Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DO NAUCZYCIELI I NIE TYLKO

Kasiaa29

Recommended Posts

Urodzilam sie w obszarpanych dzinsach i w obszrpanych dzinsach umre .. do

tego funky but...... :D :D :D :D

Do pracy nosze dzinsy mniej obszarpane. Jakis problem ? :D :D :D :D

I zadna zmora nie zmusi mnie do ubierania sie inaczej ( nie prasuje sie bluzek nawet tych z zabotem i koszul w kratke - maja byc jlekko jak psu z gardla - taki sznyt ) :D :D :D :D :D

Troche luzu....... :D :D :D :D

• Odpowiedzi 639
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sloma z butow to wystaje tym, ktorzy nie ucza swoich dzieci mowic " prosze, dziekuje, przepraszam".

I maja za zle szkole, ze jest zamknieta w swieta, a nauczycielom, ze maja przerwe wakacyjna......

Chcesz cos wiedziec o przywilejach to popatrz co sie dzieje w firmach, jak tworzy sie nowe wydzialy ( np nagle z 2 robi sie 3 ) bo potrzebny stolek dla syna dyrektora ktory akurat skonczyl studia i nic nie umie........

Chyba zeby odwrocic uwage gawiedzi od tego co istotne napuszcza sie to z glosna nagonka i na nauczycieli.....

Ilu probowalo zdobyc dodatkowe fundusze, zorganizowac dodatkowe zajecia, zmobilizowac innych rodzicow do dzialania ( to juz wyzsza szkola jazdy - jak tlumaczysz rodakowi , ze ma cos zrobic po pracy dla szkoly albo klasy, posrednio przeciez dla swojego dziecka to dostaje charakterystycznego, zdumionego wyrazu twarzy i wybalusz oczu - szczegolnie faceci, choc w koncu jak juz sie czegos podejma to to zrobia - baby beda stac w kacie i krytykowac - takie mam generalne odczucie 8) po dwuletniej dzialalnosci spolecznej w szkole jako rodzic ), zorganizowac bezpieczna impreze w szkole ( wcale nielatwe ) . 8)

Wieczne pretensje o wszystko do wszystkich a juz szczegolnie do nauczycieli .

Ja próbuję ale daję za wygraną. Jak w szkole powiedziałam nauczycielom i dyrekcji że fajnie byłoby zorganizować to czy tamto to powiedzieli żebym poszukała takiej szkoły, w której to jest najlepiej prywatnej.

Dyrektorka stosuje różne techniki manipulacyjne - na różne zarzuty i wnioski reaguje zagadując, gadając tak długo nie na temat że spotkanie się kończy i wszyscy idą do domu ... Nie jest mile widziane żeby włączać się w życie szkoly - bo są różne nadużycia, różne małe grzeszki po co ktoś ma grzebać.

Mogłabym wiele napisać ale po prostu się boję - niestety wszystko odbija się na dzieciach.

Ach, co polscy nowobagaccy. ( na kreche )......w NY od razu ich poznac po specyficznym sposobie ubioru - cos pomiedzy ostatnia okladka Twojego Stylu i Brit Spears ...

a faceci maja dziwne buty i taszcza ostentacyjnie w dloni kamera lub aparat fotograficzny n a j n o w s ze j generacji.......zeby nie bylo ze sa zapoznieni w rozwoju cywilizacyjnym :lol: :lol: :lol: :lol:

Wszyscy sie usmiechaja pod nosem a czarni maja ucieche........ :D :D :D :D

Oooo, nasze Ty żeńskie wcielenie mądrości, skarbnico wiedzy i gustu dobrego, teraz powinnas zacząć wklejać zdjęcia swoich szaf i ciuchów, aby nas, maluczkich, uświadomić, do jakiego niedościgłego wzoru powinniśmy dążyć. :D :lol:

DOMPODSOSNAMI :D Lubię Cię :D

Sloma z butow to wystaje tym, ktorzy nie ucza swoich dzieci mowic " prosze, dziekuje, przepraszam".

I maja za zle szkole, ze jest zamknieta w swieta, a nauczycielom, ze maja przerwe wakacyjna......

Chcesz cos wiedziec o przywilejach to popatrz co sie dzieje w firmach, jak tworzy sie nowe wydzialy ( np nagle z 2 robi sie 3 ) bo potrzebny stolek dla syna dyrektora ktory akurat skonczyl studia i nic nie umie........

Chyba zeby odwrocic uwage gawiedzi od tego co istotne napuszcza sie to z glosna nagonka i na nauczycieli.....

poniedziałek 10 listopada to faktycznie u nas święto narodowe i jednocześnie kościelne.......

Oj Paty - naprawdę przesadzasz - jeśli rzeczywiście masz taki wielki problem z tym odrobionym przez szkoły dniem 10 listopada, to dawaj te Twoje dzieciaki do mojej szkoły - my pracujemy, (ale TYLKO DLATEGO, ze pracujemy też w każdą sobotę i niedzielę - szkoły zaoczne, kursy... i nie byloby jak odrobić :) ) Zaopiekuję się Twoimi dziećmi zupełnie bezinteresownie :)

poniedziałek 10 listopada to faktycznie u nas święto narodowe i jednocześnie kościelne.......

polecam lekturę "kalendarza szkolnego", 18 godzin pracy tygodniowo, to mały pikuś w stosunku do ilości dni wolnych.

Ale nie czepiajmy się my mamy 26 dni urlopu :wink:

...

polecam lekturę "kalendarza szkolnego", 18 godzin pracy tygodniowo, to mały pikuś w stosunku do ilości dni wolnych.

Macie , macie i oczywiscie wzorowo pracujecie ani jednej chwili z pracowitego roboczego dnia nie odpuszczając na kawki, zakupy, pogawędki,wielogodzinne śledzenie netu w godzinach pracy....Wszystkie inne grupy zawodowe to idealni, karni, przepracowani, zdyscyplinwani pracownicy, tylko te zakały społeczczeńswa - NAUCZYCIELE. Zabrać im wszelkie przywileje, przerwy skrócić z 5 do 2 minut, zabrać wynagodzenie za czas, kiedy to dzieci wypoczywają na wakacjach, feriach....Po godzinach lekcyjnych, kiedy to przepracowane dzieci wracają do domu - kazać im posprzątać szkołę, pomalować sale, żeby w głowach im sie nie poprzewracało. Po obowiązkwych 8 godzinach w robocie - marsz na zajęcia dodatkowe, na zebrania, na wycieczki... A co "ornung" musi być - 8 godzin w robocie OBOWIĄZKOWO, a potem misja. Będzie dobrze?

To nie do końca rozumiem - wjednym miejscu narzekania, że dzieci są za bardzo obciążone nauką, w innym narzekania, że mają wolne. Nie zawsze, jak dzieci nie idą do szkoły nauczyciele mają wolne.

10 listopada w szkołach się odpracowuje, ale - jak już zresztą było pisane - banki mają wolne, np.

AnSi widzę, ze jednocześnie pisałyśmy :wink:

...

Macie , macie i oczywiscie wzorowo pracujecie ani jednej chwili z pracowitego roboczego dnia nie odpuszczając na kawki, zakupy, pogawędki,wielogodzinne śledzenie netu w godzinach pracy....Wszystkie inne grupy zawodowe to idealni, karni, przepracowani, zdyscyplinwani pracownicy, tylko te zakały społeczczeńswa - NAUCZYCIELE. Zabrać im wszelkie przywileje, przerwy skrócić z 5 do 2 minut, zabrać wynagodzenie za czas, kiedy to dzieci wypoczywają na wakacjach, feriach....Po godzinach lekcyjnych, kiedy to przepracowane dzieci wracają do domu - kazać im posprzątać szkołę, pomalować sale, żeby w głowach im sie nie poprzewracało. Po obowiązkwych 8 godzinach w robocie - marsz na zajęcia dodatkowe, na zebrania, na wycieczki... A co "ornung" musi być - 8 godzin w robocie OBOWIĄZKOWO, a potem misja. Będzie dobrze?

Proszę o przeczytanie mojego wcześniejszego posta, a wtedy wszystko się rozjaśni.

A malowanie sal w wakacje, przerabiałam :D

Macie , macie i oczywiscie wzorowo pracujecie ani jednej chwili z pracowitego roboczego dnia nie odpuszczając na kawki, zakupy, pogawędki,wielogodzinne śledzenie netu w godzinach pracy....

nic.. nigdy.. jakbys o mnie pisala AnSi ;)

wypisz wymaluj :D

wpadnij w koncu na kawe do K - ja sie wczesniej z roboty urwe -

to i jakiegos ciasta napieke :D

znaczy urlop wezme - a potem odpracuje jeszcze ;)

AnSi - i nie bierz do serca :)

...

Macie , macie i oczywiscie wzorowo pracujecie ani jednej chwili z pracowitego roboczego dnia nie odpuszczając na kawki, zakupy, pogawędki,wielogodzinne śledzenie netu w godzinach pracy....Wszystkie inne grupy zawodowe to idealni, karni, przepracowani, zdyscyplinwani pracownicy, tylko te zakały społeczczeńswa - NAUCZYCIELE.

Proszę o przeczytanie mojego wcześniejszego posta, a wtedy wszystko się rozjaśni.

A możesz go sama zacytować, tego posta? Tak jak Tobie się nie chce zrozumieć co znaczy 18-godzinne pensum (a nie ilość godzin pracy), tak mnie się nie chce szukać sensu w innych Twoich postach. 8)

Ciekawe zjawisko to jest - w dni robocze, zwłaszcza w poniedziałki i wtorki w godzinach pracy forum w szwach pęka, a w weekendy pustkami świeci... Ale oni na pewno wszyscy z domu w tygodniu tak piszą, na pewno.... Nie z pracy i na koszt nasz, czyli podatników, skądże... Na pewno pracują ile sił i ponad to dla chwały swojego kraju i pożytku społeczeństwa... Interesantów załatwiają zawsze bardzo uprzejmie i fachowo. Pomagają interesantom, bo przecież powinni tak robić. Odnoszą się do ludzi z szacunkiem i są kompetentni. I tak dalej. Zmienimy teraz troszkę target? Pojeździmy po tej reszcie? Ja tam chętnie. Policzymy, w jakich godzinach i ile postów piszą te pracusie, oburzone naszym nieróbstwem? 8)

Nie wiem, jak można kogoś tak niesprawiedliwie i w czambuł osądzać, bzdury o 18 godzinach gadać, skoro samemu się nie jest w porządku i wiele osób się bezmyślnymi decyzjami i zachowaniami skrzywdziło - jak to urzędnicy, wszyscy oni tacy. 8)

DOMPODSOSNAMI :D Lubię Cię :D

:D

Zosiu - wzorze Ty moj niedoscigniony, wpadne, wpadne, niech no tylko troche sie ogarne :) Serniczek moze byc....dla Selima, bo ja na droge diety wkroczyla bylam :) Ja do swojego K. tez zzapraszam - moze zmowimy sie w okolojedenastolistopadowy weekend - jakos tak nadprogramowe wolne powstało :) Tylko nie wiem, czy u Ciebie tez :-?

Oj Paty - naprawdę przesadzasz - jeśli rzeczywiście masz taki wielki problem z tym odrobionym przez szkoły dniem 10 listopada, to dawaj te Twoje dzieciaki do mojej szkoły - my pracujemy, (ale TYLKO DLATEGO, ze pracujemy też w każdą sobotę i niedzielę - szkoły zaoczne, kursy... i nie byloby jak odrobić :) ) Zaopiekuję się Twoimi dziećmi zupełnie bezinteresownie :)

anSi ..........nie denerwujta sie kobito :wink: piszę i pisze bo mnie cholera tłucze na te sztucznie tworzone długie łikendy, rozumiem jak święto wypada w sobotę lub niedzielę i DOSTAJE się za to wolny dzień---------tak jest w przypadku ! listopada ( w tym roku sobota) ale nie rozumiem tego sobotniego odrabiania tylko po to żeby sztucznie przedłużać wolne............a w tym przoduje budżetówka ( szkoła) i nie zastanawia się co z bachorami mają zrobić rodzice co wolnego nie mają............i tyle ........ :lol:

...

Macie , macie i oczywiscie wzorowo pracujecie ani jednej chwili z pracowitego roboczego dnia nie odpuszczając na kawki, zakupy, pogawędki,wielogodzinne śledzenie netu w godzinach pracy....Wszystkie inne grupy zawodowe to idealni, karni, przepracowani, zdyscyplinwani pracownicy, tylko te zakały społeczczeńswa - NAUCZYCIELE.

A możesz go sama zacytować, tego posta? Tak jak Tobie się nie chce zrozumieć co znaczy 18-godzinne pensum (a nie ilość godzin pracy), tak mnie się nie chce szukać sensu w innych Twoich postach. 8)

Ciekawe zjawisko to jest - w dni robocze, zwłaszcza w poniedziałki i wtorki w godzinach pracy forum w szwach pęka, a w weekendy pustkami świeci... Ale oni na pewno wszyscy z domu w tygodniu tak piszą, na pewno.... Nie z pracy i na koszt nasz, czyli podatników, skądże... Na pewno pracują ile sił i ponad to dla chwały swojego kraju i pożytku społeczeństwa... Interesantów załatwiają zawsze bardzo uprzejmie i fachowo. Pomagają interesantom, bo przecież powinni tak robić. Odnoszą się do ludzi z szacunkiem i są kompetentni. I tak dalej. Zmienimy teraz troszkę target? Pojeździmy po tej reszcie? Ja tam chętnie. Policzymy, w jakich godzinach i ile postów piszą te pracusie, oburzone naszym nieróbstwem? 8)

Nie wiem, jak można kogoś tak niesprawiedliwie i w czambuł osądzać, bzdury o 18 godzinach gadać, skoro samemu się nie jest w porządku i wiele osób się bezmyślnymi decyzjami i zachowaniami skrzywdziło - jak to urzędnicy, wszyscy oni tacy. 8)

Str.3 - ja tylko porównałam dwa etaty w szkolnictwie specjalnym , nie odnosiłam się do urzędników i nigdy nie twierdziłam, że są "nienaganni", lecz starałam sie zwrócic uwagę (choć jakoś mi się nie udało - ciekawe dlaczego ?) na fakt, że etaty nauczycielskie są uprzywilejowane - w tym konkretnym przypadku.

I nie wiem skąd wniosek, iż kogoś osądzam, jednocześnie zarzucając ,że nie jestem w porzadku.

I dla Twojej wiadomości - nie jestem (już) urzędniczką. :D