lump praski 07.11.2008 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No tak....to jest jak sie nie wie o czym sie pisze. Albo nie sluchalo nauczycieli........poniewaz Johm McCain jest po czterech operacjach na raka ( w tym melanoma ) i ma 72 lata istniala realna mozliwosc, ze w razie gdyby zostal wybrany prezydentem a poczul zle, Palin zostalaby pierwsza w historii US kobieta na stanowiskku prezydenta . I zwierzchnikiem sil zbrojnych przy okazji. I dlatego jej umiejetnosci i wiedza budzily tyle kontrowersji - bo z zalozenia to vice prezydent ma malo do powiedzenia - okresla to Konstytucja . Tak, a z tym elektrykiem to Polacy sie bujaja juz cos ponad 20 lat ( jego wypowiedzi sa nawet mocno ponizej Palin) .....w porywach swieza krew w polityce to Komorowski lub Pawlak Swiat sie zmienia, ale w Polsce wszystko bez zmian. Taki skansen polityczno-spoleczny W zamian za to mozna powrzeszczen na nauczycieli i ktorzy robia za scape goat bo lekarze sie nie dali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 07.11.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 http://biznes.onet.pl/1,12,11,49963722,134711334,5756173,0,forum2.html nie zebym uwazał tak samo ale prawda zapewne jak zwykle lezy po srodku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 07.11.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kolejny napyszcz. Chyba dotarlo, ze Sarah Palin przegrala z nauczycielem ... wykladowca prawa konstytucyjnego......w Polsce nie do po - my- sle- nia. Nauczycielami sie pogardza, dobrze, ze nie bije jak w komunistycznych Chinach - za Mao tez chetnie napuszczano uczniow i rodzicow na nauczycieli .... Tak to w Polsce wyglada - technika zach, myslenie - wsch. Zaczynasz "palinizować" rzeczywistość W polsce Donald Tusk przegrał z nauczycielem akademickim Uniwersytetu Gdańskiego... doktorem habilitowanym... Lechem Aleksandrem Kaczyńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kolejny napyszcz. Chyba dotarlo, ze Sarah Palin przegrala z nauczycielem ... wykladowca prawa konstytucyjnego......w Polsce nie do po - my- sle- nia. Nauczycielami sie pogardza, dobrze, ze nie bije jak w komunistycznych Chinach - za Mao tez chetnie napuszczano uczniow i rodzicow na nauczycieli .... Tak to w Polsce wyglada - technika zach, myslenie - wsch. Zaczynasz "palinizować" rzeczywistość W polsce Donald Tusk przegrał z nauczycielem akademickim Uniwersytetu Gdańskiego... doktorem habilitowanym... Lechem Aleksandrem Kaczyńskim I teraz wstyd mi przed swiatem - takim nauczycielom mówię stanowcze NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No to swietnie, ze jest tak swietnie........a nawet jeszcze lepiej kazdego dnia. A co to znaczy " palinizowac " ? :D Co przez to rozumiesz ? Nagonka na nauczycieli w Polsce jest faktem......sprowadza sie pewno do tego, ze w poglebiajacym sie kryzysie rzad mysli jakby tu przestac nauczycielom placic .. i jest to sluszne podejscie....niech pracuja za miske kaszy lub zupy ( z wkladka miesna - ale tylko 3 razy w tygodniu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 07.11.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Jejq, co za demagogia Miotasz sie tak, bo ci wstyd, że zostałas z lekka przyszpilona w kwestii daleko idącej indolencji w temacie, w którym wypowiadasz się jak wyrocznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 07.11.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Miotasz sie tak, bo ci wstyd, że zostałas z lekka przyszpilona w kwestii daleko idącej indolencji w temacie, w którym wypowiadasz się jak wyrocznia? nieeeeeee, wstyd chyba nie... miotanie się lumpa po tematach, w których wyżej wzmiankowaną indolencję wykazuje wciąż jeszcze Cię dziwi? Naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.11.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No co z ta " palinizacja " profesorze ? ? ? ? O, Santa Cleopatra, to ten od poezji.............ratuj sie kto moze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No co z ta " palinizacja " profesorze ? ? ? ? Lumpie, Ty jaja sobie robisz, , co nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.11.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Nie, bo zostalam przyszpilona w kwestii daleko idacej indolencji w zakresie palinizacji ...... wstyd mi ale to tak, ze nie zostalo mi juz nic oprocz mozliwosci wypowiedzenia sie autorytatywnie na temat nagrobkow. Niestety, tam z kolei wlaczyla sie karuzela z poetami. Mam ciezkie zycie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.11.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wiecie co, tak sobie z przykrością czytam te wszystkie komentarze i tu i na innych forach o nauczycielach nierobach, miernotach, o tym , że nikt z Was nie spotkał w czasie swojej, swoich rodziców, swoich dzieci edukacji żadnego wykraczającego poza poziom owej miernoty PRAWDZIWEGO nauczyciela, a jesli już to tyko na palcach jednej ręki policzyć - więc tak, jakby ich nie bylo. Gdy tak czytam te wszystkie nieprawdziwe, ale jakże nośne medialnie informacje o naszych godzinach pracy, naszym wolnym, wycieczkach na Wasz - rodziców, rzetelnych pracowników -nie-nauczycieli - koszt, o prezentach, które rzekomo wagonami wywozimy ze szkół itp,. itd. to myślę sobie, ze może ta zinstytucjonalizowana szkoła polska w ogóle nie jest potrzebna, może tak wrócić do domowego nauczania, a guwernerów zza granicy sprowadzić - jak to dawniej w Polsce bywało? Ile mniej kłopotów by było, bezcelowo wydanych pieniędzy, ile mniej frustratów w społeczeństwie, ile mniej bezinteresownej złośliwości i niemal chorobliwej zazdrości i nienawiści w narodzie by było. Ja jestem za. Ciągle tłumaczyć, że koń jest inny niż każdy widzi nie zamierzam, I tylko taka jedna rzecz mnie ciągle niepokoi, kto wtedy zająłby się moimi słuchaczami narkomanami, kryminalistami, sierotami społecznymi, młodocianymi matkami, wyrzuconymi poza nawias.... A może jednak to nie mój problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Mam ciezkie zycie . Biedactwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 07.11.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wiecie co, tak sobie z przykrością czytam te wszystkie komentarze i tu i na innych forach o nauczycielach nierobach, miernotach, o tym , że nikt z Was nie spotkał w czasie swojej, swoich rodziców..... Bo to moja droga skutek niewłasciwego kanonu lektur jest Naczytali się ludziska Żeromskiego to i kryteriami stali się Judym and Bozowska /pseudo Siłaczka /. Tyle, ze nieJudymów to się ostroznie krytykuje bo to wiadomo, ze do lekarza każdy trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 07.11.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 ... poniewaz Johm McCain jest po czterech operacjach na raka ( w tym melanoma ) i ma 72 lata istniala realna mozliwosc, ze w razie gdyby zostal wybrany prezydentem a poczul zle, Palin zostalaby pierwsza w historii US kobieta na stanowiskku prezydenta . I zwierzchnikiem sil zbrojnych przy okazji. Jeśli to prawda to znaczy, że Obama nieźle wdepnął. Jego kontrkandydat najwyraźniej świadomie nie chciał wygrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.11.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Chcial, chcial........bardzo chcial. Moze az za bardzo - z bogatego domu, z druga bogata zona - wyraznie pogardzal Obama. Chyba uwazal, ze prezydentura mu sie po prostu nalezy.... Jak zaczal napuszczac Palin na Baracka to az Republikanie z Wschodniego Wybrzeza, ktorzy sa bardziej intelektualni i dobrze wyedukowani odmowili mu swojego poparcia. Bo bylo to prymitywne i zenujace...... To bylo dziwne wrazenie patrzec na tego faceta po 70ce , ktory twierdzil, ze jest bohaterem bo spedzil w wiezieniu gdzies w Azji sporo czasu, jak nisko upada...nisko, coraz nizej. Jego kampania oparta byla na rozsiewaniu pomowien, ze Obama bratal sie z terrorystami, jest Arabem i wyznawca islamu....zero na temat poprawy s z ko l ni c t w a, plac nauczycieli, ubezpieczen zdrowotnych, zakonczenia wojen nie do wygrania, kryzysu ekonomicznego...... I przegral. Ale to wlasnie jest wielka przewaga US - z jednej strony jest ciaglosc wladzy wykonawczej z drugiej jakis doplyw swiezej krwi w polityce tez ciagle jest. Takze stosunkowo mlody jak na polityka, wykladowca uniwersytecki, znawca prawa konstytucyjnego zostal w US prezydentem . Bo pokazal, ze nie boi zmierzyc z wyzwaniami i sytuacja .........no a poza tym, jest d o b r z e wyksztalcony .... Nauczyciele wszystkich krajow - laczcie sie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 07.11.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wiecie co, tak sobie z przykrością czytam te wszystkie komentarze i tu i na innych forach o nauczycielach nierobach, miernotach, o tym , że nikt z Was nie spotkał w czasie swojej, swoich rodziców, swoich dzieci edukacji żadnego wykraczającego poza poziom owej miernoty PRAWDZIWEGO nauczyciela, a jesli już to tyko na palcach jednej ręki policzyć - więc tak, jakby ich nie bylo.? E, czemu. Ja spotkałam, pisałam o tym i jeszcze parę innych osób. Z tych, co uczą moje dzieci jestem zadowolona. Z moich własnych...no cóż... matematyków miałam genialnych wręcz A moja matka była nauczycielką o wprost niesamowitych sposobach przekazywania wiedzy, co sprawdziłam na sobie, bo dzięki niej zawsze miałam dobre oceny z matematyki i fizyki, a i na studiach mi pomagała - uczyła przedmiotów zawodowych (elektrotechnika, automatyka). Ja mam wrażenie, że większość narzekań w wątku jest na system. Znaczy - ja na przykłąd narzekam na system, ludzie są jacy są, a system powinien być na tyle mądry, żeby promować lepszych i dyscyplinować gorszych. I tradycyjnie słówko do lumpa - co też robi Miłosz w wątku o cmentarzach? Ano to samo co Barrack w wątku o szkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.11.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Akurat nie przeszkadza mi to ........ Ale podobno nie ma na podwyzki dla nauczycieli ale zeby pozyczyc bankom w Islandii 200 mln jest........bo chyba ktos moze na tej pozyczce dobrze zarobic.. Natomiast na podwyzkach dla nauczycieli zarobic sie nie da......inwestycja w edukacje, mlodziec , przyszlosc - co to kogo w rzadzie obchodzi ........ Latwiej jest napuszczac na nauczycieli i antagonizowac spoleczenstwo ... Brawo, brawo - rzekl starosta - sztuczka taka nie jest prosta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 07.11.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 - co też robi Miłosz w wątku o cmentarzach? Ano to samo co Barrack w wątku o szkole Pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ja mam wrażenie, że większość narzekań w wątku jest na system. Znaczy - ja na przykłąd narzekam na system, ludzie są jacy są, a system powinien być na tyle mądry, żeby promować lepszych i dyscyplinować gorszych. I z tym nie mogę się nie zgodzić to kwintesencja całego wątku. W każdym zawodzie są opierda..acze i wybitne jednostki, a że system jest chory - tego nikt nie neguje. I tej wersji się będę trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.11.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Hmm - ale czytalam co innego - raczej atak frontalny na nauczycieli a nie system - ze zli, niedobrzy,gnebia, kartkowki robia, nie ucza, nie bawia, nie cholubia, nie chca, nie staraja sie, nie niancza, w swieta swietuja , malo pracuja, pieniadze biora - banda obibokow i nierobow jednym slowem . To bylo o nauczycielach a nie o systemie. Jedna nauczycielka nawet to kazala biegac na wuefie. Pod wiatr . A wial wtedy halny . Tak bylo......jak na wojnie, o. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts