starki 26.10.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witam Mam dwa pytanie do uzytkownikow i specow od rekupratorow. 1) Czy filtry klasy EU4 lub EU7 sa w stanie zatrzymac zapachy dymu z komina sasiada? Chodzi o przypadek, ze np. sasiad zacznie palic w piecu jakims swinstwem (smieci, albo lisie na podworku) i jak bedzie dzialal rekuperator to czy wszystkie zapachy wciagnie do domu czy filtry tez zatrzymaja zapach dymu? Jak radzicie sobie z takim problemem? 2) Jaka jest strata cisnienia na skrzynce rozpreznej (jedno wejscie 160, 8 wyjsc 100) ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.10.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Ad 1Nie są w stanie. Zapachy mogą zatrzymywać (absorbować) złoża ze specjalnego węgla aktywowanego. Możesz próbować skelcić taki filtr np z filtrów okapowych.Ad2Nie wiem. Ale pewnie niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 29.03.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Czy posiadając wentylację mechaniczną zauwazyliścue w kończacym się sezonie grzewczym aby czuć było na nawiewach zapach spalin z kominków lub kotła sąsiada, ktory pali nie daj Boze śmieciami albo dopuszcza do dużego zadymienia spalin np. przez duszenie spalania zmniejszeniem dopływu powietrza ?Obawiam sie zapachu który teraz czasem czuje uchylając bardziej okno..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 29.03.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 U mnie nic nie czuc,a pala wokol,nic nie smierdzialo,podobnie wew. smazac rybke,smrodki z kibelka,nigdzie nie wylaza,moze i sie mieszaja,ale ich nie ma w domu...W ogole ludzie z zew. czuja roznice,komfort po nocy zwlaszcza....Filtry okresowo czyszcze mechanicznie,potem je wymieniam...Polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts