) i powolujac sie na niego wnioskowac o doklejenie sie do niego (on nie ma wyjscia - musi sie do granicy dokleic - dzialka szer 11m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 26.10.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 w treści WZ powinien być zapis o możliwości budowy w granicy i układzie szeregowym.Przejdź się po prostu do urzędu i spytaj czy nie odrzucą Ci projektu.Ewentualnie proś o zmianę WZki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateos2 26.10.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 w treści WZ powinien być zapis o możliwości budowy w granicy i układzie szeregowym. Przejdź się po prostu do urzędu i spytaj czy nie odrzucą Ci projektu. Ewentualnie proś o zmianę WZki. WZ musze przepisac na siebie tak czy siak ew czy wystepowac o aneks do WZ czy o zmiane bo zmiana niestety moze trwac jak wydanie - rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 04.11.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 w treści WZ powinien być zapis o możliwości budowy w granicy i układzie szeregowym. Przejdź się po prostu do urzędu i spytaj czy nie odrzucą Ci projektu. Ewentualnie proś o zmianę WZki. dokładnie tak. sprawdź, jaka jest sentencja decyzji (drugi akapit, np. po wstępie "ustalam warunki zabudowy dla inwestycji polegającej na..."). czy mówi o zabudowie jednorodzinnej wolnostojącej, czy szeregowej, czy bliźniaczej. może wszystko jest w porządku... przeczytaj uważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts