kaśka maciej 06.11.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nauczyciela obowiązuje 40-to godzinny tydzień pracy, z czego minimalne pensum to 18h dydaktycznych, czyli po prostu nauczanie. Reszta to czas na papirologię, która w szkole ma się doskonale i wydaje mi się, że niedługo będziemy pisać : "Procedurę wyjścia do kibla na siku" i "Procedurę wyjścia do kibla na drugie danie" tudzież inne równie durne nikomu niepotrzebne papiery Nie będę tu się powtarzać za innymi forumowiczami, że sprawdziany, wywiadówki, konferencje, bla bla blaaaaa, bo to może trudne dla wprawnego nauczyciela nie jest, ale zajmuje czas. Ponieważ w swojej sali mam komputer, który sobie sama z domu przyniosłam, to każdą wolną chwilę pracuję w swojej sali, zeby nie musieć taszczyć roboty do domu, bo w domu mam dom. Niestety, z mojej sali korzystają tez inni nauczyciele i czasem zabieram robotę do domu O pensjach się nie wypowiadam, bo sa tak żałosne, że brak słów. Nagrody i dodatki motywacyjne nie sa przyznawane wg zasług tylko wg dyrektorskiego klucza. A nieliczne wyjątki od tej reguły są po prostu dla zmylenia przeciwnika. Z doświadczenia znam. A do tego polityka władz, która chce szkłem dupę utrzeć i oszczędza przede wszystkim na szkolnictwie. To się kiedyś taką czkawką odbije, że łooooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.11.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nic z tego. Jestem zwolennikiem grubej kreski. Poza tym w nosie mam skad ktos pisze i o jakiej porze.Jasne, tylko niech mi taki ktoś nie mówi, że ja jako nauczyciel to nic kompletnie nie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.11.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nic z tego. Jestem zwolennikiem grubej kreski. Poza tym w nosie mam skad ktos pisze i o jakiej porze.Jasne, tylko niech mi taki ktoś nie mówi, że ja jako nauczyciel to nic kompletnie nie robię Ja Ciebie nie znam , wiec nic nie mowie. Uwazaj jednak na DPS , bo jeszcze sprawdzi o ktorej pisujesz na forum ...... i zostaniesz obibokiem albo i nie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 06.11.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nauczyciela obowiązuje 40-to godzinny tydzień pracy, z czego minimalne pensum to 18h dydaktycznych, czyli po prostu nauczanie. Reszta to czas na papirologię, która w szkole ma się doskonale i wydaje mi się, że niedługo będziemy pisać : "Procedurę wyjścia do kibla na siku" i "Procedurę wyjścia do kibla na drugie danie" tudzież inne równie durne nikomu niepotrzebne papiery Nie będę tu się powtarzać za innymi forumowiczami, że sprawdziany, wywiadówki, konferencje, bla bla blaaaaa, bo to może trudne dla wprawnego nauczyciela nie jest, ale zajmuje czas. Ponieważ w swojej sali mam komputer, który sobie sama z domu przyniosłam, to każdą wolną chwilę pracuję w swojej sali, zeby nie musieć taszczyć roboty do domu, bo w domu mam dom. Niestety, z mojej sali korzystają tez inni nauczyciele i czasem zabieram robotę do domu O pensjach się nie wypowiadam, bo sa tak żałosne, że brak słów. Nagrody i dodatki motywacyjne nie sa przyznawane wg zasług tylko wg dyrektorskiego klucza. A nieliczne wyjątki od tej reguły są po prostu dla zmylenia przeciwnika. Z doświadczenia znam. A do tego polityka władz, która chce szkłem dupę utrzeć i oszczędza przede wszystkim na szkolnictwie. To się kiedyś taką czkawką odbije, że łooooooooooo Na poparcie: cytat z Karty Nauczyciela: Art. 42. 1. Czas pracy nauczyciela zatrudnionego w pełnym wymiarze zajęć nie może przekraczać 40 godzin na tydzień. 2. W ramach czasu pracy, o którym mowa w ust. 1, oraz ustalonego wynagrodzenia nauczyciel obowiązany jest realizować: 1) zajęcia dydaktyczne, wychowawcze i opiekuńcze, prowadzone bezpośrednio z uczniami lub wychowankami albo na ich rzecz, w wymiarze określonym w ust. 3 lub ustalonym na podstawie ust. 4a albo ust. 7; - TO JEST TO SŁAWNE 18 GODZIN 2) inne czynności i zajęcia wynikające z zadań statutowych szkoły, ze szczególnym uwzględnieniem zajęć opiekuńczych i wychowawczych wynikających z potrzeb i zainteresowań uczniów; 3) zajęcia i czynności związane z przygotowaniem się do zajęć, samokształceniem i doskonaleniem zawodowym. Chyba jasno z tego wynika, że czas pracy nauczyciela to zdecydowanie więcej niż 18 godzin. Tyle tylko, że nie wszyscy to wiedzą albo nie chcą przyjąć do wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.11.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No bo nie ma to jak szurnac nauczycielowi .......przywalic mu z plaskacza. No a w Polsce to taki standard - ale prezydentem US zostal wlasnie nauczyciel akademicki, wykladowca prawa konstytucyjnego niejaki Barack Obama Yesssss nauczyciele gora !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.11.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Kryzys i taki prezydent.Nieszczescia chodza parami.No ale sami sobie wybrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.11.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Kryzys to zostal spowodowany przez d w i e wojny nie do wygrania ( Irak i Afganistan ) i naszych wsoanialych bankowcow i CEO a nie przez nauczycieli i Baracka Obame ! ! No i te gadki o ' wolnym rynku " ...." na dole, na dole to butelka wodki i czarny chleb na stole ' a na gorze to sie wykupia za nasze podatki, sku.wysyny. Te banki co udzielaly tak tych pozyczek bez pokrycia powinny pasc na morde a nie teraz wykupuja ich ' zle pozyczki' ( bad loans ). I jak bieda to po ratunek do nauczyciela czyli Baracka zeby wyciagal nas z tego g.wna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.11.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 I jak bieda to po ratunek do nauczyciela czyli Baracka zeby wyciagal nas z tego g.wna. Czarno to widze. A wlasciwie to dlaczego nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.11.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 A bo nazywa sie to global economy - co, nie przekonywali , ze to dobre ???? Jak US dostalo zapalenia oskrzeli to reszta bedzie sie grzebac ze smiertelnym zapaleniem pluc. Jak w latach 30ych w US bylo 25% bezrobocie w Polsce bylo 40 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.11.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nic z tego. Jestem zwolennikiem grubej kreski. Poza tym w nosie mam skad ktos pisze i o jakiej porze.Jasne, tylko niech mi taki ktoś nie mówi, że ja jako nauczyciel to nic kompletnie nie robię Ja Ciebie nie znam , wiec nic nie mowie. Uwazaj jednak na DPS , bo jeszcze sprawdzi o ktorej pisujesz na forum ...... i zostaniesz obibokiem albo i nie Pozdrawiam depesia to pierwszy obibok przecież albo w sumie nieee, ja jestem pierwszy bo nie pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.11.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Zobaczymy Jak na razie lecza sie tylko objawowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.11.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ale nie warcza na nauczycieli...........zreszta......kazda prace mozna wyslac do Chin, ale akurat pracy nauczyciela nie za bardzo.....wiec rozumiesz teraz czemu nauczycielskie zwiazki zawodowe sa silne....... wolny rynek tym steruje Poza tym w y c h o w u j e dom .....szkola moze pomoc ( chociaz nawet tego rodzice nie sa w stanie zrozumiec zarzucajac szkole i nauczycieli irracjinalnymi pretensjami ) , ale za wychowanie odpowiedzilani sa rodzice. Tej odpowiedzialnosci rodzice w Polsce probuja sie wyzbyc......niestety, nie da sie zmienia sie technika i ekonomiczni guru ale akurat to pozostaje niezmienne. Jak sobie wychowasz tak bedziesz miec - na nic sie zdadza pretensje do calego swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.11.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jakies 1100- 1200 zł na rękę. ? Paulko, BINGO. Po na niesieniu poprawek (w decyzji sa trzy błędy obniżajace, nieznacznie, przyznawana emeryturę) powinno być na rękę 1148 zł. Nagrodę wręczę(?) przy najbliższej okazji. Heh...No to na emeryturce Kanary i inne "Riviery"?, co Zgadłam, bo moja teściowa jest emerytowanym dyrektorem przedszkola. Przeszła na emeryturę 6-7 lat temu i dostaje....całe 1000 zł z groszami(wykłócone z ZUS-em, bo wyliczyli jej 900 z kawałkiem) Wesołe jest życie staruszka... Trzeba sobie było bogatego męża szukac, cholera... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.11.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jak widze na jakich emeryturach sa w Polsce nauczyciele to sie noz w kieszeni sam otwiera....ale przy przejsciu na euro jeszcze straca .... ok 300 zlotych czy nawet wiecej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.11.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jako pomysłodawca zostaniesz szefem komisji lustracyjnej. Nic z tego. Jestem zwolennikiem grubej kreski. Poza tym w nosie mam skad ktos pisze i o jakiej porze. Oburzająca niekonsekwencja i wycofywanie się z własnych propozycji. Co do obiboków, to jestem w jednym stronnictwie z Kaśką, w razie czego będziemy się razem byczyć i obijać. Śmiejąc się w kułak z niedouków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 07.11.2008 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No bo nie ma to jak szurnac nauczycielowi .......przywalic mu z plaskacza. No a w Polsce to taki standard - ale prezydentem US zostal wlasnie nauczyciel akademicki, wykladowca prawa konstytucyjnego niejaki Barack Obama Yesssss nauczyciele gora !!!! Zamiast do polityki, to ci nauczyciele powinni sie wziac do pracy u podstaw, bo potem takie okazy przydają chwały temu fascynujacemu niewatpliwie krajowi http://deser.pl/deser/1,83454,5892613,Sarah_Palin_nie_wiedziala__ze_Afryka_to_kontynent.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 07.11.2008 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Jakies 1100- 1200 zł na rękę. ? Paulko, BINGO. Po na niesieniu poprawek (w decyzji sa trzy błędy obniżajace, nieznacznie, przyznawana emeryturę) powinno być na rękę 1148 zł. Nagrodę wręczę(?) przy najbliższej okazji. Heh...No to na emeryturce Kanary i inne "Riviery"?, co Zgadłam, bo moja teściowa jest emerytowanym dyrektorem przedszkola. Przeszłana emeryturę 6-7 lat temu i dostaje....całe 1000 zł z groszami(wykłucone z ZUS-em, bo wyliczyli jej 900 z kawałkiem) Wesołe jest życie staruszka... Trzeba sobie było bogatego męża szukac, cholera... ! Albo zostać nauczycielem akademickim - 70 lat na karku, zero publikacji od 10 lat lub dopisanie przez ambitnego doktorka, ktoremu trzeba znanego nazwiska, kilka godzin etatu, kilka etatów i kilka tysiecy z każdego co miesiąc. Nieomal dozywotnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.11.2008 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kolejny napyszcz. Chyba dotarlo, ze Sarah Palin przegrala z nauczycielem ... wykladowca prawa konstytucyjnego......w Polsce nie do po - my- sle- nia. Nauczycielami sie pogardza, dobrze, ze nie bije jak w komunistycznych Chinach - za Mao tez chetnie napuszczano uczniow i rodzicow na nauczycieli .... Tak to w Polsce wyglada - technika zach, myslenie - wsch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 07.11.2008 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Tak to w Polsce wyglada - technika zach, myslenie - wsch Mam nadzieje ze to żart..niewybredny ale jednak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2008 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kolejny napyszcz. Chyba dotarlo, ze Sarah Palin przegrala z nauczycielem ... wykladowca prawa konstytucyjnego......w Polsce nie do po - my- sle- nia. To ta pani kandydowała na urząd prezydenta ?? Kiedys w Polsce wygrał elektryk min. z prawnikiem W US nie do po - my- sle- nia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts