iwona305 23.07.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 ja również się zastanawiam na finnerą w kolorze grafitowym Z tego co się orientuję to nie ma FINNERY w kolorze grafitowym. RUUKKI ma tylko cztery kolory tej blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba2001 11.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam ja też będę zamawiał finnere na swój dach, jeśli chodzi o kolor to rzeczywiście na stronie producenta nie ma nic o grafitowym kolorze, ale BAUEN i Domino dach z Mińska Mazowieckiego takie posiadają właśnie jestem po rozmowie z Domino i dostałem dobrą cenę na grafitowy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 15.08.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Zerknąłem na stronę Ruukki i faktycznie tylko 4 kolory w Finnerze , chociaż od jakiegoś czasu grafit jest już w ofercie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona305 20.08.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Kryję swój dach czarną FINNERĄ. Jak na razie jestem bardzo zadowolona z blachy i z ekipy kryjącej. Żadnych problemów przy kryciu idzie bardzo sprawnie mimo, iż słyszałam opinie że trwa to znacznie dłużej niż przy innych blachodachówkach. Świetnie się składa łączeń nie widać. Polecam bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadrosia 27.08.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam!Czy może ktoś z państwa posiada blachodachówkę Ruuki Adamante w kolorze oberżyny? Bardzo prosiłabym o zdjęcia. Kolor jest piękny,ale nie wiem jak prezentuje się na całym budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.08.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam! Czy może ktoś z państwa posiada blachodachówkę Ruuki Adamante w kolorze oberżyny? Bardzo prosiłabym o zdjęcia. Kolor jest piękny,ale nie wiem jak prezentuje się na całym budynku. http://static.e-dach.pl/vcards/products/2204_baza-firm_1_jpg_adamante2.jpg Sam kolor jest piękny.... do wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K_I_K_I 28.08.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam. Ja swój domek budowałem w latach 2000-2002. Dach był kryty w 2002 roku i blacha występowała wtedy pod nazwą Rautaruukki matowa w kolorze jak by to określić ceglastym. Ostatni podczas czyszczenia komina przyglądałem się blasze i nie zauważyłem na niej żadnych niepokojących śladów zużycia. Dodam również że do dzisiaj posiadam jeszcze pasy blachy, które były odcinane i są frygnięte na ziemię i gdzie nie gdzie porysowane i również nie ma na nich żadnych niepokojących objawów (czyt, rdzy). Więc wydaje mi się że blacha jest jak najbardziej godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 28.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Mam Ruukki od dwóch lat Kolor Grafit .Okres może nie za długi ale ciągle wygląda jak nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izydoorek 21.09.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 WitamDołączam do prośby o zdjęcia dachów pokrytych blachodachówką Ruukki Adamante kolor oberżyna. Widziałam dzisiaj arkusz w realu i całkiem nieżle wygląda. CZekam na kosztorys i całkiem możliwe, że za 4 tygodnie dołączę zdjęcie dachu w tym pokryciu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadrosia 21.09.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Witam Dołączam do prośby o zdjęcia dachów pokrytych blachodachówką Ruukki Adamante kolor oberżyna. Widziałam dzisiaj arkusz w realu i całkiem nieżle wygląda. CZekam na kosztorys i całkiem możliwe, że za 4 tygodnie dołączę zdjęcie dachu w tym pokryciu:) Jutro postaram się wrzucić fotki bo kryję właśnie w tym kolorze. Prezentuje się GENIALNIE!!Mi bardzo przypadł do gustu i jestem zadowolona,że go wybrałam. Blachodachówka składa się pięknie,nie widać łączeń,nic nie odstaje. Jestem bardzo zadowolona z wyboru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izydoorek 22.09.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Bardzo proszę o zdjęcia. Ja jestem rozdarta między Ruukki Adamante oberżyna a Ruukki Classic Premium grafit:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izydoorek 25.09.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (edytowane) Witam czy ktoś może pochwalić się dachem adamante w kolorze oberżyny? proszę bardzo o zdjęcia Edytowane 25 Września 2011 przez izydoorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadrosia 07.10.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Mój domek z dachem ruukki adamante kolor oberżyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurodance1990 10.10.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Blacha ADAMANTE w tym kolorze jest CUDOWNA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.10.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) Witam, czy ktoś ma u siebie Ruukki Finnera? Zamierzam położyć właśnie ten model, ponieważ jest w małych modułach a mam bardzo złożony dach. Edytowane 29 Października 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 27.10.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witam. Apropos Ruukki, hciałbym położyć Ruukkiego Monterey Purex. Mam problem w kolorze boe nie wiem czym się różni czekoladowy brąz od kolory ciemny brąz - mógłby ktoś machnąc jakąś fotkę na żywca zrobioną żeby porównać kolory..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna0 03.11.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Nadrosia , a jaki kolor okien dobierzesz do swojego dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna0 03.11.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Też się zastanawiam nad tym kolorem dachu, jest przepiękny. Poza tym projekt domku masz śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadrosia 03.11.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Okna już mam. Kolor złoty orzech. Polecam blachodachówkę właśnie w kolorze oberżyny. Jest śliczny:) w pełnym słońcu jest fioletowy, wieczorem wygląda jak ciemny brąz. Bardzo dobrze składała się na dachu i nie widać żadnych łączeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomsi 04.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Witam serdecznie i proszę o ocenę kilku aspektów polożonej nowej blachodachówki. 1/Więźba stara, połacie były lekko faliste i w związku z tym ekipa musiała się solidnie napracować by skutecznie wyprostować te fale. Kotrłaty i łaty nowe. 2/ połacie dachowe nie były prostokątne z czym ekipa poradziła sobie na moje oko doskonale. ALE Po zakończeniu robót czyli dokładnie wczoraj około 19-tej (ciemno) po zejściu z dachu szef powiedział mi, że musiał przekrzywić jeden gąsior w stronę zachodniej połaci bo blacha na połaci jest za krótka i mogłaby powstać szpara ale nie powinno się lać bo jest taśma a w razie czego to to się poprawi kładąc szerszą taśmę. Trochę nas to zaskoczyło bo kupują towar nowy i płacąc za usługę oczekiwaliśmy, że nie będziemy musieli się martwić czy i kiedy może przeciekać. Więc dzisiaj wcześniej wróciłem z pracy wdrapałem się na gąsiory i stwierdziłem co następuje. Rzeczywiście - blacha zachodzi pod gąsiorok 1-2cm na połowie połaci długości szczytu(drugiej połowy nie sprawdzałem) , miejscani taśma uszcelniająca wystaje spod gąsiorów. Przeczytałem więc w necie instrukcję montażu na stronie producenta i na rysunku technicznym widać, że blacha powinna zachodzić ok 6 cm-( nie było podanych wymiarów). Kiedy spytałem szefa ekipy czemu tak się stało to odpowiedział, że blachy były za krótkie ( pomiaru dachu dokonywał dostawca blachodachówki). Na jednym z gąsiorów dostrzegłem sporą rysę, (gąsiory były fabrycznie zapakowane). Wykończenie wyłazu dachowego uznałem za niedokończone a obróbkę komina na szczycie chyba za ( bardzo delikatnie rzecz ujmując) niedokładną . Ponieważ przed rozpoczęciem robót i zamówieniem materiału prosiłem szefa by skontaktował się z dostawcąi pomiarowcem w jednej osobie by uzgodnili między sobą co i jak ponieważ uznaliśmy, że nie będziemy pośredniczyc w kwestiach technicznych- zresztą obaj panowie się znają. Czy nie powinno być tak, że z chwilą zauważenia niby za krótkich blach połaciowych należało nas poinformować o problemie a nie na koniec roboty fundować nam znaki zapytania. W związku z powyższym wstrzymałem wykonawcy ok 10% zapłaty oraz zaprosiłem dostawcę blachy na dzień jutrzejszy w celu sprawdzenia czy obmiar był prawidłowy. Co zrobić w przypadkach jeżeli obmiar był nieprawidłowy lub montaż był sknocony? Dołączam zdjęcia a na jednym z nich tym troszkę niewyrażnym widać jak po podważeniu palcem taśmy uszczelniajacej-systemowej widać pustkę. Bardzo proszę o rzetelną ocenę. Ja wychodzę z założenia, że by zacząć montaż czegokolwiek należy wiedzieć jaki będzie efekt końcowy a nie gdybać może jakoś wyjdzie). Pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2011 przez Tomsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts